Convenio colectivo - Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (CORESSA) (col·legis i centres públics de Sant Boi de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia30 de Agosto de 2001
Fin de Vigencia30 de Agosto de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3463 de 30/08/01

RESOLUCIÓ

de 19 de març de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (col·legis i centres públics de Sant Boi de Llobregat), per als anys 2000 i 2001 (codi de conveni núm. 0811471).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (col·legis i centres públics de Sant Boi de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 23 de febrer de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (col·legis i centres públics de Sant Boi de Llobregat), per als anys 2000 i 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de març de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi de Llobregat, SA (col·legis i centres públics de Sant Boi de Llobregat), per als anys 2000 i 2001.

Capítol 1

Normes generals d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les normes contingudes en aquest Conveni afecten exclusivament els treballadors/ores de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi de Llobregat (CORESSA) l'activitat dels quals sigui la neteja de col·legis i edificis públics.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta tots els treballadors/ores esmentats en l'article 1, excepte els que fan les feines a què es refereixen els apartats a) i f) de l'article 2.1 de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni és vigent de l'1 de gener de 2000 al 31 de desembre de 2001.

Article 4

Denúncia i pròrroga

El present Conveni s'entendrà prorrogat tàcitament si cap de les parts no formula una denúncia per a la seva rescissió amb 1 mes d'antelació a la data de la seva expiració.

Si en el temps indicat cap de les parts no planteja la denúncia prevista en el paràgraf anterior, s'entendrà que el present Conveni queda prorrogat per períodes successius d'1 any.

En el cas de produir-se la denúncia que regula aquest article a instància de qualsevol de les parts, el Conveni s'entendrà prorrogat a tots els efectes durant el temps que transcorri entre la data d'expiració i la d'entrada en vigor del nou conveni que el substitueixi.

Article 5

Absorció i compensació

Les condicions que conté aquest Conveni substitueixen en conjunt les que anteriorment regien entre l'empresa i els seus treballadors/ores.

Les situacions individuals anteriors o les modificacions legals que suposin una modificació econòmica de tots o alguns conceptes retributius existents només han de tenir eficàcia pràctica si tots els conceptes retributius legals establerts, globalment i anualment sumats, superen el nivell total anual d'aquest Conveni. En cas contrari, s'han de considerar absorbits i compensats per les condicions econòmiques globals aquí pactades o per les personals més beneficioses en el moment corresponent.

Article 6

Condicions més beneficioses i drets adquirits

Les condicions que estableix aquest Conveni tenen el caràcter de mínimes i obligatòries; per la qual cosa, si s'escau, han de subsistir les condicions més beneficioses que puguin existir a l'empresa com a conseqüència de pacte individual.

Capítol 2

Retribucions salarials

Article 7

Sistema retributiu

Les retribucions del personal adscrit al present Conveni col·lectiu són les que estableixen les taules annexes, d'acord amb els conceptes següents:

  1. Salari base: es merita, per dia natural, l'import per a cada categoria en la quantia que figura a l'annex 1.

  2. Plus de conveni: es merita per dia treballat. L'import del plus és igual per a totes les categories.

  3. Plus de transport: es merita per dia treballat. L'import del plus és igual per a totes les categories.

    Article 8

    Plus de nocturnitat

    D'acord amb l'article 24 del Conveni, el personal que efectua la seva feina en horari nocturn ha de percebre un plus de nocturnitat equivalent al 25% del salari base fixat per a la seva categoria professional. Aquest plus es merita per dia treballat.

    Article 9

    Plus d'antiguitat

    S'estableix un plus d'antiguitat que consisteix en triennis equivalents a un 5% del salari base.

    L'acumulació dels increments per antiguitat no pot comportar en cap cas més d'un 10% als 5 anys, més d'un 25% als 15 anys, més d'un 40% als 20 anys i més d'un 60%, com a màxim, als 25 anys o més.

    Article 10

    Gratificacions extraordinàries

    El personal adscrit al present Conveni té dret a les gratificacions següents:

  4. 30 dies de salari base, antiguitat, plus de conveni i plus de transport per a cada categoria al juliol i desembre.

  5. 30 dies de salari base, antiguitat, plus de conveni i plus de transport per a cada categoria en concepte de participació en els beneficis.

    En cas d'IT no es dedueixen el plus de transport i el plus de conveni.

    Les gratificacions expressades en l'apartat a) es fan efectives entre els dies 15 i 20 de desembre i del 15 al 17 de juliol. Si en aquests períodes assenyalats algun treballador/a ha de fer vacances, cal fer-li efectiu l'abonament de la paga corresponent abans d'iniciar-les.

    La participació en els beneficis s'ha d'abonar abans de l'1 d'abril següent a la finalització de l'exercici econòmic en què s'ha meritat, segons l'apartat b).

    El personal que no compleix 1 any complet al servei de l'empresa ha de percebre aquestes gratificacions a prorrata segons el temps treballat; aquestes gratificacions es compten de data a data, i la de beneficis, de l'1 d'abril al 31 de març de cada any.

    El personal que treballa una jornada inferior a la que estableix aquest Conveni ha de percebre les gratificacions a prorrata segons el temps real de prestació; el seu mòdul és la jornada de 40 hores setmanals i el salari corresponent a aquesta.

    Article 11

    Plus hospitalari

    Es crea un plus hospitalari, que consisteix en el 20% del salari base, per al personal que efectua feines en centres hospitalaris que compleixen com a mínim les 2 condicions següents: l'internament o la intervenció (llits i quiròfans). S'aplica d'acord amb la redacció del Conveni provincial.

    Article 12

    Complement en cas d'hospitalització

    En el cas d'hospitalització del treballador/a derivada d'alguna contingència (accident laboral o no laboral, malaltia professional o comuna), a partir del primer dia d'internament, només mentre duri l'internament, l'empresa ha de complementar la prestació econòmica per incapacitat temporal que percebi el treballador/a en cada cas fins arribar al 100% de la base reguladora de la contingència corresponent.

    En aquest complement no es perceben les parts corresponents al plus de transport.

    Article 13

    Complement en cas d'accident

    En cas d'accident laboral, a partir del primer dia, durant 90 dies com a màxim, l'empresa ha de complementar la prestació per incapacitat temporal que percebi el treballador/a fins arribar al 100% de la base reguladora denominada 'per a accidents de treball i malalties professionals'. El límit màxim esmentat inclou els dies que el treballador/a estigui hospitalitzat, sempre que el període d'hospitalització sigui igual o inferior a 90 dies; si és superior s'ha d'aplicar el que preveu l'article 12.

    Article 14

    Pagament de la nòmina

    El pagament de la nòmina es fa entre el dia 1 i el dia 3 del mes següent al meritat.

    El treballador/a té dret a percebre bestretes a mitjan el mes que correspongui, a compte del treball efectuat, fins al 90% de la retribució meritada fins al moment.

    L'abonament de la nòmina s'efectua en el domicili que indiqui l'empresa sense que en cap cas hagi de ser obligatòriament el de la prestació de treball, ateses les circumstàncies especials d'aquesta activitat. Previ acord amb els representants dels treballadors, l'empresa pot satisfer els salaris mitjançant taló o transferència bancària i facilitar el cobrament dels talons al personal la jornada del qual coincideix amb els horaris de les entitats bancàries.

    Per confeccionar la nòmina amb l'antelació necessària, els conceptes variables, com ara hores extraordinàries, deduccions per IT, plusos de dies festius, etc., es traslladen al full de salari del mes següent, i s'abonen els conceptes fixos, com ara salari base, antiguitat, plus de conveni i plus de transport corresponent al mes en curs.

    Article 15

    Increment salarial

    Per a l'any 2000 les retribucions dels treballadors/ores regits per aquest Conveni són les que es recullen en l'annex per a cada una de les categories professionals. Impliquen un increment d'un 3,9% en les taules salarials vigents fins al 31 de desembre de 1999, pel que fa als conceptes salari base, plus de conveni, plus de transport, plus de dia festiu i plus de vestuari, el qual s'integra totalment al plus de conveni.

    Per a l'any 2001 s'aplica un increment salarial igual a l'increment de l'IPC real de l'any 2000 més un 2% als conceptes salari base, plus de conveni, plus de transport i plus de dia festiu, sens perjudici del que s'estableixi per al premi d'assistència.

    Com a aclariment direm que els endarreriments que corresponguin per l'aplicació retroactiva de l'increment de l'any 2000 han de seguir el règim següent:

  6. PULIM s'ha de fer càrrec de l'abonament a tots els treballadors/ores d'un increment d'un 2,9% des de l'1 de gener de 2000 fins al darrer dia de vigència de la contracta al seu favor.

  7. CORESSA...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR