Convenio colectivo - Club de Tennis Barcino, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3668 de 02/07/02

RESOLUCIÓ

TRE/1900/2002, de 21 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Tenis Barcino per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0812172).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Tenis Barcino, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de març de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club de Tenis Barcino per a l'any 2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 de maig de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Club de Tenis Barcino per a l'any 2002

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu obliga l'entitat Club de Tenis Barcino de Barcelona i els treballadors/es (en endavant treballadors) de la seva plantilla.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni afecta tots els treballadors pertanyents a la plantilla de l'entitat, centre de treball de plaça Narcisa Freixas, 2-3, compresos en el seu àmbit funcional.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions de treball aquí regulades afecten tots els treballadors inclosos en els àmbits funcional i territorial, excepte els qui es trobin compresos en les excepcions de l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

S'exclouen entre d'altres:

Els càrrecs d'alta direcció, alt govern i alt consell.

El personal tècnic al qual se li encomani algun servei determinat, sense continuïtat en el treball ni subjecció a jornada i que, per això, no figuri en la plantilla de l'empresa.

Els esportistes professionals, la relació dels quals s'ha de regir pel que s'estableix en el Reial decret 1006/1985, de 26 de juny.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor en el moment que sigui signat per les parts negociadores, independentment de la seva publicació oficial.

La seva durada és d'1 any, és a dir, des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2002.

Article 5

Denúncia

La denúncia del Conveni per qualsevol de les parts s'ha d'efectuar amb 3 mesos d'antelació, com a mínim, a la data del seu venciment.

S'ha de formalitzar la denúncia per escrit i dirigir-se a totes les representacions sindicals i empresarials que el van subscriure i davant l'autoritat laboral competent consignant els punts que es volen modificar.

Article 6

Pròrroga

En cas que cap de les parts legitimades no denunciï el Conveni dins del termini de 3 mesos, el Conveni s'entén prorrogat tàcitament per períodes d'1 any.

En el concret cas que no es formuli cap denúncia del Conveni en la forma reglamentària, aquest s'entén prorrogat per un període anual, per tàcita reconducció i així, successivament, a cada venciment anual. En cada una de les presumptes pròrrogues i amb efectes d'inici de l'any que es tracti, els salaris vigents per aplicació d'aquest Conveni han de gaudir de l'increment de l'índex de preus de consum real de l'any anterior a l'autonomia de Catalunya.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions que es pacten, qualsevol que sigui la seva naturalesa i contingut, constitueixen un conjunt unitari indivisible, i s'accepten per les parts que els subscriuen que les obligacions que recíprocament contraguin tenen una contraprestació equivalent amb els drets que adquireixen, considerant tot això en el seu conjunt i en còmput anual, sense que per tant els pactes que es formalitzen poden ser interpretats o aplicats en forma aïllada i amb independència dels altres.

En el supòsit que la jurisdicció competent, en ús de les seves facultats, anul·li o invalidi algun dels pactes continguts en el present Conveni, les parts negociadores consideren si és vàlid per si sol la resta del text aprovat o bé, si és necessària una nova o total o parcial renegociació d'aquest Conveni. Si es dóna aquest supòsit, les parts signatàries d'aquest Conveni es comprometen a reunir-se dins dels 30 dies següents al de la fermesa de la resolució corresponent, amb l'objectiu de resoldre el problema plantejat.

Si en el termini de 90 dies, a partir de la data de fermesa de la resolució en qüestió, les parts signatàries no assoleixen un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la negociació del Conveni en la seva totalitat.

Article 8

Condicions més beneficioses

S'han de respectar com a drets adquirits ad personam les situacions personals que puguin existir en la data de la signatura d'aquest Conveni que, computades en el seu conjunt i còmput anual, resultin superiors a les establertes en aquest Conveni.

Aquesta garantia ad personam afecta només aquella diferència entre les condicions actuals, computades en conjunt i per total anual, i les que s'estableixen en aquest Conveni, computades d'igual forma.

Article 9

Compensació. Absorció

  1. Totes les condicions econòmiques que s'estableixen en el present Conveni, siguin o no de caràcter salarial, són compensables, en el seu conjunt i còmput anual, amb les millores de qualsevol tipus que estigui satisfent l'empresa, bé sigui per imperatiu legal, conveni col·lectiu, laude, contracte individual, ús o costum, concessió voluntària de l'empresa o qualssevol altres causes.

  2. Qualsevol variació en les disposicions generals futures sobre retribució només té eficàcia pràctica, si, en el seu conjunt global i còmput anual, sobrepassin el nivell d'aquest Conveni, igualment, en global i còmput anual.

    Article 10

    Concurrència de convenis

    Els representants dels treballadors i empresa signants del present Conveni es comprometen, durant tot el seu període de vigència temporal, a no negociar altres pactes col·lectius de caràcter general.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 11

    Direcció i control de la feina

    L'organització de la feina, en cada una de les seccions i dependències de l'empresa, és facultat exclusiva de la Direcció d'aquesta i, en conseqüència, té el deure d'organitzar-lo de forma que pugui aconseguir el màxim rendiment en tots els aspectes: recursos humans, materials, productivitat, qualitat, etc. Fins al límit racional i científic que permetin els elements de què disposa i la necessària col·laboració del personal per a aquest objecte.

    Les facultats de l'empresari aconsegueixen, entre altres, a:

    1. Qualificació de la feina, segons qualsevol dels sistemes internacionals admesos.

    2. L'exigència dels rendiments mínims o habituals.

    3. La determinació del sistema i mobiliari per obtenir uns rendiments superiors als habituals segons s'estimi aconsellable a les necessitats generals de l'empresa o específiques de determinat departament, secció, subsecció o lloc de treball. És potestatiu l'establiment d'incentius totals o parcials, tant pel que fa al personal com a les tasques.

    4. L'adjudicació de tasques necessàries per a la saturació del lloc de treball en ordre a l'obtenció del rendiment normal.

    5. L'exigència de vigilància, atenció i diligència en la cura dels utillatges.

    6. La mobilitat i redistribució del personal de l'empresa, d'acord amb les necessitats de l'organització i de la producció, i s'ha de respectar la situació personal i el necessari període d'adaptació, en aquells casos que ho requereixin.

      El personal afectat per canvis d'organització de la feina, modificacions en quantitats que cal meritar per sistemes d'incentius, ha de mantenir, durant 3 mesos, com a mínim, la mitjana de retribució dels 3 mesos anteriors en aquell concepte.

    7. Establir la fórmula per al càlcul del salari.

    8. Qualssevol altres funcions anàlogues a les anteriors enumerades.

      Les obligacions del representant de l'empresa són:

      Establir els sistemes de treball de manera que puguin, en el que sigui possible ser realitzats pels treballadors en jornada normal.

      Posar en coneixement de la representació legal dels treballadors, amb la màxima antelació possible, el propòsit de modificar substancialment l'organització de la feina, en les normes de valoració o sistemes de remuneració, aportant, per a això, l'estudi amb les dades base per a la modificació proposada.

      Limitar, com a màxim de 10 setmanes, l'experimentació de les noves normes o sistemes, referits en l'apartat anterior.

      En cas de disconformitat amb la modificació de l'organització de la feina, s'ha d'actuar de conformitat amb els tràmits legals establerts en la legislació laboral vigent.

      Article 12

      Deures i drets del treballador

  3. El treballador està obligat a complir les ordres i instruccions de l'entitat en l'exercici regular de les seves facultats directives, i ha d'executar totes les feines, operacions o activitats que se li ordenin, dins de la general comesa de la seva competència professional, entre elles, la cura i neteja dels estris, màquines i eines, del seu lloc de treball i materials del soci que estiguin al seu càrrec durant la jornada de treball.

  4. La prestació de la feina ve determinada pel que s'estableix en el paràgraf anterior i normalment es limita a la feina corrent. No obstant això, temporalment i per necessitats urgents de prevenir mals o remeiar accidents o danys soferts, el treballador ha de perllongar la seva jornada de treball o realitzar altres diferents del que s'ha acordat, amb obligació per part de l'entitat d'indemnitzar-lo d'acord amb la normativa aplicable sobre això.

  5. El treballador ha d'informar immediatament els seus caps directes dels entorpiments que observi en la realització de la seva feina, així com de les faltes o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR