Convenio colectivo - Comerç per a Subsectors i Empreses Sense Conveni Propi, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2015
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2016
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6926 de 03/08/2015

Vist el text del IX Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de Catalunya per a subsectors i empreses sense conveni propi per als anys 2015-2016, subscrit, en data 22 de juny de 2015, per la part empresarial, pels representants de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), i per la part social pels representants de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya i la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum de Catalunya (SMC-UGT), i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 63/2015, de 28 d’abril, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 24 de juliol de 2015

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

IX Conveni col·lectiu de treball general del sector del comerç de Catalunya per a subsectors i empreses sense Conveni propi per als anys 2015-2016

Títol 1

Determinació de les parts, àmbits d’aplicació i administracions del conveni

Article 1

Determinació de les parts

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat entre, d’una part, la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), i de l’altra, per les centrals sindicals Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum de Catalunya (SMC-UGT), i la Federació de Serveis de CC.OO de Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu regula les condicions de treball del personal que presta els seus serveis per compte i ordre d’empreses dedicades a l’activitat de comerç, tant majoristes com minoristes, que no estan incloses en l’àmbit funcional de cap altre Conveni publicat en el Butlletí o Diari Oficial corresponent, amb anterioritat a la data d’entrada en vigor del present Conveni, i a aquells treballadors i empreses als quals amb anterioritat a l’aplicació del present Conveni els hi era d’aplicació el Conveni col·lectiu de treball de majoristes i detallistes de joguines i cotxets de nen de la província de Barcelona.

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu afecta a les empreses i els centres de treball que, inclosos en l’àmbit funcional definit en l’article anterior, estan situats en el territori de Catalunya.

Article 4

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu afecta tots els treballadors que componen o componguin les plantilles de les empreses incloses en els àmbits funcional i territorial dels articles 2 i 3, llevat els compresos en l’article 2.1.a) del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Article 5

Àmbit temporal

  1. Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu entraran en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2015, amb independència, per tant, de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  2. La seva durada serà d’ 2 anys, fins el dia 31 desembre de l’any 2016, excepte pel que fa referència a aquelles clàusules per a les quals s’estableix una vigència i durada diferents.

  3. A partir del dia 1 de gener de l’any 2017, el Conveni col·lectiu es prorrogarà tàcitament i automàticament d’any en any, excepte en el cas de denúncia fefaent de qualsevol de les parts que l’han negociat amb 2 mesos d’antelació a l’esmentada data de venciment o de qualsevol de les seves pròrrogues. Un cop denunciat el present Conveni continuarà aplicant-se en règim d’ultra activitat fins la signatura del nou Conveni.

Article 6

Prelació de normes i dret supletori

Pel que fa a allò que no preveu aquest Conveni col·lectiu, s’aplicarà l’acord substitutori de l’antiga ordenança per al sector del comerç (BOE de 9 d’abril de 1996), el Text Refós de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, i altres disposicions de caràcter general.

En el cas que durant la vigència del present Conveni s’aprovés un Conveni col·lectiu del mateix àmbit funcional de caràcter estatal, la Comissió Paritària del present Conveni decidirà sobre la seva possible aplicació amb caràcter supletori.

Article 7

Compensació i absorció

Els augments de salaris concedits voluntàriament a partir de 31 de desembre de 2014 seran absorbibles i compensables amb les millores pactades en el present Conveni, quan així ho subscriguin les parts per escrit.

Article 8

Condiciones més beneficioses i garanties “ad personam”

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats entre empresaris i treballadors que en el seu conjunt anual impliquen condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni hauran de respectar-se íntegrament.

Es respectaran íntegrament aquelles condicions més beneficioses que gaudien els treballadors als quals els hi era d’aplicació el Conveni col·lectiu de treball per a majoristes i detallistes joguines i cotxets de nen de la província de Barcelona.

Article 9

Vinculació a la totalitat

Les condicions establertes en el present Conveni col·lectiu constitueixen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Article 10

Comissió paritària

  1. S’acorda establir una Comissió paritària com òrgan d’interpretació i vigilància del compliment d’aquest Conveni i de qualsevol qüestió que es susciti la competència de la qual sigui atribuïda per llei o per acords posteriors que resultin d’aplicació a aquesta. Aquesta Comissió paritària estarà composta per 6 representants de l’organització empresarial i per 3 més de cada una de les centrals sindicals signants del Conveni col·lectiu.

    Es fixen com a adreça de la Comissió paritària els domicilis següents:

    Domicili de CCOO: Via Laietana, 16, 2a planta, 08003 Barcelona

    Domicili d’ UGT: Rambla del Raval, 29-35, 4a planta, 08001 Barcelona

    Confederació de Comerç de Catalunya: Via Laietana, 32, 2a planta, despatx 51-52, 08003 Barcelona.

  2. S’acorda que la Comissió paritària es constituirà en un termini no superior als 3 mesos des de la signatura del present Conveni i que és dotarà d’un reglament de funcionament. A les reunions podran assistir-hi, amb veu però sense vot, els assessors que les parts designin, amb un màxim de 3 per representació.

  3. Procediment

    Els assumptes sotmesos a la Comissió Paritària tindran el caràcter d’ordinari o extraordinaris. S’atorgarà aquesta qualificació per qualsevol de les organitzacions sindicals i empresarials signants del Conveni col·lectiu.

    En el primer supòsit, (ordinaris) la Comissió paritària l’haurà de resoldre en el termini de 15 dies, i en el segon (extraordinaris) l’haurà de resoldre en el màxim de 5 dies.

    Tindrà legitimació per convocar la Comissió Paritària, indistintament, qualsevol de les parts que la integren.

  4. Funcions

    Són funcions específiques de la Comissió Paritària, de conformitat amb allò establert a l’article 85 de l’Estatut dels treballadors, les següents:

    1. Interpretació del present Conveni.

    2. Vigilància i compliment de les qüestions que es deriven de l’aplicació del Conveni col·lectiu .

    3. Intervenir i arbitrar en el tractament i solució de totes les qüestions i conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar en el seu àmbit d’aplicació d’acord amb els articles 40, 41 i 82.3 de l’ET.

    4. Entendre en termes de consulta i/o mediació, de forma prèvia i obligatòria a la via administrativa i judicial sobre la interpretació dels Conflictes col·lectius que sorgeixin a les empreses afectades pel present Conveni i per l’aplicació o interpretació derivades d’aquest.

    5. La Comissió paritària vetllarà especialment pel coneixement i recepció d’informació pel que fa a l’essencial problemàtica de l’ocupació així com de l’evolució econòmica d’aquest, seguint les recomanacions del vigent Acord Interprofessional de Catalunya (AIC).

    6. Facultats d’adaptació o, si escau, modificació del present Conveni en els termes establerts legalment.

  5. Les discrepàncies que puguin sortir en el de la Comissió Paritària com a conseqüència del desenvolupament de les tasques assignades es sotmetran als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 11

Conflictes col·lectius

A l’efecte de solucionar els conflictes col·lectius o plurals que es puguin presentar, en els procediments disposats als articles 40, 41 i 82 de l’Estatut dels treballadors, tant de caràcter jurídic com d'interessos, derivats de l'aplicació o interpretació d'aquest Conveni, sense perjudici de les facultats i competències atribuïdes a la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR