Convenio colectivo - Tracció Mecànica de Mercaderies, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4732 de 03/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3153/2006, d'11 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de la província de Lleida per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 2500355).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de la província de Lleida, subscrit per les parts negociadores el dia 29 de maig de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de la província de Lleida per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 2500355) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 11 de juliol de 2006

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de tracció mecànica de mercaderies de la província de Lleida per a l'any 2006

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Les disposicions del present conveni obliguen a totes les empreses de la província de Lleida i a les que, tot i residir en un altre lloc, tenen establiment dins de la província, l'obligació es refereix al personal que tenen adscrit.

Article 2

Àmbit funcional

El present conveni obliga a totes les empreses l'activitat de les quals sigui: tracció mecànica de mercaderies en general, agències de transports, despatxos centrals i agències de ferrocarril, transports especials i maquinària pesada.

Article 3

Àmbit personal

Aquest conveni afecta la totalitat dels treballadors de les empreses compreses en el conveni, a excepció dels càrrecs d'alta direcció i consell, segons el que estableixen els articles 1 i 2 del Reial decret legislatiu núm. 1/1995, de 24 de març.

Article 4

Àmbit temporal

El present conveni entrarà en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2006, excepte en aquells casos que expressament s'exceptuïn, independentment de la data de la seva publicació en el DOGC, i tindrà una durada d'un any, o sigui fins al 31 de desembre del 2006.

Com que el present conveni té caràcter retroactiu, els endarreriments a què dóna lloc la seva aplicació seran abonats a la nòmina del mes següent de la seva publicació en el DOGC.

Si la representació d'alguna de les parts vol denunciar el conveni, haurà d'efectuar la denúncia almenys amb tres mesos d'antelació al seu venciment, el 31 de desembre del 2006. Si no és denunciat per cap de les parts, s'entendrà prorrogat tàcitament.

Article 5

Absorció

Les millores pactades en aquest conveni seran absorbides en la seva totalitat, amb les retribucions, les primes o els incentius que per qualsevol motiu i procedència tenien acordades amb anterioritat les empreses i els seus treballadors.

Article 6

Compensació

Les millores que per disposició legal o reglamentària poguessin establir-se a partir de la data d'entrada en vigor del present conveni podran compensar-se en el còmput anual amb les que es fixen en el conveni.

Article 7

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que amb caràcter global millorin el que pacta aquest Conveni, i es mantindran estrictament ad personam.

Article 8

Comissió paritària

Les funcions de la comissió paritària seran la interpretació autèntica del conveni, l'arbitratge de les qüestions o problemes sotmesos a la seva consideració per les parts i la vigilància de l'estricte compliment d'allò que es pacta. Ambdues parts convenen a donar coneixement a la comissió paritària de quants dubtes i discrepàncies poguessin produir-se com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del conveni, perquè l'esmentada comissió paritària emeti i actuï de la forma reglamentària prevista amb caràcter previ al plantejament dels distints supòsits davant de les jurisdiccions competents. Aquesta comissió estarà formada per sis vocals dels sindicats i sis vocals dels empresaris signants d'aquest conveni.

Si existissin discrepàncies amb la resolució de l'organisme que efectuï els exàmens psicotècnics als conductors, la comissió paritària d'aquest conveni gestionarà, davant de l'organisme, les reclamacions que consideri oportunes.

Finalment, la comissió paritària podrà reunir-se durant la vigència del present conveni per analitzar l'evolució de la contractació en el sector.

Article 9

Normes supletòries

Les normes legals de caràcter general són l'Acord General per a les Empreses de Transports de Mercaderies per Carretera 1998/2000 (BOE núm. 25, de 29 de gener de 1998) i l'Acord Interprofessional de Catalunya, mentre no siguin substituïdes per altres normes pactades per ambdues parts, que siguin assumides per la comissió paritària i incorporades al conveni.

Acord Interprofessional de Catalunya

En relació amb la salut i la seguretat laboral, la formació professional i la solució de conflictes de treball, es regirà pel que estableix l'Acord Interprofessional de Catalunya, de 7 de novembre de 1990, firmat pels sindicats CCOO i UGT i la patronal Foment del Treball Nacional. De firmar-se algun nou pacte entre les esmentades organitzacions, la comissió paritària d'aquest conveni decidirà la incorporació o no al nou acord.

En conseqüència, ambdues parts, en representació de treballadors i empreses compreses en l'àmbit personal del present conveni, se sotmeten, expressament, als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, en tot allò que afecta a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva que puguin suscitar-se i, específicament, en les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball i suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball) de l'Estatut dels Treballadors, redactat novament en el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 10

Per a l'any 2006: es modificaran les taules salarials vigents per a l'any 2005, amb una puja salarial d'un 2,5% a raó del IPC previst més 0,50%.

Clàusula de revisió. En cas que l'IPC real superi l'IPC previst, aquest increment s'abonarà amb caràcter retroactiu des del primer de gener de cada any afectat; l'esmentada diferència s'haurà d'abonar en la nòmina del mes següent en el que es constati oficialment aquesta circumstància.

Els salaris que consten a la taula salarial que s'adjunta com a annex al text del present conveni s'estableixen amb caràcter general i com a mínim per a aquest any, i els que resultin dels increments esmentats per a l'any següent.

Article 11

Gratificacions extraordinàries

Les gratificacions extraordinàries de març, juny i Nadal s'abonaran a raó de 30 dies de la columna corresponent al salari base de les taules salarials actualitzades d'aquest conveni, més l'antiguitat (i més ajust conveni en el seu cas) i més 48,08 euros per a l'any 2006 i per a totes les categories

Sent la data límit per a l'abonament de les esmentades pagues és el 15 de març, el 15 de juny i el 15 de desembre respectivament.

Les esmentades quantitats estaran sotmeses a la revisió de l'article 10.

Article 12

Plus de perillositat

El personal que realitzi treballs de transport o manipulació de productes inflamables, tòxics, explosius i tota mena d'àcids percebrà, durant el temps que realitzin aquest treball, un plus consistent en el 10% del salari base més antiguitat i més ajust conveni en el seu cas. Això no obstant, qualsevol millora sobre l'esmentat percentatge serà pactada lliurement entre empresa i treballadors.

Article 13

Plus de nocturnitat

Els treballadors, quan prestin els seus serveis entre les 22.00 hores i les 6.00 hores, percebran un plus consistent en el 25% del salari base pactat en aquest conveni.

Article 14

Complements d'antiguitat.

El complement d'antiguitat es regirà de la següent manera:

Als 3 anys: 33,45 euros.

Als 5 anys: 50,17 euros.

Als 9 anys: el 20% del salari base.

Als 14 anys: el 30% del salari base.

Als 19 anys: el 40% del salari base.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR