Convenio colectivo - Nissan Technical Centre Europe (Spain)., Cataluña

Inicio de Vigencia20 de Febrero de 2003
Fin de Vigencia13 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3826 de 20/02/03

RESOLUCIÓ TIC/3949/2002, de 13 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nissan Technical Centre Europe (Spain), SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0810081).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nissan Technical Centre Europe (Spain), SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de setembre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, i tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera del Decret 284/2002 esmentat,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Nissan Technical Centre Europe (Spain), SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0810081) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General per a Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de desembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Nissan Technical Centre Europe (Spain), SA, centre de Barcelona per als anys 2002-2004

Capítol 1

Estipulacions generals

Article 1

Objecte

Aquest Conveni té com a finalitat regular les relacions laborals, així com les condicions generals de treball i econòmiques, entre l'empresa Nissan Technical Centre Europe (Spain), SA i el seu personal, en l'àmbit d'aplicació acordat.

Article 2

Àmbit territorial

Les estipulacions del Conveni són aplicables al centre de treball que l'empresa té establert a Barcelona.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat del personal de l'empresa que s'integra en els graus de valoració de l'1 al 14, tots dos inclusivament, del seu àmbit territorial, independentment de la professió, l'especialitat, l'edat, el sexe o la condició.

En queda expressament exclòs el personal al qual fan referència l'article 1.3.c) i l'article 2.1.a) del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

Al personal contractat en qualsevol modalitat de durada determinada li són aplicables les disposicions del Conveni quan siguin compatibles amb la naturalesa temporal del seu contracte i, en tot cas, proporcionalment a la durada i la jornada establertes en el contracte, el qual, d'altra banda, s'ha d'ajustar a la regulació que estableixen les disposicions legals i reglamentàries vigents en cada moment.

Article 4

Àmbit temporal

El Conveni, que té efectes generals immediats a partir del moment del la seva firma, entrarà en vigor a l'efecte econòmic el dia 1 de gener de 2002 i mantindrà la seva vigència fins al 31 de desembre de 2004, amb les precisions que s'indiquen més endavant.

Els efectes econòmics del Conveni s'apliquen exclusivament al personal comprès en el seu àmbit general d'aplicació que estigui d'alta en l'empresa en la data de la firma del Conveni i al personal que s'incorpori a aquest àmbit després d'aquesta data.

L'actualització de capitals assegurats de l'assegurança col-lectiva de vida es produeix en la data de subscripció de la nova pòlissa, i per a la seva firma s'estableix un termini prudencial de 2 mesos a partir de la data de la firma del Conveni.

Article 5

Pròrroga del Conveni

La durada del Conveni s'entén prorrogada d'un any a l'altre per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia d'acord amb la forma i les condicions que s'estableixen en l'article següent.

Article 6

Denúncia, revisió i manteniment del règim de conveni

La denúncia per proposar la rescissió o la revisió del Conveni l'ha de presentar una part davant l'altra, com també davant l'autoritat laboral a l'efecte del registre, amb 30 dies de temps respecte a la data d'expiració del termini de vigència previst o de qualsevol de les seves pròrrogues.

L'escrit de denúncia ha d'incloure la certificació de l'acord adoptat a aquest efecte per la representació legal dels treballadors o de la Direcció en què es raonin les causes determinants de la revisió o rescissió sol-licitades.

Si se sol-licita la revisió del Conveni, cal adjuntar un projecte raonat sobre els punts que cal revisar perquè immediatament es puguin iniciar les converses.

El plantejament de qualsevol situació de conflicte col-lectiu basat en la pretensió de revisió de Conveni s'ha de portar a efecte d'acord amb les condicions i el procediment que preveuen el Reial decret-llei 17/1977, de 4 de març, sobre relacions laborals, o la norma reguladora a cada moment del tràmit legal per a les situacions esmentades.

Si en acabar el període de vigència del Conveni se n'insta la rescissió cal mantenir el règim que estableix el present Conveni (excepte les possibles clàusules amb data expressa de vigència) fins que les comunitats laborals afectades no es regeixin per un nou Conveni, sens perjudici de les facultats reservades a l'autoritat i a la jurisdicció laborals en el dit Reial decret-llei i en la Llei de l'estatut dels treballadors.

Article 7

Compensació, absorció i garanties personals

En matèria de compensació i absorció cal atenir-se al que disposen les normes legals aplicables al cas, sens perjudici del que determina amb caràcter específic i de manera concreta aquest Conveni.

Les condicions i les retribucions que estableix el present Conveni amb caràcter mínim compensen i absorbeixen les que eren vigents en el moment d'entrada en vigor d'aquest Conveni o que s'estableixin en el futur, tinguin la naturalesa o l'origen que tinguin.

Computades sobre base anual les quantitats rebudes legalment o convencionalment per tots els conceptes, les diferències (si n'hi ha) s'han de mantenir amb el mateix caràcter amb què han estat concedides, i són susceptibles d'absorció en possibles modificacions salarials futures.

Cal respectar les situacions personals que en conjunt, i des del punt de vista de la percepció, siguin més beneficioses que les que estableix el present Conveni, i s'han de mantenir estrictament ad personam.

La interpretació del que disposa aquest article correspon a la Comissió Paritària, sens perjudici de la competència dels organismes administratius o contenciosos en la matèria.

Article 8

Vinculació a la totalitat

En cas que la jurisdicció competent declari il-legal o ineficaç alguna de les parts d'aquest Conveni, aquest queda sense eficàcia pràctica en la seva globalitat, i se n'ha de reconsiderar el contingut.

Article 9

Garantia del Conveni

Les parts del Conveni acorden, i s'hi comprometen formalment, no sol-licitar ni adherir-se a cap altre Conveni, sigui quin sigui el seu àmbit d'aplicació, durant la vigència del que ara subscriuen.

Article 10

Comissió Paritària d'Interpretació i Vigilància del Conveni

Es crea la Comissió Paritària d'Interpretació i Vigilància del Conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment.

Així mateix, s'estipula l'obligació expressa de sotmetre preceptivament a la Comissió Paritària d'Interpretació i Vigilància del Conveni tots els dubtes, les discrepàncies o els conflictes que es puguin produir amb motiu de l'aplicació del Conveni, amb caràcter previ a l'adopció d'altres accions i al seu possible plantejament davant els òrgans administratius o jurisdiccionals competents.

Aquesta Comissió Paritària es compon de 3 vocals per la representació dels treballadors (Mavilo Darriba Andión, Gregorio Teruel García i Ángel de Diego Ortúñez), que han intervingut en les deliberacions del Conveni, i 3 vocals per la representació de la Direcció (José Meseguer Ruiz, Alberto Giralt Domínguez i José Ignacio Jular García), que així mateix han intervingut en les deliberacions del Conveni.

Els acords, dintre de cada representació, s'han de prendre per majoria simple.

Les reunions de la Comissió Paritària s'han de fer en el termini màxim de 7 dies feiners, a petició escrita de qualsevol dels vocals d'aquesta Comissió. En el termini màxim de 7 dies feiners més la Comissió Paritària ha d'emetre un dictamen sobre els temes plantejats; altrament, el tràmit es considera evacuat i les parts queden en llibertat per adoptar les mesures legals que corresponguin en cada cas.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 11

Principis generals

L'organització de la feina en cada una de les seccions i dependències de l'empresa, d'acord amb les disposicions legals vigents, és facultat exclusiva de la Direcció. Aquesta contrau el deure de portar-la a efecte de tal manera que pugui aconseguir el màxim rendiment dins del límit racional i humà dels elements al seu servei. A aquest efecte té el suport de la col-laboració necessària del personal.

Correspon a la representació legal dels treballadors l'exercici de les funcions que, tant en aquest aspecte com en els altres, s'estableixen en l'Estatut dels treballadors.

En matèria d'organització pràctica de la feina cal atenir-se a les normes contingudes en el text del present Conveni col-lectiu, al desenvolupament que s'especifica en els annexos 1, 2 i 3 i, si manca, a les disposicions legals vigents.

Les referències que es fan al cronometratge com a instrument...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR