Convenio colectivo - Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi SA (CORESSA) (Administració i Serveis Generals), Barcelona

Inicio de Vigencia 5 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia 1 de Agosto de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3776 de 05/12/02

RESOLUCIÓ

TRE/3517/2002, d'1 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0811051).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (codi de conveni núm. 0811051), per als anys 2002-2005 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'agost de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (CORESSA) per als anys 2002-2005

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu s'aplicarà a tot el personal de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (CORESSA), adscrit als següents serveis:

  1. Administració General, s'entén com a tal tot el personal, sigui quina sigui la seva categoria professional, que presta serveis a les oficines de la Masia Torre Figueres; Centre-Serveis (Edifici Bra); Viver d'Empreses; i oficines de la Divisió de Neteja de CORESSA.

  2. Servei de Grua Municipal, i dipòsit municipal de vehicles.

  3. Servei d'organització i regulació d'aparcaments de vehicles a la via pública, mitjançant expenedores de tiquets (zona blava).

  4. Personal tècnic, administratiu i caps d'equip de CORINSERT.

  5. Serveis que en un futur gestioni CORESSA, el personal de la qual no quedi inclòs en alguns dels col·lectius anteriors, amb les peculiaritats que en cada cas s'estableixin en els pactes d'adhesió.

    Queden expressament exclosos de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni:

  6. Els caps de divisió.

  7. Els treballadors que presten els seus serveis a la Divisió de Recollida Domiciliària d'Escombraries, Neteja Viària i Reg al municipi de Sant Boi de Llobregat.

  8. Els treballadors que tinguin per activitat la neteja d'escoles i edificis públics.

  9. Totes aquelles persones que siguin contractades en el marc dels diferents programes d'ajuda social en general, com el projecte "Treballem"; escoles taller, tallers d'ocupació; peons d'inserció i anàlegs, tant els que són en funcionament en aquests moments com els que es puguin posar en marxa durant la vigència d'aquest Conveni col·lectiu.

    Sens perjudici del que fins ara ha estat esmentat, a les persones que presten serveis en el projecte "Treballem" els seran d'aplicació els articles del present Conveni col·lectiu que expressament així ho indiquin.

    Article 2

    Àmbit temporal

    Aquest Conveni entrarà en vigor des del dia següent al de la seva signatura per part de les dues representacions negociadores. Els efectes econòmics seran retroactius des de l'1 de gener de l'any 2002 per a tot el personal que hi estigui subjecte. La durada del Conveni s'estableix fins al 31 de desembre de l'any 2005.

    Atès el caràcter retroactiu d'aquest Conveni, els endarreriments que sorgeixin com a conseqüència de la seva aplicació s'abonaran en un termini màxim d'1 mes a partir de la data de la signatura d'aquest acord.

    Article 3

    Pròrroga

    Aquest Conveni es considerarà prorrogat si no hi ha cap denúncia per escrit de qualsevol de les parts amb un preavís mínim d'1 mes i màxim de 3 mesos d'antelació respecte de la data de la seva extinció, i mantindrà la seva vigència fins que no s'aconsegueixi un altre acord exprés.

    Article 4

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i als efectes de la seva aplicació pràctica es consideraran globalment.

    Partint del fet que les condicions pactades en aquest Conveni es consideraran globalment, si l'autoritat laboral estima que algun dels pactes d'aquest Conveni conculca la legalitat vigent o lesiona greument l'interès de tercers, es dirigirà d'ofici a la jurisdicció competent, la qual adoptarà les mesures que calgui per tal de compensar les presumptes anomalies, prèvia audiència de les parts.

    Article 5

    Absorció i compensació

    Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni col·lectiu compensaran i absorbiran totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

    Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis o contractes individuals només podran afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les que es pacten aquí. En cas contrari hauran de ser compensades o absorbides per aquestes darreres, i aquest Conveni es mantindrà en els seus propis termes en la forma i les condicions que quedin pactades.

    Article 6

    Comissió Paritària

    Queda establerta una Comissió Mixta, formada paritàriament per 2 representants de l'empresa i 2 més dels treballadors, els quals realitzaran de manera rotatòria les funcions de secretari. Es podran utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors que hauran de ser designats lliurement per les parts.

    Els temes se sotmetran a la consideració de la Comissió Mixta a proposta de la representació legal dels treballadors o de la Direcció de l'empresa. Perquè les sessions de l'esmentada Comissió siguin vàlides hauran de ser-hi presents tots els seus membres. Els afers sotmesos a la Comissió Mixta s'hauran de resoldre en el termini màxim de 10 dies. Procediran a convocar la Comissió Mixta qualsevol de les 2 parts que la integren indistintament. Els acords adoptats per la Comissió Mixta seran vinculants i de compliment obligat per a totes dues parts quan s'hagin pres per unanimitat.

    Article 7

    Funcions de la Comissió Paritària

    Les funcions de la Comissió Paritària seran les següents:

    a) Interpretació del Conveni col·lectiu.

    b) A requeriment de les parts, haurà d'intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i la resolució de les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar.

    c) Serà preceptiva la convocatòria de reunió de la Comissió Paritària abans de l'inici de la vaga.

    d) Vigilància del compliment col·lectiu del que s'hagi pactat.

    La Comissió Paritària se sotmetrà al criteri de mediació que estableix el CMAC en aquelles qüestions en què, per conflicte d'interessos, aplicació o interpretació del present Conveni, així com les normes d'incidència directa tant a la seva aplicació com al seu desenvolupament legislatiu, no existís consens o acord entre les parts. Aquestes sol·licitaran a l'òrgan mediador la seva intervenció i interpretació dels temes en litigi.

    Article 8

    Contractació

    L'ingrés al lloc de treball es farà de conformitat amb qualsevol de les modalitats de contractació regulades en la legislació laboral vigent en el moment en què s'hagi d'efectuar.

    El període de prova no podrà excedir de 3 mesos per als tècnics titulats, ni de 1 mes per a la resta de treballadors.

    En cap cas no es recorrerà a la contractació de personal a través d'empreses de treball temporal, ni tan sols quan es donin les circumstàncies que legalment ho permeten.

    L'empresa es compromet a mantenir una política de recursos humans que fomenti l'estabilitat en el treball, avançant en la mesura que sigui possible en la consolidació dels llocs de treball existents a l'empresa. A tal efecte, la representació empresarial manifesta el seu propòsit ferm de no utilitzar fórmules de contractació temporal, només en aquells supòsits en què sigui legalment possible, i en cap cas fer-ne un ús que no estigui previst en la llei.

    Contractació de persones discapacitades:

    L'empresa es compromet a fomentar l'ocupació de persones amb discapacitats com a mitjà útil per contribuir a la integració d'aquest col·lectiu en el món laboral. Amb aquesta finalitat, el que es disposi a la Llei d'integració social dels treballadors discapacitats i, per consegüent, en tot moment, un 3% de la plantilla dels treballadors de l'empresa formarà part d'aquest col·lectiu de treballadors.

    Article 9

    Modificació de les condicions de treball

    Pel que fa a les causes i el procediment a seguir per a la modificació substancial de les condicions de treball, se seguirà el que es preveu en l'article 41 de l'Estatut dels treballadors vigent.

    En tot cas s'informarà la representació dels treballadors en totes i cadascuna de les decisions que en aquest sentit adopti la Direcció empresarial.

    Article 10

    Mobilitat del personal

    Els treballadors definits com d'Administració General podran ser destinats per necessitats del servei a qualsevol dels centres de treball que l'empresa té a Sant Boi (Viver d'Empreses, Centre Serveis, Masia Torre Figueres i Administració de la Divisió de Neteja).

    La decisió de trasllat es comunicarà al treballador afectat i a la representació dels treballadors, i ha d'estar motivada per raons de tipus tècnic, organitzatiu, econòmic o de viabilitat del projecte o programa que ho determini. Sempre que sigui possible, i tenint en compte en tot moment la necessitat de mantenir una bona organització a l'empresa i d'optimitzar els seus recursos, s'intentarà sol·licitar aquells treballadors que voluntàriament desitgin el trasllat, escollint en aquest cas l'empresa aquelles persones que segons el seu criteri siguin més idònies per al lloc a cobrir, i sense que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR