Convenio colectivo - Canódromo Meridiana, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia11 de Junio de 2002
Fin de Vigencia29 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3654 de 11/06/02

RESOLUCIÓ TRE/1628/2002, de 29 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Canódromo Meridiana, SA, per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0800382).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Canódromo Meridiana, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 16 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Canódromo Meridiana, SA, per a l'any 2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 d'abril de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Canódromo Meridiana, SA, per a l'any 2002

Article 1

Àmbit personal d'aplicació

Les normes contingudes en aquest Conveni col·lectiu regulen, a partir de l'entrada en vigor d'aquest, les relacions laborals del personal del Canódromo Meridiana, SA, siguin quines siguin les circumstàncies personals i professionals.

Article 2

Vigència i durada

La durada del present Conveni és d'1 any, és a dir, de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2002. El termini de vigència a què es refereix el paràgraf anterior es prorrogarà tàcitament, d'any en any, si cap de les parts signants no denuncia el Conveni. En qualsevol cas, la denúncia s'ha d'efectuar amb una antelació mínima d'un mes respecte de la data de finalització de la vigència inicial o de la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 3

Retribució salarial

El personal afectat per aquest Conveni percep un sou base l'import del qual es reflecteix a la taula salarial annexa. Pel que fa al personal de funcions en sessions d'espectacle a què es refereix la taula salarial annexa, el sou base s'ha de computar per reunió o sessió de curses efectuada.

El sou base esmentat serveix per al còmput i el pagament de totes les gratificacions extraordinàries, vacances i reunions o sessions de curses. El càlcul dels augments periòdics per anys de servei o antiguitat es basen en aquest sou base.

En el supòsit que l'IPC comprès entre l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2002 superés el 2%, s'efectuarà una revisió de les taules salarials en el percentatge que el sobrepassi amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2002.

A 31 de desembre de 2002, s'aplicarà un augment garantit del 0,30% sobre les taules salarials, el qual serà abonat en la nòmina de gener de l'any següent.

Article 3 bis

Descans setmanal

L'empresa ha d'abonar a tots els treballadors 1/6 de la suma de salari base més l'antiguitat, per les reunions treballades efectivament.

Article 4

Antiguitat

L'antiguitat es computa per triennis i es paga a raó del 6% sobre el salari base de conveni vigent en el moment de la data de venciment, amb un límit del 35% sobre el sou base de conveni esmentat.

Els triennis s'aplica des de l'1 de gener de 1979, i es congelen els quinquennis i els quadriennis que fins aquest moment percebien.

Article 5

Prima de transport

Amb aquesta denominació, i segons la categoria laboral de què es tracti, s'estableix per a cada treballador una quantitat fixa per cada dia treballat efectivament la quantia de la qual es reflecteix a la taula salarial annexa. Aquesta prima no forma part ni és computable a l'efecte de l'antiguitat, pagues extraordinàries, pagues especials o vacances, i 140% en dies festius retribuïts i no recuperables.

Així mateix, aquesta prima s'abona per cada reunió o sessió treballada efectivament, pel que fa al personal de funcions específiques.

Article 6

Gratificació aplicable a qualsevol concepte reglamentari

Amb aquesta denominació, i segons la categoria laboral de què es tracti, s'estableix per a cada treballador una quantitat fixa per cada dia treballat efectivament la quantia de la qual es reflecteix de la manera següent:

Caixers, jutges, calculistes, pagadors, fotògrafs i conductors de llebre: 0,99 euros

Venedors de butlletes: 0,51 euros

Personal de pista: 0,32 euros

Aquesta prima no forma part ni computa a l'efecte de l'antiguitat, pagues extraordinàries o pagues especials, ni del 140% en dies festius retribuïts i no recuperables. Pel que fa al personal de funcions específiques, aquesta gratificació es computa per reunió o sessió.

Aquesta gratificació no afecta el personal que ha ingressat després del mes de febrer de 1981.

Article 7

Premi de jubilació

Al personal que es jubili amb 15 anys d'antiguitat a l'empresa, i amb una edat compresa entre 60 i 66 anys, se l'ha de gratificar amb una paga extraordinària de salari real. Pel que fa al personal que es jubili amb 30 anys d'antiguitat a l'empresa, la gratificació ha de ser de 2 pagues extraordinàries de salari real.

Tots els treballadors fent els 67 anys d'edat cessaran en la prestació dels serveis, i quedarà extingit el contracte de treball per causa de jubilació, amb independència de la decisió de cada treballador de sol·licitar, o no, la corresponent pensió al Règim de la Seguretat Social.

Queden exclosos d'aquesta obligació, els empleats que no tinguin acreditades cotitzacions suficients per accedir a la pensió de jubilació, mentre no accedeixin a aquest dret, i els empleats d'alta direcció.

Article 8

Pagues extraordinàries i gratificació especial

En els mesos de juny i desembre s'abonen sengles gratificacions extraordinàries l'import de cadascuna de les quals és, per a tot el personal, de 30 dies de sou base de conveni, descans setmanal, més l'antiguitat, si escau en cadascuna d'elles. Igualment, a tot el personal se li abona una gratificació especial consistent en 36 dies de sou base de conveni, descans setmanal, més l'antiguitat, si escau, que es paga per meitats en els mesos de març i setembre de cada any. Aquestes gratificacions s'abonen a raó de les reunions treballades efectivament, la mitjana dels 3 mesos anteriors. A la gratificació del mes de juny s'afegirà una reunió al personal que hagi gaudit del descans en diumenge durant els 3 mesos anteriors sempre que afecti la mitjana.

Es faran efectives: les de març, juny i setembre entre els dies 10 i 25 i la desembre de l'1 al 15.

Article 9

Jornada de treball

La característica essencial de l'activitat enquadrada en aquest Conveni col·lectiu és el treball per reunió o sessió. Per tant, s'entén per jornada completa exigible als treballadors afectats per aquest Conveni el conjunt de 2 reunions diàries, de matí i tarda, si no ultrapassen la jornada setmanal establerta legalment.

Pel que fa al personal que hi ha comprès, a la taula salarial, entre les categories de titulat i personal de lavabos, la jornada exigible també és la que estableixi la legislació vigent. La reglamentació aplicable estableix 6 hores per a cada reunió o sessió. No obstant això, aquesta s'ha d'abonar íntegrament, en sigui quina...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR