Convenio colectivo - Hospital de la Creu Roja de Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 6 de Julio de 2001
Fin de Vigencia 6 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3425 de 06/07/01

RESOLUCIÓ

de 3 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya per a l'any 2000 (codi de conveni núm. 0802292).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de març de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya per a l'any 2000 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 de maig de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada Territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya, per a l'any 2000

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

L'àmbit territorial d'aquest conveni és el centre de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu té com a objectiu regular les condicions laborals concertades entre el Consorci i el personal que presta els seus serveis amb contracte laboral.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions que es pacten en el present Conveni col·lectiu s'aplicaran a tots els treballadors de la plantilla que prestin els seus serveis en el moment de la seva entrada en vigor, o bé que es contractin durant la seva vigència.

Queden exceptuades totalment de l'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu les persones que s'indiquen a continuació:

  1. El personal d'alta direcció, que es regirà d'acord amb el que estableixen els seus propis contractes i també el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

  2. Els professionals que, en l'exercici de la seva activitat professional lliure, cobrin per 'prestació de serveis', encara que realitzin la seva activitat als locals del mateix hospital, donats d'alta de llicència fiscal com a professionals liberals.

    En aquests casos s'ajustarà a allò que estableixen els seus acords o contractes individuals, ja siguin verbals o escrits.

  3. El personal que pertany a altres empreses que prestin serveis subcontractats.

    Article 4

    Àmbit temporal

    El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2000, independentment de la data de la seva publicació al Butlletí Oficial de la província, i la seva durada serà d'un any, per la qual cosa els seus efectes s'extingiran el dia 31 de desembre de 2000.

    Els endarreriments que generi la seva aplicació es faran efectius el dia 20 de desembre de 2000.

    Article 5

    Pròrroga

    El Conveni quedarà automàticament prorrogat, en finalitzar la seva vigència i en els seus mateixos termes, pel període d'1 any, si cap de les representacions no procedeix a la seva denúncia, de conformitat amb allò que estableix l'article 6.

    Article 6

    Denúncia i revisió

    La denúncia per a la revisió del Conveni s'efectuarà per escrit i amb 1 mes d'antelació a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

    La denúncia la podrà efectuar qualsevol de les representacions, empresarial o sindical, signants del Conveni i s'haurà de comunicar a les altres representacions i a l'autoritat laboral.

    Mentre no s'arribi a cap acord per a un nou conveni regirà aquest pel que fa al seu contingut tant de clàusules normatives com obligacionals.

    Article 7

    Prelació de normes i de dret supletori

    Les normes que conté el present Conveni col·lectiu regularan, amb caràcter preferent i prioritari, les condicions i les relacions entre el Consorci i el seus treballadors.

    Amb caràcter supletori i en allò que no està previst, s'ajustarà al que disposa l'Estatut dels treballadors, l'Ordenança laboral per a establiments sanitaris d'hospitalització, consulta i assistència i laboratori d'anàlisis clíniques, la Llei orgànica de llibertat sindical, les normes internacionals de l'Organització Internacional de Treball subscrites per Espanya i altres normes legals o reglamentàries de caràcter estatal o autonòmic.

    Article 8

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

    Article 9

    Absorció i compensació

    El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix, íntegrament, les condicions tant econòmiques com de treball existents en la seva entrada en vigor, per la qual cosa aquestes i qualsevol altra queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

    Quant a disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en conjunt i en còmput anual, superin les condicions del present Conveni. En cas contrari, subsistirà el present acord en els seus mateixos termes i sense cap modificació dels seus conceptes, mòduls o retribucions.

    Article 10

    Comissió Paritària

    Es crea la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment, amb les funcions específiques següents:

    1. Interpretació del Conveni.

    2. Arbitratge d'aquells casos que les parts sotmetin a la seva consideració.

    3. Totes aquelles que s'atribueixen a ambdues parts en el present Conveni col·lectiu.

      La Comissió Paritària estarà integrada per 6 membres, 3 que representaran la part empresarial i 3 més que representaran els treballadors i que seran membres del Comitè d'Empresa.

      El domicili de la Comissió Paritària, a efectes de comunicacions, serà el del centre de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat, avinguda Josep Molins, 29-41.

      Totes dues parts poden ser assessorades en les sessions de la Comissió Paritària per assessors externs amb veu però sense vot.

      La Comissió esmentada es reunirà sempre a requeriment de qualsevol de les parts en el termini d'una setmana. La sol·licitud es formularà per escrit i dirigida al president, on s'indicarà el tema que se sotmeti a consideració de la Comissió, i s'informarà de l'assistència, en el seu cas, d'assessors externs.

      Del que s'hagi tractat a les reunions de la Comissió Paritària es redactarà una acta, que signaran tots els assistents.

      La Direcció de l'empresa es compromet a tractar-hi els temes següents:

      Valoració de llocs de treballs.

      Modificació i assignació d'horaris i jornades laborals.

      Realització d'hores extres.

      Creació o modificació de torns de treball.

      Organització de vacances.

      Formació professional.

      Els acords que es prenguin en les reunions de la Comissió Paritària tindran aplicació preferent a qualsevol norma establerta.

      Article 11

      Submissió de qüestions a la Comissió Paritària

      Ambdues parts convenen i recomanen sotmetre a la Comissió Paritària, i amb caràcter previ, els dubtes, les discrepàncies o els conflictes que es puguin produir a conseqüència de l'aplicació i la interpretació del Conveni col·lectiu, abans que aquests siguin plantejats davant la jurisdicció competent.

      Article 12

      Garantia personal

      En cas que algun treballador tingués unes condicions de treball i econòmiques especials, establertes amb anterioritat a aquest Conveni col·lectiu, li seran respectades sempre que, globalment i considerades en conjunt, siguin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni.

      Article 13

      Valoració de llocs de treball

      Els llocs de treball existents o els de nova creació del Consorci seran valorats pels tècnics o professionals externs assignats a aquest efecte, utilitzant del manual que considerin adient. També hi participaran els membres del Comitè d'Empresa que formaran part de la Comissió Paritària creada amb aquest objectiu.

      Els afectats per les decisions dels serveis competents de l'empresa en matèria de valoració de llocs de treball podran estar assistits per assessors professionals acreditats, sindicals o no, quan es facin les proves corresponents. Les discrepàncies dels afectats no podran paralitzar els plans previstos, tot i que els perjudicats, si n'hi hagués, podran exercitar les accions corresponents davant els òrgans competents.

      Capítol 2

      Organització del treball

      Article 14

      Norma general

      L'organització del treball és facultat del Consell Rector del Consorci, per si mateix o a través de la Gerència, dins les normes i disposicions legals vigents en aquesta matèria.

      L'exercici d'aquestes facultats per part de l'empresari es desenvoluparà i s'aplicarà amb les limitacions imposades pels òrgans de representació dels treballadors, per la Llei 8/1980, de 10 de març, i per altres disposicions laborals sobre la matèria en vigor.

      En qualsevol cas, l'empresari i els treballadors acorden sotmetre's a les exigències de la bona fe.

      La Direcció del Consorci podrà adoptar les mesures que cregui adients de vigilància i control per verificar el compliment per part dels treballadors de les seves obligacions i els seus deures laborals, sempre amb el respecte als drets del treballador, pel que fa a la seva promoció i formació professional en el treball, no ser discriminat, la seva integritat física, una política adient de seguretat i higiene, el respecte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR