Convenio colectivo - Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i dels organismes autònoms Granja Soldevila i Patronat desports, Cataluña

Inicio de Vigencia16 de Enero de 2002
Fin de Vigencia24 de Octubre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3554 de 16/01/02

RESOLUCIÓ

de 24 d'octubre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i dels organismes autònoms Granja Soldevila i Patronat d'esports per als anys 2000-2003 (codi de conveni núm. 0807712).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i dels organismes autònoms Granja Soldevila i Patronat d'esports subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 17 d'abril de 2000, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i dels organismes autònoms Granja Soldevila i Patronat d'esports per als anys 2000-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 d'octubre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del personal de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, dels organismes autònoms granja Soldevila i del Patronat d'Esports per als anys 2000-2003

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Vigència i duració

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir del moment de la seva signatura per part del Comitè d'Empresa Intercentres i la corporació, des del moment de l'aprovació per part de l'Ajuntament en ple.

Seguidament, es publicarà al DOGC i els seus efectes seran retroactius a partir de l'1 de gener de 2000.

El Conveni col·lectiu tindrà una vigència de 4 anys, a comptar des de l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2003, ambdues dates incloses, i es prorrogarà per reconducció tàcita, per 1 any, si cap de les parts no formula denúncia per rescissió o revisió amb una antelació mínima de 2 mesos a la data d'acabament de la vigència del Conveni.

En les qüestions de caràcter social, s'actualitzaran les partides i les obligacions econòmiques, així com els barems fruit d'aquest Conveni, incrementant aquestes partides segons l'IPC de Catalunya.

Article 2

Àmbit de personal

Aquest Conveni afectarà tot el personal laboral que presti serveis a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i que estigui inclòs a la plantilla orgànica municipal.

Article 3

Comissió de Seguiment

Per garantir el compliment d'aquest Conveni i, per tant, interpretar-lo quan calgui, es constituirà una comissió mixta de seguiment, que començarà a actuar en el termini de 15 dies a comptar des de la signatura del present Conveni.

Aquesta Comissió de Seguiment es compondrà com a mínim de 6 membres i els suplents respectius, 3 dels quals representaran la corporació municipal i 3 el col·lectiu de treballadors.

La Comissió de Seguiment es reunirà, com a mínim, una vegada cada 2 mesos i de forma extraordinària, a petició de qualsevol de les parts.

Les normes de funcionalitat d'aquesta Comissió les determinarà la pròpia Comissió per consens i tindrà per finalitat la interpretació i aplicació del contingut d'aquest Conveni.

Els acords adoptats per aquesta Comissió tindran el caràcter de vinculants.

En cas de desacord, s'anirà a l'organisme arbitral CEMICAL, que a aquest efecte depèn de la conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, i ambdues parts se sotmetran als seus dictàmens.

Aquesta Comissió elaborarà un informe semestral sobre el nivell de compliment i prepararà el material que calgui a partir del qual les parts puguin fixar data o calendari de negociació sobre acords pendents, abans del següent informe.

Article 4

Mesa d'Ocupació

Està formada per 3 membres del Comitè d'Empresa Intercentres, 3 de la corporació i les centrals sindicals més representatives.

La Mesa d'Ocupació, amb els criteris aprovats (annex Borsa de Treball a desenvolupar amb posterioritat), regularà l'accés del personal de nou ingrés a l'Ajuntament així com la promoció interna, suplències i interinatge que calgui realitzar.

Amb la finalitat de combatre la precarietat laboral, ambdues parts es comprometen a no fer ús d'empreses de contractació temporal, i en tot cas es restringiran les contractacions temporals a obra i servei determinat, substitució o suplència o acumulació de tasques. Si es donessin contractacions temporals reiterades per a alguna finalitat, aquestes hauran de convertir-se en places indefinides.

L'estudi de càrregues de treball haurà de ser un instrument a utilitzar en les ocasions en què es detecten necessitats de personal.

Article 5

Comissió de Valoració

La Comissió de Valoració té com a funció primordial la d'actualitzar permanentment la situació dels llocs de treball a les noves necessitats organitzatives, corregint les possibles disfuncions organitzatives i retributives que poguessin originar en funció de canvis organitzatius o en el contingut dels llocs, en el marc de la participació sindical en l'organització del treball.

És per això que s'actualitzarà anualment la descripció dels llocs de treball, comprovant la relació de llocs de treball, observant les variacions produïdes i realitzant propostes de modificació en el contingut de les fitxes descriptives afectades així com una proposta de valoració econòmica.

Capítol 2

Jornada, calendari i vacances

Article 6

Jornada laboral

La concreció de l'horari per a tot el personal subjecte al present Conveni serà de 35 hores setmanals. La concreció de l'horari per als diferents col·lectius és la següent:

Oficines municipals i serveis tècnics: de dilluns a divendres de 8 h a 15 hores tot l'any.

Serveis socials i sanitaris: de dilluns a divendres de 8 h a 15 hores tot l'any.

Treballadors/ores socials: l'horari serà de 8 h a 15 h, excepte els dimarts que serà de 8 h a 14 h i de 15 h a 17 h.

L'excedent horari anual es compensarà amb la reducció d'1 hora diària als mesos de juny a setembre (ambdós inclosos). En aquests mesos l'horari serà de 8 h a 14 h.

Brigades municipals: de dilluns a divendres de 8 h a 15 hores durant els mesos de novembre a febrer (ambdós inclosos) i de 7 h a 14 hores la resta de l'any.

Conserges d'escola: efectuaran un horari de 35 hores setmanals d'acord amb l'horari escolar.

Els dies de jornada escolar intensiva i els dies no lectius, l'horari serà de 8 h a 14 h.

Els dies lectius, l'horari de matí serà de 8.30 h a 13 h (de 9 h a 13.30 h per al conserge del col·legi públic La Florida) i el de tarda, de 14.50 h a 17.30 h.

Mercat: de dilluns a divendres de 8 h a 14 h; els dissabtes de 9 h a 14 h.

Cementiri: de dilluns a divendres de 9 h a 13 h i de 15 h a 18 h.

Caps de setmana: assistir al servei (obrir i tancar la instal·lació).

Ràdio municipal: s'efectuarà un horari de 35 hores setmanals adequant-lo a les necessitats del servei. Per tal de compensar els greuges comparatius detectats en la realització del calendari laboral respecte a la resta del personal, s'incorporaran 2 dies més d'assumptes personals, basats en la regulació que d'aquests dies fa aquest Conveni, de lliure disposició.

El descans diari per a tot el personal serà de 30 minuts de temps efectiu, que es realitzaran entre les 8.00 i les 10.00 h.

En els llocs de treball o departaments on calgui establir torns, aquests s'efectuaran de manera que a les 10.00 tot el personal es trobi en el seu lloc de treball, tenint en compte no deixar el servei desatès.

Aquest descans ha de reflectir-se en la incidència de control de presència, per la qual cosa el treballador/a podrà deixar el seu lloc de treball.

L'horari podrà ser diferent excepcionalment, sempre i quan s'obtingui l'autorització del cap de servei que tindrà l'obligació de supervisar.

S'unifiquen criteris en matèria de jornada laboral, de manera que tot el personal de la corporació percebrà les mateixes quantitats per l'excepcionalitat de prestar serveis de jornada partida o treball en festius quan així correspongui i es tracti de personal que no tingui establerta jornada intensiva.

Reducció de jornada

Tindran dret a una reducció de la jornada de treball com a màxim la meitat de la jornada, amb una reducció proporcional de les retribucions o una compensació horària, els treballadors/ores que ho sol·licitin per les següents causes:

  1. Els que per raons d'ordre legal tinguin al seu càrrec directe algun menor de 8 anys o disminuït físic, psíquic o sensorial.

  2. Per incapacitat física del cònjuge, del pare o la mare si conviuen amb el treballador/a.

  3. S'estudiaran altres causes.

    Dedicació especial

    Tenen aquest concepte les hores realitzades, fora del quadre horari concretat i pactat anteriorment, pels treballadors/ores que, a causa del seu lloc de treball, les hagin de prestar de forma esporàdica per raons de servei, fruit de les seves responsabilitats.

    Article 7

    Calendari laboral

    El calendari laboral tindrà vigència a partir de l'1 de gener i fins al 31 de desembre de 2000.

    Seran festes de caràcter retribuït i no recuperable les pactades en el calendari.

    Atesa l'Ordre de 29 de juliol de 1999, per la qual s'estableix el Calendari Oficial de Festes Laborals per a l'any 2000, publicat al Diari Oficial de la Generalitat 2952, de 13 d'agost de 1999, i d'acord amb l'article 148.3 del Reglament del personal al servei de les entitats locals (Decret 214/1990, de 30 de juliol), que preveu la possibilitat de disposar de 9 dies per assumptes personals, els quals es poden establir amb caràcter general mitjançant pactes amb la representació del personal s'acorda fixar per a l'any 2000 les festes següents:

    Dies festius a Catalunya:

    1 de gener (Cap d'Any)*

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR