Convenio colectivo - PILSA SA (Proyectos Industriales de Limpieza SA) (per als serveis de neteja i recollida de residus sòlids urbans de Montornès del Vallès), Barcelona

Inicio de Vigencia29 de Mayo de 2003
Fin de Vigencia23 de Abril de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3894 de 29/05/03

RESOLUCIÓ TIC/1564/2003, de 23 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Proyectos Integrales de Limpieza, SA (serveis de neteja viària, recollida i transport d'escombraries de Montornès del Vallès) per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0812571).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Proyectos Integrales de Limpieza, SA (serveis de neteja viària, recollida i transport d'escombraries de Montornès del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 17 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Proyectos Integrales de Limpieza, SA (serveis de neteja viària, recollida i transport d'escombraries de Montornès del Vallès) per als anys 2002-2005 (codi de conveni 0812571) al Registre de convenis a Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 23 d'abril de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Proyectos Integrales de Limpieza, SA (serveis de neteja viària, recollida i transport d'escombraries de Montornès del Vallès) per als anys 2002-2005

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col-lectiu s'aplica a tot el personal de l'empresa Proyectos Integrales de Limpieza, SA (PILSA) que presta serveis en la neteja viària, recollida i transport d'escombraries per a l'Excm. Ajuntament de Montornès del Vallès.

Article 2

Vigència

El present Conveni entra en vigor el dia de la seva firma i la seva durada s'estén fins al 31 de desembre de 2005.

No obstant això, els seus efectes econòmics es retrotreuen a l'1 de gener de 2002. Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni 1 mes abans que finalitzi la vigència d'aquest, i el present Conveni s'ha de continuar aplicant fins a l'entrada en vigor del nou conveni. També s'estableix que la denúncia serà de caràcter automàtic 30 dies abans de la seva finalització.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni s'estableix en 4 anys: de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2005.

Article 4

Dret supletori

En tot el que no es preveu ni es regula en aquest Conveni col-lectiu cal atenir-se al que es disposa en l'Ordenança de treball de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram, aprovada per la resolució de data 12 de febrer de 1996, les disposicions de desplegament posteriors, l'Estatut dels treballadors i altres disposicions laborals d'aplicació.

Article 5

Garantia ad personam

S'han de respectar les condicions personals que en conjunt i en còmput anual excedeixin les condicions establertes en el present Conveni i s'han de mantenir estrictament ad personam, d'acord amb la relació nominal i els imports que es relacionen en les taules. S'han d'incrementar els dits imports anualment del mateix percentatge que la resta de conceptes salarials.

Article 6

Comissió Mixta Paritària

Ambdues parts convenen que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni sigui sotmès a l'informe de la Comissió Mixta Paritària, abans de presentar-lo davant els organismes competents.

Aquesta Comissió ha d'estar formada per 2 representants de l'empresa i 2 dels treballadors, 1 dels quals ha de ser el delegat de personal.

Ambdues parts poden comptar amb els assessors que considerin oportuns.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 7

Jornada de treball

La jornada de treball per a tot el personal adscrit a aquest Conveni és de 40 hores setmanals. Durant la jornada de treball es té dret al gaudi de 30 minuts, que s'entenen com a jornada treballada.

En la neteja viària, la meitat del personal treballa de dilluns a divendres i l'altra meitat, de dilluns a dissabte d'una manera alterna.

El personal adscrit al servei de recollida d'escombraries treballa de dilluns a diumenge i té dret als descansos establerts. Com que aquest és un servei de caràcter públic, tenint en compte aquest caràcter, es treballen tots els dies de l'any. No obstant això, el treballador que ha de prestar serveis en dies festius cobra l'import del plus de dia festiu.

Article 8

Llicències i permisos

El treballador, presentant prèviament un avís i després una justificació, pot absentar-se de la feina amb dret a remuneració en els supòsits següents:

  1. 16 dies naturals en cas de matrimoni.

  2. 2 dies en cas de naixement de fill i malaltia greu o defunció de parents fins el segon grau de consanguinitat o afinitat. Quan per aquest motiu el treballador hagi de fer un desplaçament amb aquesta finalitat, el termini és de 4 dies.

  3. 1 dia per trasllat de domicili.

  4. 1 dia per casament de fills o germans.

  5. Per citació judicial, el personal que treballa de nit i ha d'anar a judici a causa d'accident al servei de l'empresa té dret a un permís de 4 hores la nit anterior al judici.

    Article 9

    Vacances

    El personal afectat per aquest Conveni té dret anualment a 30 dies naturals de vacances. El personal amb una antiguitat inferior a 1 any té dret a vacances proporcionalment a la seva permanència a l'empresa. El període de gaudi de les vacances comprèn els mesos de juny a setembre, inclusivament, llevat dels conductors i peons de recollida, que les fan al juliol i a l'agost, tots ells de forma rotativa. El treballador pot canviar el seu mes de vacances i fer-les fora del període de vacances si n'avisa amb 1 mes d'antelació i també pot canviar el seu període de gaudi amb un altre treballador de la seva mateixa categoria. El salari que es percep durant les vacances és integrat pels mateixos conceptes que componen 1 mensualitat de feina.

    Article 10

    Mobilitat funcional i geogràfica

    La mobilitat funcional en el si de l'empresa, que s'ha d'efectuar sens perjudici dels drets econòmics i professionals del treballador, només es pot implantar quan hi ha prou raons organitzatives per fer-ho i cal que es comuniqui al representant dels treballadors.

    La mobilitat geogràfica no es pot efectuar fora del centre de treball per al qual ha estat contractat el treballador, llevat de causa de força major.

    Aquesta mobilitat es pot portar a terme quan hi ha prou raons que la justifiquin, si prèviament es comunica al representant dels treballadors, així com als treballadors afectats.

    Article 11

    Període de prova i ingressos

    L'empresa ha de sol-licitar, quan calgui cobrir un lloc de treball amb personal de nou ingrés, els treballadors que provenen de les oficines públiques d'ocupació. L'empresa ha d'informar prèviament el representant dels treballadors dels llocs de treball que cal cobrir i de les seves característiques professionals.

    En la selecció de personal de nou ingrés i en igualtat de condicions amb altres candidats, tenen preferència els que amb antiguitat han treballat a l'empresa i s'ha de valorar el període de serveis prestats anteriorment.

    Període de prova:

    Treballadors no qualificats: 15 dies.

    Treballadors qualificats: 1 mes.

    Article 12

    Contractació

    El personal adscrit a aquest Conveni es classifica segons 3 condicions (d'acord amb la seva permanència):

    Personal amb contracte fix: és el que es necessita de manera permanent per fer la feina normal i habitual de l'empresa.

    Personal de contracte eventual: és el que es contracta per a situacions especials, acumulació de tasques i campanyes concretes la durada de les quals no pot passar de 6 mesos.

    Personal interí: és el que es contracta per a les substitucions de personal amb dret de reserva del lloc de treball, en cas de servei militar o prestació social substitutòria, IT, excedències, vacances, compliment de càrrecs públics i altres situacions de naturalesa anàloga.

    No obstant això, es poden emprar altres formes de contractació que siguin d'aplicació legal i que siguin (o hagin estat) aprovades pel Govern, ja sigui de forma puntual o en publicar-se les mesures de foment de l'ocupació. Així mateix, es poden fer servir formes de contractació que provinguin de modificacions de les vigents actualment.

    Article 13

    Adscripció del personal

    1. A la fi de la concessió de la contracta, els treballadors de l'empresa contractista sortint s'han d'adscriure a la nova titular de la contracta, que s'ha de subrogar en els drets i les obligacions, en els casos següents:

  6. Treballadors en actiu que presten serveis en aquest centre i tenen una antiguitat mínima dels 4 darrers mesos, sigui quina sigui la naturalesa o la modalitat del seu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR