Convenio colectivo - Philips Ibérica, Sociedad Anónima, Cataluña

Inicio de Vigencia 8 de Abril de 2003
Fin de Vigencia23 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3860 de 08/04/03

xRESOLUCIÓ TIC/835/2003, de 23 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (División Industrial Luminarias de La Garriga) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0810672).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (División Industrial Luminarias de La Garriga), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 19 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (División Industrial Luminarias de La Garriga) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0810672) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 23 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (Divisió Industrial Lluminàries de la Garriga) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Les normes contingudes en aquest Conveni col-lectiu afecten el centre de treball de la Garriga (Barcelona) de Philips Ibérica, SA, Divisió Industrial Lluminàries, situat al polígon industrial del Congost, avinguda de la Indústria, parcel-la núm. 6.

Article 2

Àmbit personal

  1. S'inclouen en l'àmbit d'aquest Conveni els treballadors que, actualment o en el futur, prestin els seus serveis a Philips Ibérica, SA, Divisió Industrial Lluminàries, dins dels nivells salarials A, B, C, D, E, F i G definits en aquest Conveni.

    Article 3

    Àmbit temporal

    El present Conveni col-lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2002 i finalitza el 31 de desembre de 2003, amb independència de la data de la seva firma i publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Article 4

    Denúncia

    La denúncia per a la iniciació, la revisió o la pròrroga s'ha de dur a terme amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent. En cas contrari, es considera que queda prorrogat per reconducció tàcita.

    Article 5

    Comissió Paritària

    Es crea la Comissió Paritària del Conveni, que es compon de 4 membres del Comitè d'Empresa i 4 membres de la Direcció de l'empresa, i que ha d'actuar com a òrgan d'interpretació i compliment del que s'estableix en el present Conveni.

    Article 6

    Compensació i absorció

    Qualsevol disposició legal que en el futur comporti una variació econòmica de tots o algun dels conceptes retributius existents, o que suposi la creació d'altres de nous, únicament ha de tenir eficàcia pràctica si, una vegada considerats aquests en conjunt, superen el nivell total d'aquest Conveni. En cas contrari, s'han de considerar absorbits per les millores que es pacten en el Conveni.

    S'acorda que l'increment salarial pactat l'han de percebre tots els treballadors de manera real i efectiva, i només es pot compensar amb les quantitats que l'empresa hagi abonat a partir de l'1 de gener a compte del Conveni.

    Article 7

    Garantia ad personam

    S'han de respectar les situacions personals que siguin, en conjunt i des del punt de vista de la percepció, més beneficioses que les fixades en aquest Conveni, i s'han de mantenir estrictament ad personam.

    Per tant, aquelles persones que passin a exercir una funció nova la valoració del lloc de la qual correspongui a un nivell salarial inferior a l'anterior, han de passar al nou nivell, i s'ha de mantenir la diferència salarial com a garanties ad personam, i no és compensable ni absorbible amb cap altre increment de Conveni, llevat quan es promocioni a un lloc de nivell superior.

    Aquestes garanties s'han de revalorar anualment amb l'increment que es pacti en el Conveni.

    Capítol 2

    Ingressos, cessaments, promoció i classificació

    Article 8

    Període de prova

  2. Els ingressos a l'empresa es consideren fets a títol de prova durant 15 dies laborables per a tot el personal no qualificat, durant 1 mes per als professionals d'ofici i administratius, durant 2 mesos per als tècnics no titulats i durant 6 mesos per als tècnics titulats.

  3. La situació d'incapacitat temporal del treballador interromp el còmput del període de prova.

  4. Durant el període de prova, tant l'empresa com el treballador poden resoldre lliurement el contracte sense termini de preavís i sense dret a cap reclamació per aquest motiu.

    Article 9

    Classificació professional

    En qüestions de classificació professional, aquest Conveni es remet a l'article 22 del text refós de l'Estatut dels treballadors, i per determinar les bases de cotització a la Seguretat Social es remet a la Llei de Seguretat Social. A efectes salarials cal atenir-se al resultat dels nivells establerts per aquest Conveni.

    Article 10

    Vacants

    És voluntat de l'empresa, per raons òbvies, recol-locar les persones desplaçades per la valoració de llocs de treball a les vacants de categoria superior que es puguin produir.

    L'empresa ha d'oferir fins a 2 oportunitats de recol-locació.

    A les persones que renunciïn a la recol-locació, o que no s'adaptin al lloc ofert, se'ls ha de congelar la seva quantitat fixada com a garanties ad personam.

    Si no hi ha personal per recol-locar, l'empresa ha d'informar, mitjançant el tauler d'anuncis, de l'existència de totes les places vacants que es produeixin en els llocs de treball que no impliquin exercici d'autoritat o comandament sobre altres persones.

    La determinació i l'elaboració de les proves que cal aplicar són competència del Departament de Personal.

    Capítol 3

    Jornada, horari i permisos

    Article 11

    Jornada i horari

  5. El nombre d'hores de treball es fixa en 1.781,75 per a cada un dels anys de vigència del present Conveni.

    El personal que treballa a torns té dret a 15 minuts de descans retribuïts dins del mateix horari.

  6. L'horari de treball per als anys 2002 i 2003 és el següent:

    E: entrada; S: sortida; D: descans.

    E

    S

    D

    Jornada partida

    7.30

    16.30

    45 m

    Torn de matí

    6.00

    14.15

    15 m

    Torn de tarda

    14.15

    22.30

    15 m

    Torn de nit

    21.45

    6.00

    15 m

  7. El descans de 45 minuts del personal de jornada partida queda pactat en substitució d'1 hora, i mai no es podrà prendre com a criteri per qualificar com a continuada aquesta jornada.

  8. S'ha de disposar, a més, de 35 minuts de pausa per necessitats personals, que s'han de repartir de la manera que consta en l'annex 4.

  9. Torns: la implantació dels torns és facultativa per part de l'empresa (llevat del de la nit, que és voluntari), la qual es compromet:

    1. A respectar els casos dels productors que estiguin cursant estudis de formació professional o que justifiquin tenir un familiar de primer grau de parentiu malalt i sol-licitin ser temporalment rellevats de treballar a torns.

    2. A avisar amb 48 hores d'antelació, com a mínim.

    3. Que es faci el canvi de torn cada 15 dies i que la durada del període de treball a torn sigui, com a mínim, de 15 dies.

    4. Si s'ha d'efectuar el torn de nit, a disposar les condicions de seguretat necessàries i que hi sigui present una persona responsable, comunicant-ho prèviament al personal, per fer-se càrrec del trasllat de qualsevol productor que ho necessiti.

      Article 12

      Calendari

      El calendari laboral s'ha d'elaborar abans del 31 de desembre de l'any anterior i queda vinculat a qualsevol variació oficial. Se n'ha d'exposar un exemplar en el tauler d'anuncis.

      Article 13

      Permisos i llicències

      L'empleat, previ avís i justificació, es pot absentar de la feina amb dret a remuneració per algun dels motius i pel temps següents:

    5. 15 dies naturals en cas de matrimoni i 1 dia natural en el cas de matrimoni de fills o germans.

    6. 2 dies en cas de naixement de fill i en cas de malaltia greu o mort de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat. Si, per aquest motiu, el col-laborador ha de fer un desplaçament, el termini es pot ampliar fins a 3 dies més.

    7. 1 dia per trasllat del seu domicili actual.

    8. El temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal. Si en una norma legal, sindical o convencional consta un període determinat, cal atenir-se al que aquesta disposa quant a la durada de l'absència i a la seva compensació econòmica.

    9. El temps establert per gaudir dels drets educatius generals i de la formació professional, en els supòsits i en la forma regulats en l'Estatut dels treballadors.

      Capítol 4

      Retribucions

      Article 14

      Salari base de conveni

  10. El salari base de conveni és la quantitat bruta pactada per a cadascun dels nivells que hi ha a l'empresa, i integra els conceptes de salari base de la derogada Ordenança laboral siderometal-lúrgica i plus de conveni, i també el 25% que es considera com a mínim garantit en l'article 73 de la mateixa Ordenança.

  11. L'increment salarial en tots els conceptes retributius pactat per als anys 2002 i 2003 queda fixat en els termes següents:

    Any 2002: 2,5%.

    Any 2003: percentatge previst pel Govern.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR