Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Sanejament Urbà de l'Hospitalet de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3642 de 24/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1372/2002, de 29 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (sanejament urbà de l'Hospitalet de Llobregat) per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0806771).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (sanejament urbà de l'Hospitalet de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 d'octubre de 2001 i de conformitat amb el que disposen els articles 90, apartats 2 i 3, del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (sanejament urbà de l'Hospitalet de Llobregat) per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de gener de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (l'Hospitalet de Llobregat), per als anys 2001-2003

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació, personal, funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a tot el personal que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, té adscrit als serveis de sanejament urbà a l'adjudicació de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu té eficàcia el mateix dia de la firma, sens perjudici de l'efecte de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província i del seu registre per part de l'autoritat laboral. Els seus efectes econòmics es retrotrauen a l'1 de gener de 2001 (primer any de vigència).

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys, comptadors des de l'1 de gener de 2001, i es prorrogarà al seu venciment, el 31 de desembre de 2003, any rere any, per reconducció tàcita, si cap de les parts no formula denúncia per escrit per a la seva rescissió o revisió amb una antelació mínima d'1 mes a la data de fi.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, es consideren globalment en còmput anual.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen les existents en el moment de la seva entrada en vigor.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur mitjançant disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les que aquí es pacten.

En cas contrari, aquestes últimes les compensen i absorbeixen, i el present Conveni col·lectiu es manté, en els seus mateixos termes, en la forma i les condicions que queden pactades.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta Comissió, la constitueixen 6 vocals, 3 d'ells en representació de l'empresa i 3 en representació dels treballadors.

A les reunions de la Comissió poden assistir, amb veu però sense vot, els assessors econòmic i social de la Comissió deliberant.

El funcionament dels acords és per majoria.

Totes dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir de la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni s'ha de sotmetre prèviament a informe de la Comissió, abans de presentar qualsevol reclamació contenciosa o administrativa.

El termini de reunió, una vegada sol·licitada aquesta per qualsevol de les parts, és de 10 dies.

Article 7

Ordenança aplicable

En tot allò que no preveu ni regula el present Conveni col·lectiu, cal atenir-se al que es disposa en el Conveni general del sector de neteja pública i viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja i conservació de clavegueram, BOE número 58, de 7 de març de 1996.

Condicions econòmiques

Article 8

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador està formada pel salari base de conveni i els complements que, per a cada activitat, nivell o categoria es determinen a les taules dels annexos 1 bis i 2, en relació amb el contingut dels articles següents.

Els complements es denominen de la manera que s'indica a continuació:

De lloc de treball

Plus de treballs penosos, perillosos i tòxics

Plus de nocturnitat

Funcional: decapants; descàrrega; neteja

De quantitat o qualitat de treball

Plus d'activitat

Plus d'abocament

Hores extraordinàries

Plus de servei de r. domiciliària reestructurat (apartats a) i b) de l'article 16)

Personal

Plus d'antiguitat

De venciment superior a 1 mes

Gratificació extraordinària d'estiu

Gratificació extraordinària de Nadal

Participació de beneficis

Plus extrasalarial

Plus de transport

Article 9

Salari base

El salari base del personal adscrit al present Conveni col·lectiu és el que es determina per a cada nivell i categoria en els annexos 1 bis i 2.

Aquest salari base s'ajusta, si escau, al salari mínim interprofessional vigent; en aquest supòsit, cal aplicar les normes relatives a absorció i compensació en còmput anual.

Article 10

Plus de treballs penosos, perillosos i tòxics

  1. Tots els treballadors adscrits als serveis de neteja pública, recollida d'escombraries domiciliàries i taller han de percebre un plus de treballs penosos per dia efectivament treballat, que consisteix en el 20% del salari base corresponent a cada categoria professional.

  2. Tot el personal adscrit al servei de clavegueram ha de percebre per dia efectivament treballat un complement de lloc de treball equivalent al 30% del salari base, fixat per a cada categoria professional, atesa l'especial concurrència de treballs penosos, perillosos i tòxics en què es desenvolupen els treballs anteriorment esmentats.

    Article 11

    Funcional

  3. Decapants

    Amb independència dels complements regulats a l'article anterior, en la funció de la neteja de pintades exclusivament els empleats de l'equip hidronetejador que hagin d'usar decapants han de percebre 144 pessetes per dia de feina en aquesta comesa com a complement salarial funcional.

  4. Es crea un plus de descàrrega que el perceben exclusivament els empleats adscrits als llocs de conducció de banyeres, conducció de mobles i operari conductor de n. viària amb camió de caixa hermètica del tipus Trade quan facin la funció de descàrrega dins la seva feina.

    La seva quantia és de 113 pessetes per dia de treball en aquesta funció.

  5. Els empleats amb categoria de peó en la dotació de neteja percebran un plus per aquesta funció proporcional al temps que efectivament cadascú la faci.

    La seva quantia és de 54 pessetes per dia de treball i amb caràcter general la proporció entre els 2 peons és d'un 50%, és a dir, 27 pessetes per dia, perquè normalment es desenvolupa a parts iguals.

    Article 12

    Plus de nocturnitat

    Tots els treballadors que realitzin la jornada entre les 22 hores i les 6 hores han de percebre un plus de nocturnitat, per dia efectivament treballat, que consisteix en un 25% del salari base de cada categoria. Si el temps treballat en el període nocturn és de 4 hores, el plus és del 12,5%; si el temps treballat en període nocturn és inferior a 4 hores, el plus és del 10%.

    Article 13

    Plus d'activitat

    El plus d'activitat té per objectiu premiar i estimular la dedicació, assistència, puntualitat i pulcritud en l'execució de les comeses, que són pròpies de cada lloc de treball. Es merita per dia efectivament treballat i no es computa a efectes de gratificacions extraordinàries, diumenges, festius ni absències en el treball. Els imports per a cada categoria figuren en els annexos 1 bis i 2.

    El plus d'activitat es percep totalment, si no s'incorre en els casos descrits a l'annex 3.

    Article 14

    Plus d'abocament

    Tots els conductors que, després d'acabar la seva jornada laboral, hagin d'abocar els residus recol·lectats a l'abocador o a la planta de transvasament han de percebre aquest plus.

    El plus abocament es merita per dia en què realment s'efectuï l'abocament. Els valors s'especifiquen als annexos 1 bis i 2.

    Article 15

    Hores extraordinàries

    Les hores extraordinàries es classifiquen en:

    Primeres:

    Les treballades en dia feiner i horari diürn fins a un màxim de 25 hores al mes.

    Segones:

    Les treballades en dia feiner i horari diürn i que sobrepassin les 25 considerades com a primeres.

    Terceres:

    Les treballades en diumenges, festius i horari nocturn.

    Aquests nivells d'hores extraordinàries mensuals que superin els legalment establerts s'especifiquen atesa la possibilitat d'emergència o les causes de força major que obliguin la seva realització.

    Atès que l'activitat inclosa en el present Conveni col·lectiu és un servei públic d'ineludible necessitat ciutadana, aquest s'ha de realitzar inexcusablement i acabar-se en els dies en què s'hagi de realitzar. Es compensa reglamentàriament quan per a aquest acabament i per causes imprevistes no imputables al treballador ni a l'empresa s'hagi d'allargar el servei. Per això, les hores extraordinàries que es realitzen motivades per absències imprevistes, treballs en dies festius, treballs imprevistos ordenats per l'Ajuntament i altres situacions estructurals derivades de la naturalesa pròpia del servei públic, tenen el caràcter d'estructurals, tot això a l'empara del que disposa el Reial decret 1.858/1981, de 20 d'agost, i amb els límits que estableix l'article 35.2 de l'Estatut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR