Convenio colectivo - Prestació de Serveis al Ciutadà SA (PRESEC), Barcelona

Inicio de Vigencia14 de Febrero de 2003
Fin de Vigencia 9 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3822 de 14/02/03

RESOLUCIÓ TIC/313/2003, de 9 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Prestació de Serveis al Ciutadà, SA, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0805062).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Prestació de Serveis al Ciutadà, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de novembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Prestació de Serveis al Ciutadà, SA, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0805062) en el Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General per a Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 9 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Prestació de Serveis al Ciutadà, SA, per als anys 2002-2005

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Conveni col-lectiu té com a finalitat regular les condicions de treball de l'empresa Prestació de Serveis al Ciutadà, SA (d'ara endavant, Presec), i obliga tant els treballadors inclosos en el seu àmbit personal com la Direcció de l'empresa.

Article 2

Àmbit d'aplicació personal

L'aplicació de les condicions laborals i econòmiques que es pacten en aquest Conveni afecten tot el personal de Presec, SA, excepte:

Els membres del Consell d'Administració i el personal contractat amb contracte laboral d'alta direcció, així com, en general, els qui en siguin exclosos en virtut d'un precepte o d'una disposició obligatòria.

Els qui, a causa d'exercir funcions de direcció, coordinació o ordenació, ocupin llocs de confiança o responsabilitat especial es regeixen pel que es pacta en aquest Conveni; tanmateix, alguns apartats de la seva relació laboral es poden regir mitjançant un acord individual exclòs d'aquest Conveni.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor l'endemà de ser firmat, i la seva vigència s'estén als anys següents:

Any 2002

Any 2003

Any 2004

Any 2005 (fins al 31 de desembre)

No obstant això, les condicions pactades tenen retroactivitat a l'1 de gener de 2002, excepte que en l'articulat concret es disposi el contrari.

Article 4

Denúncia del Conveni

Aquest Conveni queda prorrogat tàcitament per anys naturals en finalitzar el període de vigència que preveu l'article anterior si cap de les parts no hi fa cap denúncia expressa, la qual, si es produeix, s'ha d'exercir amb una antelació no inferior a 3 mesos respecte a la data de venciment del període de vigència inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues. Si el Conveni es denuncia, les parts han de procurar arribar a un acord sobre el nou Conveni dins del període de vigència que resti del denunciat. Si això no és possible, aquest s'ha de continuar aplicant íntegrament fins que no s'arribi a un nou acord.

Article 5

Compensació i absorció

Totes les condicions econòmiques que es pacten en aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, absorbeixen o compensen, fins on arribi el seu abast, els augments de qualsevol tipus o denominació que en el futur acordin les autoritats administratives, així com totes les condicions de què s'hagi anat gaudint anteriorment.

Tanmateix, queden fora de l'abast de la compensació o absorció els pactes expressats en aquest acord pel que fa a la percepció del complement personal anomenat "antiguitat consolidada", ja que és una garantia "ad personam", així com altres percepcions que es percebin individualment com a fruit de l'aplicació del que preceptua l'article 2.3 d'aquest pacte.

En cas que durant la vigència d'aquest Conveni es fixin, mitjançant disposicions legals, condicions econòmiques superiors en conjunt i en còmput anual a les que es pacten aquí, són aplicables aquelles, però el contingut normatiu es manté en vigor.

Article 6

Vinculació a la totalitat

El conjunt de drets i obligacions que es pacten en aquest Conveni col-lectiu constitueix un tot indivisible. Per tant, si les autoritats competents, en l'exercici de les facultats que els són pròpies, anul-len alguna de les condicions establertes, el Conveni queda invalidat en la seva totalitat.

Article 7

Exclusió d'altres convenis i dret supletori

Aquest Conveni col-lectiu anul-la, deroga i substitueix tots els acords, pactes i convenis concertats anteriorment entre els representants de la Direcció i els dels treballadors. Durant la seva vigència no és aplicable a Presec, SA, cap altre conveni, sigui quin sigui el seu àmbit, que pugui afectar o referir-se a les activitats o a les feines que du a terme l'empresa.

En tot el que no preveu aquest Conveni són aplicables l'Estatut dels treballadors i totes les altres normes legals i reglamentàries que regulin les matèries respectives.

Article 8

Comissió Paritària

S'estableix amb caràcter previ a qualsevol reclamació derivada de la interpretació d'aquest Conveni una Comissió Paritària, la composició, els objectius i les funcions de la qual es detallen a continuació.

La Comissió Paritària té les funcions següents:

Interpretació del Conveni davant els dubtes que puguin sorgir en la seva aplicació.

A requeriment de les parts, es faculta per intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col-lectiu o individual que es puguin suscitar. La resolució que adopti la Comissió Paritària és vinculant per a les parts.

Vigilància del compliment del que es pacta en aquest Conveni.

La Comissió d'aplicació i vigilància està facultada per tractar els següents assumptes:

Absentisme

Hores de treball

Productivitat

Qualsevol altres necessaris.

Vetllarà per l'estricte compliment de les condicions socials pactades en el present Conveni, especialment controlarà l'índex d'absentisme amb la finalitat que es mantingui dintre d'uns índex raonables (5%-5,5%), emetent en aquests assumptes informes amb propostes de solució o millores en cas de produïr-se desviacions.

Composició.

La Comissió Paritària es compon de tres representants dels treballadors, elegits entre els delegats de personal per ells mateixos, i 3 representants de l'empresa, a lliure elecció d'aquesta.

Totes dues parts es poden valer del seu assessor.

Procediment.

Els assumptes se sotmeten a la Comissió Paritària a proposta del Comitè d'Empresa o de la Direcció de l'empresa, que es reuneix amb caràcter mensual.

Els acords adoptats en Comissió Paritària es prenen per unanimitat.

Article 9

Facultats d'organització

L'organització de la feina és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa. Aquesta pot determinar, modificar o suprimir les feines, adoptar nous mètodes, establir llocs de treball i ordenar-los segons les necessitats de l'empresa en qualsevol moment.

Són facultats exclusives de la Direcció, entre altres, les següents:

La determinació i l'exigència dels rendiments mínims.

L'adjudicació de tasques, horaris i torns a cada moment.

L'elecció dels mitjans de treball.

La fixació de normes de treball que en garanteixin la regularitat i la continuïtat.

L'establiment de plans de formació i l'elaboració dels programes i manuals corresponents, així com el desenvolupament i la professió dels cursos.

La determinació de la forma de prestació de la feina, en tots els seus aspectes: uniformitat, relacions amb clients i proveïdors, procediments, etc.

L'establiment dels llocs de treball necessaris per dur a terme les seves finalitats, l'amortització dels innecessaris i la fixació dels requisits necessaris per a la provisió dels llocs de treball.

En cas de modificacions substancials de treball, aquestes han de tenir consideració d'individuals o col-lectives, i hauran d'atenir-se al procediment regulat a l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors.

En tot cas seran prèviament debatudes a la Comissió d'aplicació i vigilància del Conveni col-lectiu.

Capítol 2

Article 10

Mobilitat

La mobilitat funcional al si de l'empresa, que s'efectua sens perjudici dels drets econòmics i professionals del treballador, no té cap altra limitació que les que exigeixen les titulacions acadèmiques o professionals necessàries per exercir la prestació laboral. El treballador que acompleixi una feina diferent de la seva habitual per cobrir l'absència d'un altre en situació de servei militar, prestació social substitutòria, excedència, incapacitat temporal per malaltia o accident o una altra d'anàloga l'ha de continuar exercint mentre duri aquesta situació, sense que això origini al treballador el dret a accedir a la categoria del nou lloc que ocupi. En tots els casos, si el treballador fa feines d'una categoria superior, ha de percebre la retribució corresponent a aquesta categoria superior.

Totes dues parts acorden que en cas de necessitat urgent l'empresa pot fer les modificacions imprescindibles per resoldre-la.

En tot cas, cal atenir-se al que disposa l'article 39 de l'Estatut dels Treballadors.

Article 11

Contractes de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR