Convenio colectivo - Hospital Clínic i Provincial de Barcelona (Associació Professional de Metges), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3954 de 26/08/2003

RESOLUCIÓ TIC/2501/2003, de 2 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i l'Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0804550).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i l'Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics, subscrit pels representants de l'empresa i els representants de l'Associació professional del Comitè de Delegats Mèdics el dia 10 d'abril de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i l'Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0804550) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 2 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona (Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics) per als anys 2002-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

  1. L'objectiu del present Conveni és regular les relacions laborals entre l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i el personal al seu servei que tingui la consideració de treballador de l'estament mèdic i estigui afiliat a l'Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics.

  2. Tenen la consideració d'estament mèdic els metges, els biòlegs, els farmacèutics, els físics, els psicòlegs, els químics i altres llicenciats, els quals per raó de la titulació universitària esmentada tenen un contracte laboral vigent amb l'Hospital per exercir serveis professionals dins de l'àmbit clinicoassistencial d'aquest.

  3. A l'efecte de la interpretació del present Conveni, es fa constar que en tots els articles en què s'esmenta el personal mèdic es fa referència exclusivament als afiliats a l'Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics.

    Article 2

    Vigència i durada

  4. El Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2002, excepte les qüestions que tenen fixada una altra data d'efectivitat.

  5. El Conveni finalitza el 31 de desembre de 2004.

    Article 3

    Revisió i pròrroga

    Ambdues parts poden sol·licitar la revisió de tot aquest Conveni col·lectiu o d'una part al seu venciment, però per a això és necessari que el denunciïn amb 3 mesos d'antelació a aquesta data.

    A partir del moment de la denúncia del present Conveni, mentre no es pacti el següent, les parts poden pactar increments a compte d'aquest.

    Article 4

    Absorció i compensació

    Les millores que estableix aquest Conveni compensen les de qualsevol tipus que actualment tenen els treballadors que afecta.

    Igualment tenen caràcter compensable i absorbible respecte a les millores econòmiques que es puguin establir en el futur per disposicions legals, les quals només tindran eficàcia i seran d'aplicació si considerades en conjunt i en còmput anual superen les d'aquest Conveni.

    Article 5

    Garantia "ad personam"

    Cap treballador regit pel present Conveni no pot percebre, per efecte de la seva aplicació, una retribució inferior en conjunt que la que tenia fins a la seva aplicació.

    Article 6

    Prelació de normes

    Els pactes del present Conveni regulen les relacions entre l'Hospital i el personal mèdic. En allò que no es preveu, cal atenir-se al que estableixen l'Estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 7

    Facultats i responsabilitats de l'empresa

  6. L'organització i el control de la feina en totes i cadascuna de les unitats de l'Hospital són facultat dels òrgans rectors de l'Hospital exclusivament, exercida a través dels directius i dels caps corresponents.

  7. Els caps són responsables de dirigir l'activitat de les unitats operatives, sens perjudici de la responsabilitat individual de cadascun dels treballadors.

  8. L'empresa ha de proporcionar els elements humans i tècnics imprescindibles per assegurar una assistència correcta.

    Article 8

    Plantilla i classificació professional

  9. Les categories professionals del personal mèdic es troben repartides en 3 apartats, segons si són categories extingides o si estan incloses en el sistema de promoció professional o no ho estan.

  10. Són categories extingides les següents:

    Adjunt extrahospitalari.

    Adjunt.

    Cap de secció associat.

    Cap de secció.

    Cap de servei associat.

    Cap de servei.

    Cap de departament assistencial.

    Llicenciat tècnic superior.

  11. Són categories excloses del sistema de promoció professional les següents:

    Metge assistencial d'urgències.

    Especialista assistencial d'urgències.

    Adjunt de guàrdia.

    Col·laborador.

    Col·laborador de guàrdia.

    Residents (de 1r a 5è any).

    També qualsevol altra, actual o futura, no inclosa en el punt 4 del present article.

  12. Són categories incloses en el sistema de promoció professional les següents:

    Especialista.

    Especialista sènior.

    Consultor.

    Consultor sènior.

    La pertinença a una categoria no implica necessàriament una diversitat de funcions ja que el personal de qualsevol categoria efectua, indistintament i de forma polivalent, les funcions pròpies de la seva titulació i especialitat.

    Per pertànyer a una de les categories anteriors, cal estar en possessió del títol de llicenciat en medicina, psicologia, farmàcia, física, química, biologia o qualsevol altre que pugui ser d'interès per a l'Hospital i estar contractat per exercir els seus serveis dins de l'àmbit assistencial.

    A més cal estar en possessió de l'especialitat corresponent (formació MIR o equivalent).

  13. La categoria laboral de col·laborador s'utilitza exclusivament per a aquells facultatius expressament contractats per substituir els residents en els casos en què el seu lloc estigui vacant per abandonament o baixa d'un resident amb plaça adjudicada. S'ha d'utilitzar la modalitat de contractació que prevegi la llei al seu moment.

    Article 9

    Contractes especials

    Independentment de les modalitats de contractació que permet la llei, es regulen les següents, necessàries per complir els serveis públics que l'Hospital necessita.

  14. Contractes per a un servei determinat.

    1.1 Per a la realització de projectes.

    Atès el caràcter formatiu de l'Hospital, que no s'exhaureix amb la seva col·laboració en els programes oficials, es regula el contracte especial per a un servei determinat amb les característiques següents:

    1. La seva finalitat és la realització per part del treballador d'un projecte d'investigació que cal identificar degudament en el mateix contracte. La seva durada és la necessària per complir el seu objectiu.

    2. Pel seu caràcter mixt entre formatiu i de prestació de servei, no està subjecte a la jornada pactada ni es retribueix per unitat de temps, ja que el temps que pot romandre dintre de l'Hospital en temps de jornada ordinària és el que dedica a realitzar el projecte.

    3. La part laboral del contracte és la dedicada a efectuar les guàrdies que li siguin indicades, 44 anuals com a mínim. Se li poden exigir fins a un total de 66 anuals, que es paguen per unitat efectivament efectuada, amb els valors segons el tipus de guàrdia que s'especifiquen a l'article 19 del present Conveni.

    Per aquesta activitat laboral, al treballador se li assigna la categoria de metge assistencial d'urgències o d'especialista assistencial d'urgències, segons les característiques pròpies de la guàrdia que efectua.

    1.2 Per realitzar programes especials.

    S'entenen per programes especials els encomanats a l'Hospital per les diverses administracions i també els subvencionats per organismes o entitats públiques o privades.

  15. Contractes d'interinitat.

    Es poden subscriure contractes d'interinitat per cobrir les necessitats següents:

    1. Canvis de llocs de treball derivats d'embaràs o d'altres circumstàncies similars.

    2. Disminucions de la jornada per tenir cura d'un menor o per altres causes.

    3. Activitat formativa per al personal en plantilla, efectuada totalment o parcialment dins de l'horari laboral.

    4. Impossibilitat de prestar serveis de guàrdia per raons de salut o per gestació que desaconselli la prestació indicada.

    5. Prestació de serveis de guàrdia que no pugui cobrir la plantilla fixa de l'Hospital per raons d'edat, emparades en aquest Conveni.

  16. Normes comunes.

    Als contractes del present article cal aplicar-los les normes següents:

    1. El contracte s'extingeix quan es compleix la seva finalitat o el termini. L'Hospital pot rescindir el contracte si el treballador no du a terme les activitats per a les quals va ser contractat.

    2. Per la seva naturalesa especial, no s'aplica als contractes temporals el que disposen als articles 14 (SPP) i 57 (Dret opció acomiadament) del present Conveni i sí que se'ls aplica específicament l'article 28.1 (Excedències).

    3. Les situacions d'incapacitat temporal, maternitat o adopció no interrompen la durada del contracte.

    Article 10

    Càrrecs

  17. Tenen la consideració de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR