Convenio colectivo - Hospital de la Creu Roja de Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 9 de Mayo de 2002
Fin de Vigencia 3 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3632 de 09/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1173/2002, de 3 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Sanitari de la Creu Roja de Catalunya (centre de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat) i l'Associació Professional de Metges i Llicenciats per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0802292).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Sanitari de la Creu Roja de Catalunya (centre de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat) i l'Associació Professional de Metges i Llicenciats subscrit pels representants de l'empresa i pels representants de l'Associació el dia 18 de febrer de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Consorci Sanitari de la Creu Roja de Catalunya (centre de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat) i l'Associació Professional de Metges i Llicenciats per a l'any 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 d'abril de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya i l'Associació Professional de Metges i Llicenciats per a l'any 2001

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu són d'aplicació al centre de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat del Consorci Sanitari de la Creu Roja a Catalunya. Sempre que en aquest Conveni es faci referència al Consorci, a l'empresa o a l'hospital, les parts s'estan referint exclusivament al centre de treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu regula les condicions laborals concertades entre el Consorci i el personal adscrit al centre de treball esmentat a l'article anterior, que presta els seus serveis amb contracte laboral i pertany, com a afiliat, a l'Associació Professional de Metges i Llicenciats.

Aquest personal haurà de lliurar a la Direcció de l'Hospital, de forma documental, la seva condició d'afiliat a l'Associació Professional de Metges i Llicenciats.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions que es pacten en el present Conveni col·lectiu són d'aplicació a tots els facultatius i llicenciats que estiguin afiliats a l'Associació i que prestin els seus serveis en el moment de la seva entrada en vigor, o bé que es contractin durant la seva vigència.

Queden excloses totalment de l'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu les persones que s'indiquen a continuació:

  1. El personal d'alta direcció, que es regirà d'acord amb el que estableixen els seus propis contractes i també el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

  2. Els professionals que, en l'exercici de la seva activitat professional lliure, cobrin per la prestació de serveis, encara que realitzin la seva activitat en les dependències de l'Hospital, i estiguin donats d'alta de llicència fiscal com a professionals liberals.

    En aquests casos s'ajustarà al que estableixen els seus acords o contractes individuals, ja siguin verbals o escrits.

  3. El personal que pertanyi a altres empreses que prestin serveis subcontractats.

    Article 4

    Àmbit temporal

    El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2001, amb independència de la data de la seva publicació al Butlletí Oficial de la província, i la seva durada és d'1 any, per la qual cosa els seus efectes s'extingiran el dia 31 de desembre de 2001.

    Els endarreriments que generi la seva aplicació es faran efectius durant el bimestre següent a la signatura.

    Article 5

    Pròrroga

    El Conveni quedarà automàticament prorrogat en finalitzar la seva vigència i en els mateixos termes, pel període d'1 any, si cap de les representacions no el denuncia, de conformitat amb allò que estableix l'article 6.

    Article 6

    Denúncia i revisió

    La denúncia per a la revisió del Conveni s'efectuarà per escrit i amb 1 mes d'antelació a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

    La denúncia es podrà efectuar a través de qualsevol de les representacions empresarials o sindicals signants del Conveni i s'haurà de comunicar a les altres representacions i a l'autoritat laboral.

    Mentre no s'arribi a cap acord per a un nou conveni regirà aquest tant en el seu contingut de clàusules normatives com obligacionals.

    Article 7

    Prelació de normes i dret supletori

    Les normes que conté el present Conveni col·lectiu regularan, amb caràcter preferent i prioritari, les condicions i les relacions entre el Consorci i el seus treballadors.

    Amb caràcter supletori i en allò que no està previst, s'ajustarà al que disposa l'Estatut dels treballadors, l'Ordenança laboral per a establiments sanitaris d'hospitalització, consulta i assistència i laboratori d'anàlisis clíniques, la Llei orgànica de llibertat sindical, el Reglament de règim intern del cos facultatiu, les normes internacionals de l'Organització Internacional de Treball subscrites per Espanya i altres normes legals o reglamentàries de caràcter estatal o autonòmic.

    Article 8

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

    Article 9

    Absorció i compensació

    El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix, íntegrament, les condicions tant econòmiques com de treball existents en la seva entrada en vigor; per la qual cosa aquestes i qualsevol altra queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

    Quant a disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, superin les condicions del present Conveni. En cas contrari, subsistirà el present acord en els mateixos termes i sense cap modificació dels seus conceptes, mòduls o retribucions.

    Article 10

    Comissió Paritària

    Es crea, com a òrgan per a la interpretació i vigilància del Conveni col·lectiu, la Comissió Paritària, que a més podrà exercir funcions de conciliació, mediació i arbitratge en els casos en què les parts, de comú acord, ho considerin.

    La Comissió Paritària estarà integrada per 4 membres, 2 que representaran la part empresarial i 2 més que representaran l'Associació Professional de Metges i Llicenciats.

    El domicili de la Comissió Paritària, a l'efecte de comunicacions, serà el del Consorci Sanitari de la Creu Roja de Catalunya, centre treball de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat: avinguda de Josep Molins, núm. 29-41.

    La Comissió esmentada es reunirà sempre que ho sol·liciti qualsevol de les parts (empresarial o sindical) representades i, en el termini màxim d'1 setmana. La sol·licitud es formularà per escrit i dirigida al president, i s'hi indicarà el tema que se sotmeti a la consideració de la Comissió.

    Del que s'hagi tractat en les reunions de la Comissió Paritària es redactarà una acta, que signaran tots els assistents.

    La Direcció de l'empresa es compromet a tractar-hi, entre d'altres, els temes següents:

    Valoració de llocs de treballs.

    Modificació i assignació d'horaris i jornades laborals.

    Realització d'hores extres.

    Creació o modificació de torns de treball.

    Organització de vacances.

    Formació professional.

    Els acords que es prenguin en les reunions de la Comissió Paritària tindran aplicació preferent davant de qualsevol norma establerta.

    Article 11

    Submissió de qüestions a la Comissió Paritària

    Ambdues parts convenen i recomanen sotmetre a la Comissió Paritària, i amb caràcter previ, els dubtes, les discrepàncies o els conflictes que es puguin produir a conseqüència de l'aplicació i la interpretació del Conveni col·lectiu, abans que aquests siguin plantejats davant la jurisdicció competent.

    Article 12

    Garantia personal

    En cas que algun treballador tingui unes condicions de treball i econòmiques especials establertes amb anterioritat a aquest Conveni col·lectiu, li seran respectades sempre que, globalment i considerades en el seu conjunt, siguin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni.

    Capítol 2

    Organització del treball

    Article 13

    Norma general

    L'organització del treball és facultat del Consell Rector del Consorci, per si mateix o a través de la Gerència, dins les normes i disposicions legals vigents en aquesta matèria.

    L'exercici d'aquestes facultats per part de l'empresari es desenvoluparà i serà d'aplicació amb les limitacions imposades pels òrgans de representació dels treballadors, per la Llei 8/1980, de 10 de març, i per altres disposicions laborals sobre la matèria en vigor.

    En qualsevol cas, l'empresari i els treballadors acorden sotmetre's a les exigències de la bona fe.

    La Direcció l'hospital podrà adoptar les mesures de vigilància i control que cregui adients per verificar el compliment per part dels treballadors de les seves obligacions i els seus deures laborals, sempre respectant els drets del treballador, pel que fa referència a la seva promoció i formació professional en el treball, no ser discriminat, la seva integritat física, una política adient de seguretat i higiene, el respecte de la seva intimitat i la deguda consideració de la seva dignitat humana, professional i ètica.

    Capítol 3

    Classificació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR