Convenio colectivo - Personal Laboral del Ajuntament d'Arenys de Munt, Barcelona

Inicio de Vigencia27 de Enero de 2003
Fin de Vigencia17 de Octubre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3808 de 27/01/03

RESOLUCIÓ TRE/3903/2002, de 17 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0812382).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 29 de maig de 2001 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0812382) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per als anys 2001-2003

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col-lectiu serà d'aplicació a tots els treballadors laborals fixos de plantilla al servei de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, excepte els que desenvolupen llocs de treball de lliure designació. També s'aplicarà al personal amb contractes temporals signats com a conseqüència de plans d'ocupació i tallers ocupacionals, excepte en els articles en què s'exclogui expressament.

Article 2

Vigència

El present Conveni col-lectiu estén la seva vigència des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003. Aquest Conveni col-lectiu es considerarà tàcitament prorrogat en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas de denúncia expressa per qualsevol de les parts, la qual s'haurà d'efectuar amb 3 mesos d'antelació a la data de venciment, per escrit i amb constància fefaent a l'altra part.

Per a la plena eficàcia del present Conveni col-lectiu serà necessària l'aprovació formal per l'òrgan competent de la corporació.

Article 3

Vinculació

El present Conveni col-lectiu constitueix un tot únic i indivisible, basat en l'equilibri de les recíproques obligacions i mútues contraprestacions assumides per les parts, i com a tal, ha d'ésser objecte de consideració conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions i contraprestacions esmentades i pactades no pot ésser aïlladament considerada.

Article 4

Comissió Paritària

  1. El present Conveni col-lectiu s'interpretarà de conformitat amb el sentit de les seves clàusules i en atenció als objectius que es persegueixen al signar-lo.

  2. Per tal de vigilar el seu compliment i interpretar-lo quan sigui procedent es constituirà la Comissió Paritària, que iniciarà la seva actuació a partir de l'entrada en vigor del Conveni col-lectiu i es reunirà a petició de qualsevol de les parts que ho sol-liciti amb una antelació mínima de 72 hores.

    Formaran la Comissió Paritària 2 representants dels treballadors i 2 representants de l'Ajuntament.

    Capítol 2

    Condicions de treball

    Article 5

    Organització del treball

    L'organització de treball és facultat exclusivament de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, que ha d'establir els sistemes de racionalització, millora de mètodes i processos i simplificació de tasques que permetin un millor i més alt nivell de prestació de serveis.

    Els canvis organitzatius col-lectius que afectin el personal en la modificació d'alguna de les seves condicions de treball previstes en aquest Conveni col-lectiu, es negociaran amb els representants dels treballadors, el quals emetran un informe en el termini màxim de 15 dies.

    Article 6

    Classificació professional

    La classificació professional té per objecte la determinació i definició de les diferents escales i grups en què poden ser agrupats els treballadors d'acord amb la titulació o formació exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixen.

    L'escala, grup de titulació, categoria i lloc de treball defineixen la prestació del treballador i les funcions a realitzar, i determinen la carrera i promoció professional.

    El fet d'incloure a la plantilla una categoria diferent de les previstes en el present Conveni col-lectiu requereix la negociació prèvia amb els representants dels treballadors, per determinar la seva denominació, funcions i retribucions. Els representants dels treballadors hauran d'emetre informe en el termini màxim de 15 dies.

    Article 7

    Definició i valoració de llocs de treball

    Durant la vigència del present Conveni col-lectiu, es durà a terme la implantació de la valoració de llocs de treball de la corporació.

    En el cas que resulti de la valoració de llocs de treball una retribució menor de la que rep el treballador en el moment de l'aplicació de la valoració esmentada, la corporació estudiarà les possibilitats d'adaptació del treballador a lloc de treball amb un total de retribució adequat al seu nivell retributiu actual i, en cas que no sigui possible, aplicarà la diferència com a complement personal transitori absorbible amb els increments successius futurs.

    Article 8

    Jornada de treball

    La jornada de treball del personal serà la que, en cada moment, estableixi la llei amb caràcter general per a la funció pública.

    El calendari laboral és l'instrument tècnic mitjançant el qual s'estableix la distribució de la jornada i els horaris a efectuar pel personal. Anualment s'aprovarà el calendari d'acord amb aquestes normes, prèvia negociació amb els representants dels treballadors.

    La distribució horària del personal de la brigada tindrà les següents modalitats:

    1. De 7.30 a 15 hores de dilluns a divendres.

    2. Cinc hores al matí i tres a la tarda de dilluns a divendres. L'adscripció a aquest règim suposarà un complement per a la prolongació de jornada de 180,30 euros. Aquesta modalitat horària serà voluntària per al personal contractat abans de l'1 de gener de 2002.

    3. La jornada d'estiu per a la primera modalitat horària es realitzarà en la franja de matí de 7 a 14.30 hores.

    S'estableix un temps de descans en jornada continuada, computable com a jornada de treball efectiu, de 30 minuts diaris. Els responsables dels serveis establiran la franja horària en què haurà de gaudir d'aquest descans cada un dels treballadors de la corporació, atenent les necessitats del servei.

    Per tal d'establir l'equivalència de jornada anual dels col-lectius subjectes a jornades especials o distribució irregular de la jornada, s'aplicarà el següent càlcul:

    Els dies naturals de l'any, menys 30 dies naturals corresponents a vacances, menys el total de festius així establerts al calendari oficial de festes de la Generalitat de Catalunya, menys els diumenges de l'any, menys els dissabtes no coincidents amb una festivitat oficial, multiplicat per 7,5 hores, dóna com a resultat el còmput d'hores anual.

    El personal que determini la relació de llocs de treball gaudirà de flexibilitat horària en el començament i fi de la jornada de treball. Aquesta flexibilitat consistirà en la possibilitat de començar i acabar la jornada fins a 20 minuts abans o després de l'hora establerta, però sempre respectant el còmput setmanal d'hores efectives de treball.

    En supòsits excepcionals, respectant les necessitats del servei i prèvia autorització expressa, es podrà gaudir d'una flexibilitat horària especial i diferent de l'establerta a l'apartat anterior.

    El personal subjecte a torns haurà de conèixer amb una periodicitat trimestral els quadres horaris corresponents.

    Article 9

    Vacances

    El personal gaudirà, durant cada any complet de servei, d'unes vacances retribuïdes de 30 dies naturals, no substituïbles per compensació econòmica.

    Les vacances es gaudiran preferentment del 15 de juny al 15 de setembre, llevat de necessitats del servei.

    S'hauran de gaudir 3 setmanes seguides en el període esmentat i una separada al llarg de l'any, degudament motivada, sempre que les necessitats del servei ho permetin.

    La corporació donarà a conèixer els períodes de vacances del personal amb una antelació mínima de 3 mesos al període de gaudi.

    A efectes de meritació de vacances, es considerarà temps efectivament treballat el corresponent a la situació d'incapacitat transitòria, sigui quina sigui la causa. No obstant això, pel fet que el dret a gaudir de vacances caduca amb el transcurs de l'any natural, es perd aquest dret si al venciment d'aquest, el treballador continua de baixa.

    Si la incapacitat temporal té lloc després que es pacti la data d'inici del gaudi individual de les vacances i abans d'aquesta data, el treballador manté el dret a gaudir de les vacances durant el transcurs d'1 any natural i caldrà acordar un nou període després que tingui lloc l'alta de la incapacitat temporal.

    Article 10

    Permisos

  3. Es poden concedir permisos per les causes següents, degudament justificades:

    1. Pel naixement d'un fill i per la mort o la malaltia greu d'un familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 3 dies si el succés es produeix a la província de Barcelona i fins a 4 dies si és fora de la província.

    2. Per traslladar-se de domicili, fins a 2 dies si és dins la comarca i fins a 3 dies si és fora. En tot cas s'haurà de gaudir dins del mes des de que s'efectuï l'empadronament, llevat que per circumstàncies degudament motivades s'hagi de gaudir fora d'aquest termini.

    3. Per concursar a exàmens finals en centre oficials, els dies durant els quals tenen lloc.

    4. Per deures inexcusables de caràcter públic o personal, durant el temps indispensable per complir-los.

    5. Per matrimoni d'un parent fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 1 dia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR