Convenio colectivo - Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Gerona

Inicio de Vigencia28 de Octubre de 2002
Fin de Vigencia26 de Julio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3749 de 28/10/02

RESOLUCI” TRE/3034/2002, de 26 de juliol, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols per al perÌode 2000-2002 (codi de conveni n˙m. 1701332).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols per al perÌode 2000-2002, subscrit d'una banda pels representants de l'Ajuntament i de l'altra pels del personal laboral el dia 7 de maig de 2001, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols per al perÌode 2000-2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Girona (codi de conveni n˙m. 1701332).

-2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquesta DelegaciÛ.

-3††Disposar que el Conveni col∑lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 26 de juliol de 2002

Montserrat Gonz·lez i FalcÛ

Delegada territorial de Girona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

de condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols per a 2000-2002

IntroducciÛ

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Queda inclÚs en aquest Conveni el personal de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols que tingui condiciÛ de laboral fix i temporal amb mÈs d'1 any de serveis a l'Ajuntament. El Conveni Ès tambÈ d'aplicaciÛ, excepte pel que fa a les prestacions socials, als treballadors laborals amb menys d'1 any de serveis continuats a l'Ajuntament.

Article 2

VigËncia temporal

Aquest Conveni entra en vigor a partir de la seva aprovaciÛ pel Ple de l'Ajuntament, desprÈs de la seva signatura per part dels representants dels treballadors i de l'Ajuntament. Els seus efectes sÛn de l'1 de gener de 2000 fins al dia 31 de desembre de 2002. No obstant aixÚ, si una de les parts no el denuncia amb 3 mesos d'antelaciÛ a la finalitzaciÛ del termini establert per la seva vigËncia, ha de quedar prorrogat.

Independentment de la revisiÛ salarial de les retribucions -que s'ha de negociar anualment i que mai poden ser inferiors a les que contenen el present Conveni-, la resta de l'articulat ha de seguir vigent a tots els efectes fins a l'entrada d'un nou text (total o parcial) que el substitueixi, amb la mateixa efic‡cia i ‡mbit d'aplicaciÛ.

Article 3

VigËncia de les condicions mÈs beneficioses

Aquest Conveni no afecta les condicions mÈs beneficioses per als treballadors que restin vigents amb anterioritat per disposicions legals o normes convencionals. ¿dhuc s'ha de garantir el respecte als drets adquirits pels treballadors per qualsevol contracte, acord o disposiciÛ que no vulneri la legislaciÛ vigent.

Article 4

InterpretaciÛ del Conveni i ComissiÛ de Seguiment

El present Conveni s'ha d'interpretar d'acord amb el sentit gramatical de les seves cl‡usules, i en atenciÛ als objectius que es persegueixen en signar-lo. AixÚ no obstant, les parts signants han de constituir una comissiÛ permanent de control, per tal de resoldre els conflictes d'interpretaciÛ de car‡cter general que sorgeixin, o que la ComitË d'Empresa dels treballadors/ores o l'Ajuntament li sotmetin. Aquesta ComissiÛ Permanent de Control i InterpretaciÛ est‡ integrada per 6 membres, 3 en representaciÛ de la corporaciÛ i altres 3 en representaciÛ de la RepresentaciÛ Unit‡ria dels treballadors. Les normes de funcionament de la ComissiÛ Permanent de Control s'han de determinar de com˙ acord. Posteriorment a l'aprovaciÛ d'aquest pacte i abans d'1 mes, les 2 parts han de notificar els noms dels components de la ComissiÛ Permanent de Control. La convocatÚria d'aquesta ha de ser a demanda de qualsevol de les 2 parts, i s'ha de fer amb una antelaciÛ mÌnima de 2 dies, la reuniÛ de la ComissiÛ s'ha de dur a terme dins un termini m‡xim de 7 dies laborables des de la demanda de convocatÚria.

CapÌtol 1

RËgim econÚmic

Com a aclaraciÛ prËvia i de car‡cter general cal remarcar que totes les quantitats assenyalades en aquest document tenen el car‡cter de brutes, i van a c‡rrec dels treballadors/ores afectats les deduccions que legalment corresponguin.

De forma singular, la representaciÛ dels treballadors/ores municipals tÈ el dret a conËixer plenament i a participar suficientment en les decisions relatives a la determinaciÛ dels sous municipals.

Article 5

Augment de les retribucions

L'increment general de les retribucions per a l'any 2000 ha de ser el que estableix la Llei de pressupostos per a l'esmentat any.

Per a l'any 2001 s'ha de procedir a aplicar la DisposiciÛ addicional 11a de la Llei 13/2000, de 28 de desembre, de pressupostos per a l'any 2001, que ha suposat l'augment d'1 punt del complement de destÌ per a tots aquells treballadors/ores que no es trobin al m‡xim legal, i per a la resta, l'increment del complement especÌfic per l'import equivalent a aquell augment.

Les parts acorden, com a millora retributiva del personal per a l'any 2002, la revisiÛ de les retribucions complement‡ries.

Article 6

Data m‡xima d'ingrÈs dels salaris

La data m‡xima en quË l'Ajuntament ha d'ingressar la nÚmina ha de ser el dia 28 de cada mes; excepte els mesos de juny i desembre en els quals l'ingrÈs de la nÚmina i la paga extra s'ha de fer el dia 20.

Article 7

Pagues extraordin‡ries

El personal laboral al servei de l'Ajuntament de Sant Feliu de GuÌxols ha de rebre anualment 2 pagues extraordin‡ries d'una quantia, cadascuna d'elles, igual a la totalitat del salari mensual, en els mesos de juny i desembre.

Article 8

Salari mÌnim

a)†Per a l'any 2000, cap treballador/a al servei de l'Ajuntament no ha de cobrar unes retribucions brutes inferiors a 128.502 PTA (772,31 euros), corresponents a la jornada completa de treball. Aquest import s'ha d'incrementar un 5 % per al 2001 i un 5 % per al 2002.

b)†Aquestes previsions no sÛn aplicables als contractes especials, com els de formaciÛ professional o pr‡ctiques, el rËgim jurÌdic dels quals preveu una disminuciÛ de retribucions, o bÈ al personal d'ocupaciÛ comunit‡ria.

c)†Les retribucions de tot el personal municipal s'han de fixar atenent els criteris seg¸ents:

La seva suficiËncia per assegurar un nivell de vida digne.

La categoria de cada treballador/a, i el correcte equilibri intern entre les categories.

Article 9

HomogeneÔtat de condicions de treball

Sense perjudici de les peculiaritats del rËgim jurÌdic diferenciat de funcionaris i treballadors en rËgim laboral, s'ha de tendir a equiparar les condicions de treball, singularment horari i retribucions, d'ambdÛs col∑lectius, quan el contingut del lloc de treball sigui igual o equiparable.

AixÌ, anualment, amb el ComitË d'Empresa dels treballadors/ores s'ha d'estudiar la qualificaciÛ, atribuciÛ de nivells, creaciÛ o modificaciÛ de conceptes retributius.

Article 10

AdequaciÛ de les retribucions a les funcions acomplertes

En cas de substituciÛ, quan algun treballador/ora realitzi durant un perÌode superior a 1 mes funcions que corresponguin a categories superiors, ha de percebre les retribucions complement‡ries que legalment li corresponguin, a mÈs de les gratificacions que s'acordin.

El personal laboral que per un perÌode a 6 mesos durant l'any o 8 mesos durant 2 anys realitzi funcions de categoria superior a la categoria professional que tingui reconeguda pot reclamar la reclassificaciÛ i adequaciÛ a les seves retribucions econÚmiques.

Article 11

Antiguitat

La valoraciÛ de l'antiguitat ha de ser, per al personal laboral, sobre la base dels triennis de la quantia que es fixin en els Pressupostos generals de l'Estat, la meritaciÛ dels quals s'ha de fer de forma autom‡tica i d'aprovaciÛ t‡cita el dia en quË es compleixin i s'han de liquidar en la nÚmina en quË vencin.

Article 12

AssistËncia a reunions

Les assistËncies que faci el personal que est‡ al servei d'aquest Ajuntament en ser citat pel president de la ComissiÛ o regidor competent a qualsevol convocatÚria o reuniÛ (Ple, ComissiÛ de Govern, comissions informatives, consells escolars, ComitË d'Empresa, comitËs de seguretat i salut o qualsevol altra q¸estiÛ de caire professional) que tingui lloc fora de l'horari laboral, s'han de compensar de la manera seg¸ent:

a)†Les que facin referËncia a caire permanent anual, amb mÈs punts del complement especÌfic (segons taula annexa que acompanya la relaciÛ de llocs de treball).

b)†Les que siguin puntuals i espor‡diques mitjanÁant indemnitzaciÛ econÚmica o en hores festives. Hi ha d'haver acord com˙ entre el treballador/ora i l'Ajuntament i sempre que les necessitats del servei restin cobertes.

Article 13

Hores extres

Com a norma general, no s'han de fer hores extraordin‡ries, llevat que l'atenciÛ d'esdeveniments imprevisibles o extraordinaris ho exigÌs. L'oferiment dels serveis especials o extraordinaris s'ha de fer a tot el personal en condicions de realitzar el treball previst. L'esmentat oferiment s'ha de realitzar per un ordre de llista amb car‡cter d'igualtat i proporcionalitat. AixÌ mateix quan es tracti d'un esdeveniment.

Hora extra en dia festiu o nocturn: 1 h extra, igual a 1.45 h

Hora extra en dia festiu i nocturn: 1 h extra, igual a 2 h festives

Es pot compensar la realitzaciÛ d'hores extres mitjanÁant retribuciÛ, aplicant als imports per hora que es relacionen a continuaciÛ

Grups

D-E

C

A-B

Hora extra

dia laborable

1.698

1.764

1.829

10,21

10,60

10,99

euros

Hora extra dia

festiu o nocturn

2.090

2.156

2.222

12,56

12,96

13,35

euros

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR