Convenio colectivo - Ajuntament de Capellades personal laboral, Barcelona

Inicio de Vigencia12 de Junio de 2002
Fin de Vigencia10 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3655 de 12/06/02

RESOLUCIÓ

TRE/1651/2002, de 10 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Capellades per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0812152).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Capellades subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 28 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Capellades per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 d'abril de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Capellades per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals i àmbits d'aplicació

Article 1

Finalitat

El present Conveni col·lectiu té com a finalitat la regulació de les condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Capellades. Són objectius primordials del Conveni:

La progressiva unificació de la normativa reguladora de les condicions de treball de tot el personal al servei de l'Ajuntament de Capellades, exclòs, de moment, el personal d'organismes autònoms (patronats).

La racionalitat retributiva de tot el personal al servei de l'Ajuntament de Capellades.

La realització d'un catàleg de llocs de treball, per tal de garantir a tots els treballadors la seva situació professional, amb el reconeixement econòmic corresponent, així com també la recuperació progressiva de la pèrdua del poder adquisitiu.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni és d'aplicació a la totalitat del personal laboral amb una relació juridicolaboral que presta o presti serveis a l'Ajuntament.

Queda exclòs de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni:

  1. El personal contractat que presti els seus serveis en virtut d'un contracte de consultoria i/o assistència, de serveis o de treballs específics i concrets no habituals, regulats a l'article 197 i els següents de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques.

  2. El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació del Reial decret 1382/1995, d'1 d'agost, que regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

  3. El personal eventual amb caràcter de confiança determinat a l'article 104 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril.

  4. El personal que sigui contractat per a l'execució de plans d'ocupació, formació o similars convocats per l'Administració estatal, autonòmica, provincial o municipal, a càrrec de fons propis o mitjançant subvencions.

  5. El personal que realitzi treballs de col·laboració social.

  6. Els professionals la relació dels quals deriva de l'acceptació d'una minuta o pressupost per a la realització d'una obra o servei, mitjançant un contracte específic.

    Article 3

    Àmbit temporal

    1. La vigència del present Conveni s'estén entre els anys 2001 i 2003.

      S'entendrà prorrogat tàcitament per períodes anuals successius si no es produeix l'oportuna denúncia dins del termini de 2 mesos respecte a la data que finalitzi la seva vigència. Quant a la negociació podrà ser total o parcial en funció de les propostes plantejades per les parts.

      Un cop denunciat, es procedirà a constituir una comissió negociadora en el termini d'1 mes des de la recepció de l'escrit de denúncia; la part receptora ha de respondre a la proposta de negociació i ambdues parts han d'establir un calendari o pla de negociació.

    2. El present acord serà aprovat pel Ple de la corporació i registrat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, en compliment del que disposa l'article 4 de la Llei 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, i serà publicat al diari oficial corresponent.

      Serà d'aplicació amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001 un cop signat per les parts i aprovat pel Ple de la corporació.

      Article 4

      Vinculació i condicions més avantatjoses

    3. Aquest Conveni forma un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, serà considerat globalment i conjuntament.

    4. Es respectaran ad personam, en tot cas, les situacions personals consolidades que resultin més beneficioses que les derivades de les estipulacions d'aquest Conveni, un cop examinades en conjunt i en còmput anual.

      Article 5

      Comissió Mixta Paritària

      En el termini dels 15 dies següents a la signatura d'aquest Conveni, es constituirà la Comissió Mixta Paritària, que estarà integrada per 2 representants de l'Ajuntament i 2 representants dels treballadors entre els delegats de personal, a més dels assessors que cada una de les parts creguin adient, i elaborarà el seu reglament de funcionament.

      Les seves funcions seran les següents:

      Interpretació autèntica del text del Conveni, d'acord amb la seva aplicació pràctica.

      Resolució pactada dels temes o reclamacions que se sotmetin a la seva decisió, respecte a qualsevol condició establerta en el Conveni.

      Arbitratge, mediació i conciliació en el tractament i la solució de les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que se sotmetin a la seva consideració, si les parts discordants ho sol·liciten expressament i la Comissió accepta la funció arbitral mediadora o conciliadora.

      Vigilància del compliment del que s'ha pactat en el Conveni.

      Negociació de la preparació i disseny dels plans d'oferta d'ocupació pública.

      Denúncia de l'incompliment del Conveni.

      Totes les altres activitats que puguin millorar l'eficàcia de l'acord o que estiguin establertes en el seu text i qualsevol altra que, si escau, li pugui ser atribuïda a l'empara de disposicions que en un futur es promulguin.

      La Comissió Mixta Paritària podrà acordar la constitució de meses específiques, amb caràcter de paritat, per tractar temes sectorials que afectin un o diversos col·lectius.

      Els membres de la Comissió Mixta Paritària disposaran del temps suficient per a l'exercici de les seves funcions, tant per a les reunions de negociació com per a les reunions deliberadores o d'assessorament (no es computa en el crèdit horari a què fa referència l'article 38).

      Article 6

      Remissió al Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL)

      Les parts negociadores d'aquest Conveni acorden expressament i voluntàriament el sotmetiment a l'òrgan de mediació i conciliació del Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL) en aquelles matèries en l'aplicació o interpretació de les quals no hi hagi acord, ni tan sols a través de la Comissió Paritària d'interpretació del Conveni, tant si estan regulades en el Conveni com si afecten l'aplicació de normativa que afecta la relació laboral.

      La resolució del CEMICAL serà vinculant per a ambdues parts.

      Capítol 2

      Condicions de treball

      Secció 1

      Organització del treball

      Article 7

      Organització del treball

      L'organització del treball correspondrà a l'alcalde o regidors responsables del departament. No obstant això, la corporació informarà el delegat de personal sobre els temes que preceptivament estableixin les disposicions legals (article 39 de l'Estatut dels treballadors).

      Article 8

      Mobilitat personal

      La determinació de la mobilitat del personal correspon a la facultat organitzativa de l'alcalde, a l'efecte d'una distribució racional del seu personal, que la faci competitiva i adequada a les necessitats a cobrir.

      En les resolucions en què s'acordi canviar un treballador de lloc de treball cal atenir-se al que disposa l'article 64 de l'Estatut dels treballadors.

      Secció 2

      Jornada, horari i calendari laboral

      Article 9

      Jornada laboral i horari

      La jornada bàsica laboral serà de 38,75 hores setmanals. Es faran 40 hores setmanals i la diferència sobrant servirà per fer ponts.

      El personal prestarà el seu servei en règim de jornada partida, a excepció d'aquells treballadors que figurin adscrits a llocs de treball en què, per la pròpia configuració del servei, això no sigui possible, que el prestaran en règim de jornada continuada. En aquests casos, caldrà atenir-se a la distribució horària o calendari laboral del departament a què corresponguin.

      En els casos d'emergència es podrà variar l'horari de treball del personal, quan sigui possible, d'acord amb els delegats dels treballadors.

      El personal contractat per menys hores que la jornada bàsica (38,75) continuarà fent el mateix horari pel qual estava contractat, sense que la disminució de la jornada bàsica suposi una reducció de la seva jornada laboral.

      Article 10

      Calendari laboral

      S'establiran calendaris propis amb caràcter anual que hauran de ser negociats pels delegats a proposta del departament o sector específic.

      El calendari laboral anual d'aplicació a cada col·lectiu haurà de ser negociat per la Comissió Mixta Paritària anualment.

      Article 11

      Descans diari

    5. Es reconeix a tot el personal la facultat de disposar de 30 minuts per a l'esmorzar o el berenar-sopar (15 minuts a recuperar i 15 minuts com a treball efectiu). Aquest període s'haurà de gaudir en tot cas abans de les 10.30 hores per a l'horari del matí, ajustant-se a les necessitats del servei i del lloc de treball a criteri del cap del servei o departament.

    6. Durant les hores de la jornada de treball no es podrà abandonar el lloc de treball, llevat de causa degudament justificada i l'autorització prèvia corresponent del superior jeràrquic que correspongui.

    7. El personal resta obligat a utilitzar la tarja de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR