Convenio colectivo - Empreses Organitzadores del Joc del Bingo, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2014
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2015
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6901 de 29/06/2015

Vist el text del XII Conveni col·lectiu de treball del sector d’empreses organitzadores del joc del bingo de Catalunya, subscrit, en dates 16 de febrer de 2015, 1 d’abril de 2015, i 12 de maig de 2015, per la part empresarial, pels representants d’AEJEA, d’ASCABIN i Gremi català de bingos, i per la part social pels representants de SMC-UGT, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 63/2015, de 28 d’abril, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 12 de juny de 2015

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts.

XII Conveni col·lectiu de treball per al sector de les empreses organitzadores del joc del bingo de Catalunya 2014-2015 (codi de conveni núm. 79000205011992)

Capítol primer

Normes generals

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu estableix les bases per a les relacions laborals entre les empreses organitzadores del joc del bingo i els seus treballadors o treballadores, qualsevol que sigui la seva modalitat de contracte.

Determinació de les parts

Aquest conveni col·lectiu de Treball del sector de les empreses organitzadores del joc del bingo de Catalunya es pacta entre, d’una part AEJEA, Gremi Català de Bingos i ASCABIN, i de l’altra, la Federació de Treballadors de Serveis per la Mobilitat i el Consum de la UGT de Catalunya (UGT-SMC).

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni són d'obligatòria aplicació per a la totalitat de les empreses organitzadores del joc del bingo radicades a Catalunya, tant les que actualment es troben en funcionament com les que poguessin establir-se en un futur.

Article 3

Àmbit funcional

Estan incloses en el camp d'aplicació d'aquest Conveni totes les empreses dedicades a l'organització del joc del bingo, bé siguin societats de serveis o titulars de llicència governativa quan explotin o organitzin directament l'activitat del bingo.

Article 4

Vigència i durada

Aquest Conveni entrarà en vigor amb caràcter general a partir de l'1 de gener de 2014 i la seva durada serà de dos anys, fins al 31 de desembre de 2015, prorrogant-se a la seva finalització d'any en any llevat de denúncia de les parts.

Article 5

Denúncia

La denúncia del present Conveni es farà amb un preavís mínim de 45 dies a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues. La part denunciant remetrà, dins dels 30 dies següents, escrit de projecte de conveni a l'altra, que disposarà de 2 setmanes per estudiar-lo i formular per escrit la seva contraproposta. Transcorreguts aquests terminis s'iniciaran les negociacions.

Article 6

Característiques del conveni

Totes les condicions econòmiques o d'una altra índole pactades en aquest Conveni, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, tenen la consideració de mínimes, complementant, si s'escau, les establertes en el conveni estatal.

El present Conveni constitueix un tot indivisible, fruit de concessions mútues, i manté un equilibri entre els interessos de les parts negociadores, per la qual cosa la declaració de nul·litat total o parcial d'alguna de les clàusules comportaria la pèrdua de vigència i aplicabilitat de la totalitat del Conveni.

Només de mutu acord entre les parts podran negociar-se convenis d'àmbit inferior.

Els conflictes que s'originin per concurrència de convenis es resoldran segons el que preveu l'Estatut dels treballadors per a aquest supòsit.

Article 7

Respecte a les millores adquirides

Les empreses afectades pel present Conveni respectaran les condicions econòmiques més beneficioses concedides als seus treballadors o treballadores, abans o després de la seva firma, que no hagin estat objecte de modificació en aquest Conveni, considerades totes en còmput total anual, sense perjudici del que s'estableix en l'article següent.

Article 8

Absorció i compensació

Totes les condicions pactades en aquest Conveni són compensables en la seva totalitat i en còmput anual per les millores, de qualsevol índole, que vinguin gaudint els treballadors o treballadores, quan aquestes superin la quantia total del Conveni, i es consideraran absorbibles des de l'entrada en vigor d'aquest.

Capítol segon

Contractació laboral

Article 9

Classificació del personal

Els treballadors o treballadores es classificaran en fixos, fixos a temps parcial, contractats a temps parcial de durada determinada, eventuals, interins o en substitució, temporals i en formació. Podran, a més, existir els diferents tipus de contractes autoritzats per la normativa general vigent en cada moment. El nombre de treballadors o treballadores eventuals no serà superior al 30% de la plantilla de cada sala.

Article 10

Modalitats de contractació

Tot el personal de plantilla d'una sala de bingo ha de tenir contracte de treball degudament diligenciat i causar alta en la Seguretat Social, sigui quina sigui la modalitat de la seva contractació, des del primer dia de la seva incorporació a l'empresa, conforme a la normativa d'ocupació i de Seguretat Social vigent.

En la firma dels contractes de treball estaran presents els representants legals dels treballadors o treballadores, si n'hi hagués, als quals es lliurarà còpia dels contractes de treball si així ho sol·licitessin, sense perjudici de la còpia que correspon al mateix treballador o treballadora.

A les sales de nova obertura la contractació serà revisada per la Comissió paritària del Conveni. Els empresaris comunicaran a la Comissió paritària del Conveni, amb una antelació mínima de 15 dies a la data prevista per a la seva obertura, una llista dels futurs treballadors o treballadores, amb indicació dels llocs que s'han d'ocupar i una breu descripció del grau d'experiència, temps de permanència en l'exercici de la professió i l'oficina d'ocupació de la qual procedeixen.

Atès l'actual situació d'atur existent a l'Estat espanyol, i com a mesura de foment de l'ocupació, a partir de l'entrada en vigor del Conveni quedarà prohibida la contractació de personal en règim de pluriocupació. S'exceptua de la prohibició total de pluriocupació el treballador o treballadora fix de caràcter discontinu i a temps parcial.

La contractació dels treballadors o treballadores s'ajustarà a les normes legalment establertes vigents en cada moment i específicament a les que figuren en el present Conveni col·lectiu, comprometent-se les empreses a la utilització de les diferents modalitats contractuals previstes en la llei, d'acord amb la finalitat de cadascun dels contractes.

  1. Contracte fix o indefinit: totes les empreses afectades pel present Conveni cobriran els llocs de treball que en cada moment exigeixin les necessitats del local, o les que pugui exigir la reglamentació del joc aplicable, per mitjà de contractes fixos o temporals de qualsevol de les modalitats regulades per la legislació vigent.

  2. Contracte fix de treball discontinu: s'ha de complir el que disposa l'article 15.8 de l'Estatut dels treballadors.

    Podrà concertar-se per portar a terme treballs fixos i diaris, de caràcter discontinu o estacional, dins del volum normal d'activitat de l'empresa, com pot donar-se a les sales de joc que funcionin únicament en determinats dies de la setmana o en aquelles altres en les quals l'activitat i afluència de públic s'incrementi regularment en determinades èpoques o estacions de l'any.

    Quan es concerti el contracte fix de treball discontinu per portar a terme treballs fixos que es repeteixin en dates certes els serà d’aplicació la regulació del contracte a temps parcial.

    2.1 La consideració de treballadors o treballadores fixos discontinus es farà constar obligatòriament en el contracte de treball que se subscrigui, així com les circumstàncies especials que hi puguin concórrer. Es computarà la seva antiguitat amb caràcter general des de la firma inicial del contracte de treball.

    2.2 La crida ha de fer-se per ordre d'antiguitat dins de cada grup professional. El mateix criteri regirà quan l'empresari acordi prolongar l'activitat del treballador o treballadora, sempre que aquest no tingui suspès el contracte per temps igual o superior al de la prolongació, sent aquesta d'obligada acceptació per part del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR