Convenio colectivo - Omya Clariana SLU, Tarragona

Inicio de Vigencia 4 de Junio de 2003
Fin de Vigencia20 de Marzo de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3898 de 04/06/03

RESOLUCIÓ TIC/1681/2003, de 20 de març, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Omya Clariana, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4300881).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Omya Clariana, SA, subscrit per les parts negociadores en data 17 de juny de 2002, i presentat per les mateixes parts en data 27 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Omya Clariana, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4300881), en el Registre Tarragona de convenis de la Subdirecció General d'Assumptes Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 20 de març de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Omya Clariana, SA, per als anys 2002-2004

Exposició de motius

Omya Clariana, SA, es dedica a l'activitat de la transformació de carbonat de calci, en les seves múltiples varietats, tenint establerta indústria al terme de l'Arboç, província de Tarragona.

Tradicionalment, les relacions laborals entre l'empresa i els treballadors, havien anat regint-se per l'ordenança de treball per a les indústries de la construcció, vidre i ceràmica i el conveni col-lectiu d'àmbit nacional per a les indústries del vidre, indústries ceràmiques, així com al comerç al major i exclusivista del vidre i la ceràmica.

L'especialitat de l'activitat industrial, l'evolució de la producció i la tecnificació de les instal-lacions, van portar a les parts a plantejar-se la conveniència de l'elaboració d'una norma pròpia que s'ajustés, amb major precisió, si fos possible, a la realitat laboral del centre de treball de l'Arboç, en especial, les categories professionals i al sistema retributiu.

Per això, a l'anualitat de 1990 es va subscriure el primer conveni col-lectiu, regulador de les relacions laborals, i que ha tingut la seva continuïtat a les anualitats següents.

Ara, prèvia la reglamentària denúncia per part dels representants dels treballadors, i després de les reunions i deliberacions que s'han portat a terme entre la representació de l'empresa i la dels treballadors, aquestes han convingut el contingut del VII Conveni col-lectiu per al personal del centre de treball d'Omya Clariana, SA, al terme de l'Arboç, inclòs a les categories compreses en el seu text, en els termes que s'expressen a continuació.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació al centre de treball de Omya Clariana, SA, a l'Arboç, província de Tarragona.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni és d'eficàcia general i regula les condicions laborals entre Omya Clariana, SA, i els seus treballadors.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni afecta als treballadors inclosos en les categories professionals que es descriuen en el redactat del mateix.

Qualsevol treballador que, per ocupar una categoria laboral no inclosa en el present text, peticionés la seva inclusió durant la vigència del Conveni, quedarà adherit, prèvia la comunicació del fet a la Comissió Paritària per part de la direcció de l'empresa, i l'acord favorable d'aquella.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni col-lectiu entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2002 i expirarà el 31 de desembre de 2004.

Article 5

Vinculació a la totalitat

El Conveni col-lectiu constitueix un tot orgànic, i les parts queden vinculades a la seva totalitat.

Article 6

Condicions més beneficioses

Les condicions establertes en aquest conveni tenen el caràcter de mínimes i obligatòries, per la qual cosa subsistiran, en el seu cas, les condicions més beneficioses que poguessin existir en la empresa com a conseqüència de pacte individual o col-lectiu.

Article 7

Normes complementàries

És complement al present Conveni el text del conveni col-lectiu d'àmbit nacional per a les indústries extractives, indústries del vidre, indústries ceràmiques, així com a comerç de venda al major i exclusivista del vidre i la ceràmica, i a l'ordenança de treball per a les indústries de la construcció, vidre i ceràmica.

Article 8

Denúncia del conveni

El conveni col-lectiu es prorrogarà tàcitament any rere any si, en el termini dels trenta dies anteriors a la data d'expiració, no és denunciat per alguna de les parts, mitjançant comunicació escrita, de la que l'altra part n'acusarà rebut remetent còpia per al seu registre a l'autoritat laboral.

Capítol 2

Organització del treball

Article 9

L'organització i direcció tècnica, pràctica i científica de l'activitat laboral, és facultat de la direcció de l'empresa, amb subjecció a les normes i orientacions d'aquest Conveni i a les disposicions legals aplicables.

L'organització del treball té per objecte atènyer en l'empresa un nivell adequat de productivitat, basat en la utilització òptima dels recursos humans, materials i tècnics. Això només és possible amb una actitud activa i responsable de les parts firmants d'aquest Conveni.

La mecanització, progressos tècnics i organització, hauran d'efectuar-se sense detriment dolós de la formació professional dels treballadors. Els beneficis que d'això puguin derivar-se, hauran d'utilitzar-se de forma que millorin tant l'economia de l'empresa com la dels treballadors.

Article 10

L'organització del treball compren els següents extrems, que s'enumeren a títol enunciatiu i no limitatiu.

  1. La qualificació del treball, segons qualsevol dels sistemes internacionals admesos.

  2. La fixació i exigència de rendiments.

  3. La determinació dels sistemes encaminats a obtenir la millora dels rendiments, segons s'estimi aconsellable a les necessitats de l'empresa o a les específiques de determinat departament, secció o subsecció o lloc de treball. És potestatiu l'establiment d'incentius, totals o parcials, tant pel que fa al personal com a les feines, prèvia consulta a la Comissió Paritària.

  4. L'adjudicació de màquines o tasques, necessàries per a la saturació del treball en ordre a l'obtenció del millor rendiment.

  5. La fixació dels índex de residus, o pèrdues, qualitats i processos de fabricació.

  6. L'exigència de vigilància, atenció, diligència, en la cura i neteja de les instal-lacions, maquinària, utillatge i altres mitjans, posats a disposició dels treballadors i dels que conformen l'activitat industrial.

  7. L'activitat i redistribució del personal segons les necessitats del treball, de l'organització i de la producció.

  8. La realització en qualsevol moment de l'establiment, modificació i supressió, dels sistemes de mètodes, tarifes i distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de tot ordre.

  9. La regulació de l'adaptació de les càrregues de treball, rendiments i tarifes, en les condicions que resultin dels propis processos de fabricació, materials i mitjans.

  10. El manteniment de l'organització i rendiment del treball, en els casos de disconformitat dels treballadors, expressades a través dels seus representants, en espera de resolució dels organismes a qui correspongui.

  11. La valoració dels llocs de treball, la jerarquització dels mateixos i l'atribució de funcions, amb intervenció de la Comissió Paritària, a requeriment de qualsevol de les parts.

  12. La facultat disciplinària i la imposició de sancions per faltes comeses pels treballadors, independentment de la intervenció a requeriment de part de l'autoritat judicial o administrativa competent.

    Article 11

    Dintre de l'organització del treball, l'empresa efectuarà els canvis de llocs de treball quan siguin necessaris per a la bona marxa de la seva organització, prèvia consulta amb els delegats de personal.

    Article 12

    El personal encarregat de la Direcció de l'empresa i del control del compliment de les instruccions i ordres de treball està obligat a donar el tracte correcte i adequat al personal, cursant les instruccions de forma clara i intel-ligible, i cuidant de la seva comprensió per part dels destinataris.

    El treballador està obligat a executar tots aquells treballs i operacions que li ordenin els seus superiors, dintre de les generals comeses pròpies de la seva categoria professional i per a la bona marxa de l'empresa, observant diligència en el treball, col-laboració en la marxa de l'empresa, segons l'especialitat del seu treball.

    Article 13

    El treballador està obligat a mantenir els secrets relatius a l'explotació i negocis de l'empresa, tant durant el contracte com després de la seva extinció. Tot treballador té el deure de no concórrer amb l'activitat de l'empresa exercint una competència deslleial.

    Article 14

    El treballador tindrà el deure professional de cuidar al màxim les màquines i útils que se li confiïn, i les instal-lacions; els mantindrà en perfecte estat de conservació, funcionament i neteja, essent responsable dels desperfectes, deterioració o danys que es produeixin per la seva culpa o negligència, exclosa la imprudència involuntària.

    Article 15

    El treballador podrà posar en coneixement de l'empresa tots aquells suggeriments, dubtes, queixes, perjudicis o demandes, que es relacionin amb la prestació del seu treball, bé a través dels seus representants, bé a través del seu superior, bé a la direcció de l'empresa.

    Capítol 3

    Ingressos i contractació

    Article 16

    El personal que ingressi a l'empresa subscriurà el corresponent contracte de treball, subjecte a qualsevol de les modalitats que siguin en cada moment vigents legalment, en el que s'inclourà la referència al present Conveni i la subjecció de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR