Convenio colectivo - Comercial Tabaquera de Canarias, Sociedad Anónima (TABACASA), Cataluña

Inicio de Vigencia26 de Marzo de 2003
Fin de Vigencia 7 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3851 de 26/03/03

RESOLUCIÓ TIC/698/2003, de 7 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Comercial Tabaquera de Canarias, SA (centre de treball de Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812471).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Comercial Tabaquera de Canarias, SA (centre de treball de Barcelona) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 31 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera del Decret 284/2002 esmentat,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Comercial Tabaquera de Canarias, SA (centre de treball de Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812471) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial d'Afers Laborals

i d'Ocupació de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de l'empresa Comercial Tabaquera de Canarias, SA, (centre de treball de Barcelona) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Àmbit d'aplicació, vigència i pròrroga

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col-lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa Tabacasa i els treballadors al seu servei, llevat que les d'aquells treballadors amb els quals expressament es pacti una altra cosa en el seu contracte, sempre que les condicions laborals d'aquests, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, siguin superiors a les aquí pactades i els caps que voluntàriament s'excloguin d'aquest i acordin les seves condicions directament amb l'empresa.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni col-lectiu és d'aplicació en el centre de treball de Barcelona.

Article 3

Àmbit temporal

L'àmbit temporal del Conveni inclou des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2003.

Article 4

Denúncia i pròrroga

Amb una antelació mínima de 30 dies naturals al seu venciment, qualsevol de les parts pot comunicar per escrit a l'altra la denúncia del Conveni. En cas contrari, aquest s'ha de prorrogar automàticament per anys naturals.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Els pactes i condicions del present Conveni s'entenen vinculats a la seva totalitat, per la qual cosa la no-acceptació o la impugnació que prosperi de qualsevol de les seves clàusules, suposa la del conjunt de totes elles. No obstant això, si el pacte no acceptat o impugnat fos accessori en la relació laboral, les parts limitarien la seva negociació al seu contingut i, si s'escau, de les clàusules amb ell relacionades.

Capítol 2

Règim econòmic

Article 6

Salaris

Els salaris per a les diferents categories professionals s'han d'incrementar en un 3% per a l'any 2002 i en un 3% per a l'any 2003, i els salaris per a aquests anys queden d'acord amb les taules salarials que s'adjunten com a annex 1 per a l'any 2002 i com a annex 2 per a l'any 2003.

Article 7

Complement ad personam

Es respecten com a drets ad personam d'aquells treballadors que s'inclouen en les llistes que s'adjunten com a annex 3 i annex 4.

Article 8

Abonament de salaris

L'abonament del salari i el pagament delegat de prestacions de la Seguretat Social s'ha d'efectuar el dia 26 de cada mes, llevat que sigui festiu, cas en el qual l'abonament es realitzaria el dia hàbil immediat anterior.

S'exceptua d'aquesta norma la paga extraordinària de desembre, que s'ha d'abonar el dia 20 del mateix mes.

Article 9

Bestretes

Els treballadors tenen dret a bestretes mensuals del 90% del salari meritat en aquest mes. D'igual manera, tenen dret a bestretes a compte de la paga extraordinària posterior immediata a la data de la sol-licitud per un import del 90% del seu total meritat.

Les bestretes les han de sol-licitar els treballadors abans del dia 5 de cada mes.

Article 10

Gratificacions extraordinàries

Els treballadors han de percebre 4 gratificacions extraordinàries a l'any en els mesos de març, juny, setembre i desembre, per un import d'1 mensualitat de salari base i el complement ad personam.

La meritació de les gratificacions extraordinàries de juny i desembre és semestral i el de les de març i setembre anual.

Article 11

Fons de vacances

Tots els treballadors amb més d'1 any de prestació de serveis a l'empresa tenen dret a percebre un fons de vacances en la següent quantitat:

Any 2002: 480,81 euros (80.000 pessetes)

Any 2003: 495,84 euros (82.500 pessetes)

Capítol 3

Millores socials

Article 12

Pòlissa de vida o invalidesa

L'empresa ha de concertar una pòlissa d'assegurances per a cada un dels seus treballadors que garanteixi un capital de 9.015,18 euros (1.500.000 pessetes) i que cobreixi les contingències de mort natural, mort per accident, incapacitat permanent en tots els seus graus i gran invalidesa.

Per al personal de vendes les contingències d'incapacitat permanent absoluta i mort per qualsevol causa tenen una cobertura de 30.050,61 euros (5.000.000 de pessetes).

Si en el moment del fet causant l'empresa no hagués concertat la pòlissa, ha d'assumir l'abonament de la quantitat pactada com a capital, llevat que el treballador, pels seus antecedents mèdics, no fos acceptat per la companyia asseguradora en el moment de subscripció de la pòlissa.

Article 13

Préstecs

Es constitueix un fons social de préstecs per a la totalitat dels treballadors de l'empresa amb 1 any d'antiguitat en aquesta, per un import de 9.015,18 euros (1.500.000 pessetes). La regulació d'aquest fons social s'ha de fer de conformitat amb el que es preveu en les següents normes:

  1. L'interessat ha de dur, almenys, 1 any de prestació de serveis per a l'empresa i ha de sol-licitar el préstec a la Direcció de Relacions Industrials a través del Servei d'Assistència Social.

  2. La concessió del préstec s'ha de fer per rigorós ordre de petició i el seu abonament s'ha d'efectuar en la segona setmana posterior al pagament de la nòmina.

  3. Es considera com a motiu de preferència per a la concessió d'un préstec el no haver-ne sol-licitat cap amb anterioritat.

  4. La quantitat màxima del préstec per treballador no pot excedir de 901,52 euros (150.000 pessetes), i s'ha d'iniciar la seva amortització al mes següent a la data de la seva concessió i sense que aquesta pugui excedir de 10 mensualitats.

  5. Pot denegar-se la concessió del préstec als treballadors que hagin estat sancionats per faltes greus o molt greus o que presentin un absentisme superior a la mitjana en els últims 6 meses anteriors a la sol-licitud.

    Article 14

    Ajuda d'estudis

    Queda constituït un fons d'ajuda d'estudis per als empleats i els seus fills que, de forma habitual cursin estudis d'ensenyament preescolar, ensenyament general bàsic, ensenyament secundari obligatori, formació professional, carreres mitjanes i superiors, guarderia i ensenyament especial.

    Per tenir dret a percebre aquestes ajudes, és indispensable...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR