Convenio colectivo - Inmobiliaria Sarasate, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia30 de Mayo de 2002
Fin de Vigencia 6 de Febrero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3646 de 30/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1479/2002, de 6 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Inmobiliaria Sarasate, SA (Hotel Ritz), per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0807331).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Inmobiliaria Sarasate, SA (Hotel Ritz), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de gener de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Inmobiliaria Sarasate, SA (Hotel Ritz), per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 de febrer de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Inmobiliaria Sarasate, SA (Hotel Ritz), per als anys 2001-2003

Article 1

Determinació de les parts

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat i signat, d'una banda, per la Direcció de l'empresa Immobiliària Sarasate, SA, i de l'altra, pels membres del Comitè d'Empresa.

Article 2

Àmbit funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu és aplicable als treballadors del centre Hotel Ritz situat a Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, número 668.

Article 3

Àmbit personal

El Conveni col·lectiu afecta tots els treballadors, independentment de la seva modalitat contractual, que componen o puguin compondre, durant la seva vigència, la plantilla del centre Hotel Ritz.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2001, amb independència de la data de la seva signatura i de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i la seva durada inicial és de 3 anys, fins al 31 de desembre de 2003, excepte per a les clàusules en què s'estableixin una vigència i una durada diferents. A partir de l'última data esmentada es prorrogarà anualment per reconducció tàcita, llevat de denúncia fefaent per qualsevol de les parts amb 30 dies d'antelació com a mínim a la data del seu venciment inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 5

Coordinació normativa

  1. En tot el que no preveu el present Conveni s'ha d'aplicar, com a dret supletori, el que disposa el Conveni col·lectiu per a la indústria d'hoteleria i turisme de Catalunya. En particular, cal atenir-se al que disposa aquest Conveni en referència als mecanismes de mediació, arbitratge i conciliació davant el Tribunal Laboral de Catalunya.

  2. S'ha d'aplicar preferentment el que disposa l'Acord laboral d'àmbit estatal per al sector de l'hoteleria i les actes de la Comissió Paritària d'aquest Acord per desenvolupar-lo.

  3. Totes les condicions pactades en el present Conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa poden ser millorades per altres acords, convenis nacionals i disposicions generals que després de la seva entrada en vigor puguin dictar-se i superin en els seus mínims de dret necessari les establertes en aquest Conveni.

    Article 6

    Jornada i horari de treball

  4. Tots els treballadors als quals afecta aquest Conveni tenen dret a fer la jornada completa establerta en el Conveni col·lectiu per a la indústria d'hoteleria i turisme de Catalunya, llevat que hagin signat un contracte a temps parcial o fix discontinu.

  5. Els treballadors disposen d'un temps de descans de 30 minuts; aquest descans és retribuït com si es tractés de temps de treball real i efectiu.

  6. L'horari de feina és el que s'indica en l'annex 1 d'aquest Conveni, en funció del lloc de treball assignat a cada empleat.

  7. Les cambreres de pisos contractades en la modalitat de fixes discontínues no tenen obligació, llevat d'acord escrit amb l'empresa i per a cada temporada concreta, de prestar els seus serveis en algun dels mesos de juny a agost, tots dos inclusivament, a l'efecte de vacances i invariabilitat en l'ordre en què siguin avisades. La concreció del mes en què la treballadora està exempta de prestar els seus serveis es fa mitjançant un sistema de torns entre les afectades confeccionat per l'empresa i la representació legal dels treballadors abans del 28 de febrer. La decisió de la treballadora de no prestar els seus serveis en aquest mes no es pot entendre com un abandonament del seu lloc de treball.

  8. A partir de l'1 de gener de 2002, tots els treballadors sotmesos a l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu han de disposar d'1 dia de descans a l'any per assumptes propis, el gaudi del qual ha de ser comunicat a l'empresa amb 7 dies d'antelació als efectes de cobrir el servei.

  9. Pel que fa a les festes no recuperables i el calendari del seu gaudi, s'ha d'establir per part de l'empresa abans del 30 d'agost de cada any, i se n'ha de donar trasllat al Comitè d'Empresa.

    Article 7

    Reordenació funcional

    Independentment de les funcions professionals específiques i habituals que resulten per aplicació de l'Acord laboral d'àmbit estatal per al sector d'hoteleria, a les categories professionals que es detallen en l'annex 2 d'aquest Conveni col·lectiu els són pròpies, a més, les establertes per a cadascuna en aquest annex.

    Article 8

    Sistema retributiu

  10. La retribució dels treballadors afectats per aquest Conveni col·lectiu es compon dels conceptes següents:

    1. Salari mensual a compte.

    2. Salari mensual definitiu.

    3. Pagues extraordinàries.

    4. Plus d'antiguitat.

    5. Plus de nocturnitat.

    6. Plus de manutenció.

    7. Plus de cambreres i mossos d'habitacions.

    8. Plus de distància o transport.

    9. Plus d'assistència.

    10. Plus de roba.

    11. Plus d'eines.

    12. Plus de festes no recuperables.

  11. La suma del salari mensual a compte i definitiu, en còmput anual, no ha de ser inferior al salari base, també anual, fixat en el Conveni col·lectiu per a la indústria d'hoteleria i turisme de Catalunya.

    Article 9

    Data de pagament

    Els conceptes salarials indicats en l'article anterior es paguen el primer dia hàbil del mes següent a la seva meritació mitjançant un xec o una transferència bancària.

    Article 10

    Salari mensual a compte

  12. El salari mensual a compte es compon de 2 conceptes: salari base i complement de producció, el primer dels quals constitueix la retribució per unitat de temps.

  13. La quantia del salari mensual a compte durant l'any 2001 és, per a cada nivell retributiu i per a cada un dels conceptes que el componen, la que figura en l'annex 3 d'aquest Conveni col·lectiu.

    Article 11

    Complement de producció

  14. El complement de producció, que s'estableix cada any i és aplicable amb efecte des de l'1 de gener, resulta de distribuir el 15% de la mitjana mensual de la facturació neta total per tots els conceptes (13,04% de la facturació bruta total) prevista en els pressupostos per a l'exercici (després de consultar la Comissió Paritària). La quantitat resultant d'aplicar aquest percentatge (tronc) es distribueix proporcionalment entre l'estructura de plantilla prevista per a aquest exercici, en funció de la participació per punts que es detalla i conforme a un tronc general comú:

    Nivell 1: 2,15 punts.

    Nivell 2: 1,95 punts.

    Nivell 3: 1,70 punts.

    Nivell 3 (1): 1,45 punts.

    Nivell 4 (1): 1,33 punts.

    Nivell 4 (2): 1,33 punts.

    Nivell 5: 1,23 punts.

    Nivell 5 (2): 1,23 punts.

  15. L'empresa ha de facilitar cada mes al Comitè d'Empresa, per al seu seguiment i control, la relació de facturació i mitjanes de plantilla en cada nivell.

    Article 12

    Salari mensual definitiu

  16. En el mes de gener, una vegada conegudes les dades definitives de l'exercici anterior sobre facturació bruta total per tots els conceptes i sobre mitjana de plantilla, s'ha d'efectuar la distribució del 15% de la mitjana mensual de la facturació neta total (13,04% de la facturació bruta total) entre la mitjana de plantilla que efectivament hi hagi hagut per a cada nivell salarial en el període referit, i s'ha de procedir a la regularització en els termes que preveu l'apartat 4 d'aquest article.

  17. A l'efecte del càlcul del complement de producció es descompten del tronc les quantitats següents:

    1. Les abonades per l'empresa en concepte de millora voluntària de les prestacions de Seguretat Social per incapacitat temporal.

    2. El 40% del salari del personal dels serveis extraordinaris per a menjador:

    En el que no excedeixi del doble de la retribució que s'estableix per als extres en el Conveni col·lectiu per a la indústria d'hoteleria i turisme de Catalunya.

    En el que no excedeixi de la retribució corresponent a un cambrer per cada 10 comensals.

    Llevat dels casos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR