Convenio colectivo - Tracció Mecànica de Mercaderies, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3573 de 12/02/02

RESOLUCIÓ

de 5 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de les comarques de Lleida per al període de l'1.1.2001 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500355).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de les comarques de Lleida, presentat per la senyora M. Dolores Arenas Molina en data 23 de novembre de 2001, subscrit per la part empresarial per l'Associació provincial d'empresaris de transport de mercaderies per carretera i per part dels treballadors per les centrals sindicals Comissions Obreres i Unió General de Treballadors, el dia 12 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut d els treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de les comarques de Lleida per al període de l'1.1.2001 al 31.12.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 5 de desembre de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del sector de tracció mecànica de mercaderies de les comarques de Lleida per al període de l'1.1.2001 al 31.12.2003).

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Les disposicions d'aquest conveni obliguen totes les empreses que tinguin el seu domicili a la província de Lleida i aquelles que, malgrat residir fora, tinguin centre de treball dins la província, pel que fa al seu personal.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest conveni obliga totes les empreses l'activitat de les quals sigui: la tracció mecànica de mercaderies en general, agències de transport, despatxos centrals i agències de ferrocarril, transports especials i maquinària pesada.

Article 3

Àmbit personal

Aquest conveni afecta la totalitat de treballadors de les empreses esmentades, llevat dels càrrecs d'alta direcció i de consell, segons el que recullen els articles 1 i 2 del Decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest conveni ha d'entrar en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2001, llevat els casos que expressament s'exceptuïn, sigui quina sigui la data de la seva publicació en el DOGC i ha de regir durant tres anys, és a dir, fins al 31 de desembre del 2003.

Atès el caràcter retroactiu d'aquest conveni, els endarreriments als quals es tingui dret com a conseqüència de la seva aplicació s'abonaran a la nòmina del mes següent al de la seva publicació al DOGC.

La representació de la part que desitgi la denúncia d'aquest conveni l'ha d'efectuar amb tres mesos d'antelació com a mínim, al venciment de la seva vigència, el 31 de desembre de 2003. En el cas que no sigui denunciat per cap de les parts, s'ha de considerar tàcitament prorrogat.

Article 5

Absorció

Les millores pactades en aquest conveni han de ser absorbides, en la seva totalitat, per les retribucions, primes o incentius que amb anterioritat s'hagin acordat entre les empreses i els seus treballadors, per qualsevol motiu i de qualsevol procedència.

Article 6

Compensació

Les millores que, per disposició legal o reglamentària, puguin establir-se a partir de la data de l'entrada en vigència d'aquest conveni s'han de compensar en còmput anual, amb les fixades pel Conveni.

Article 7

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals que, amb caràcter global, millorin el pactat en aquest conveni, i es mantindran estrictament "ad personam".

Article 8

Comissió paritària

Les funcions de la Comissió paritària seran la interpretació autèntica del conveni, l'arbitratge en les qüestions o en els problemes sotmesos a la seva consideració per les parts i vigilar l'estricte compliment del pactat. Ambdues parts acorden assabentar a la Comissió paritària de tots els dubtes i discrepàncies que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació i de l'aplicació del conveni, a fi que la Comissió paritària emeti i actuï de la manera reglamentària prevista amb caràcter previ al plantejament dels diferents supòsits davant les jurisdiccions competents. Aquesta comissió està formada per sis vocals dels sindicats i per sis vocals dels empresaris que signen aquest conveni.

La Comissió paritària del conveni, quan hi hagi discrepàncies en la resolució de l'organisme que efectua els exàmens psicotècnics als conductors, ha de gestionar amb aquest organisme, les reclamacions que es considerin adients.

La Comissió paritària es podrà reunir durant la vigència d'aquest conveni per analitzar l'evolució de la contractació del sector.

Article 9

Normes supletòries

Ho seran les normes legals de caràcter general, l'Acord General per a les empreses de transport de mercaderies per carretera 1998/2000 (BOE núm. 25 de 29 de gener de 1998) i l'Acord Interprofessional de Catalunya, mentre aquestes no siguin substituïdes per altres normes pactades per ambdues parts i hagin estat assumides per la Comissió Paritària per a la seva incorporació al conveni.

Acord Interprofessional de Catalunya

Pel que fa a la salut i la seguretat laboral, a la formació professional i a la solució de conflictes de feina, cal actuar segons l'establert a l'Acord Interprofessional de Catalunya, signat pels sindicats Comissions obreres, Unió General de Treballadors i per la patronal Foment de Treball Nacional, el 7 de novembre de 1990. En el conveni estudiarà la incorporació o la no incorporació de l'esmentat acord.

Ambdues parts, en representació dels treballadors i de les empreses compreses en l'àmbit personal d'aquest conveni, es sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, pel que fa a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva que es puguin suscitar, com de les discrepàncies sorgides, durant els períodes de consulta, en els casos i en els terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball) i (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors segons la nova redacció del Reial Decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 10

  1. L'any 2001: s'han de modificar les taules salarials vigents a l'any 2000, en un 3% d'augment salarial. S'adjunten a aquest conveni les noves taules.

  2. L'any 2002: s'han de modificar les taules salarials vigents a l'any 2001, en un increment igual a l'IPC que, inicialment, hagi previst el Govern per aquest any.

  3. L'any 2003: S'han de modificar les taules salarials vigents a l'any 2002, en un increment igual a l'IPC que, inicialment, hagi previst el Govern per aquest any.

    Clàusula de revisió: En el cas que l'IPC real superi a l'IPC previst, aquest increment s'abonarà amb caràcter retroactiu des de primer de gener de cada any afectat, i s'abonarà la diferència en la nòmina del mes següent al que es constati oficial aquesta circumstància.

    S'estableixen amb caràcter general, com a mínim, els imports dels salaris que figuren a la taula salarial que s'adjunta aquest any com a annex a aquest conveni, i les taules que en resulti dels increments esmentats i que afecta als dos anys següents.

    Article 11

    Gratificacions extraordinàries

    Les gratificacions extraordinàries de març, juny i Nadal s'abonen a raó de 30 dies de la columna corresponent al salari base de les taules salarials d'aquest Conveni actualitzades, més l'antiguitat i 5.000 pessetes per a totes les categories, l'any 2001, i 7.500 pessetes tant per a l'any 2002 com per a l'any 2003. El pagament d'aquestes gratificacions s'estableix el 15 de març, el 15 de juny i el 15 de desembre, respectivament, com a màxim.

    Article 12

    Plus de perillositat

    El personal que realitzi treballs de transport o de manipulació de productes inflamables, tòxics, explosius i de tota classe d'àcids té dret, durant el temps que realitzi aquests treballs, a un plus del 10% del salari base més l'antiguitat. No obstant això, qualsevol millora sobre aquest percentatge ha de ser pactada lliurement entre l'empresa i els treballadors.

    Article 13

    Plus de nocturnitat

    Els treballadors que prestin serveis entre les 22 hores i les 6 hores tenen dret a un plus que consisteix en el 25% del salari base pactat en aquest conveni.

    Article 14

    Complement d'antiguitat

    El complement d'antiguitat que cobra actualment el personal fix de la plantilla, s'ha de regir pel sistema que actualment estigui percebent:

    Dos biennis al 5% i triennis al 7% fins al límit del 65% per aquest concepte, el qual es calcula sobre el salari base pactat en aquest conveni.

    A partir de l'1 de gener de 1983, el personal que es regeix pel sistema de 2 biennis al 5% i 5 quinquennis al 10%, i que es calcula sobre el salari base pactat en aquest conveni, continua amb el mateix sistema.

    A partir de l'1 de gener de 1996, el personal de nou ingrés, com també aquell que a l'actualitat està en contractació temporal i passa a fix, s'ha de regir segons l'escala següent:

    Tres anys d'antiguitat: 4.510 pessetes (27'11 euros)

    Cinc anys d'antiguitat: 6.765 pessetes (40'66 euros)

    Deu anys d'antiguitat: 11.274 pessetes (67'76 euros)

    Quinze anys d'antiguitat: 14.786 pessetes (94'88 euros). Aquesta és la quantitat màxima.

    Aquestes quantitats s'incrementaran els anys 2002 i 2003 d'acord amb els augments que recull l'article 10.

    Article 15

    Menyscapte de diners

    El personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR