Acuerdo - Personal Funcionario del Ayuntamiento de la Roca del Vallés, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 26/10/2001

RESOLUCIÓ

de 2 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris de l'Ajuntament de la Roca del Vallès per als anys 2000-2003 (codi de conveni núm. 0808282).

Vist l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris de l'Ajuntament de la Roca del Vallès, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 6 de novembre de 2000, i de conformitat amb el que disposa l'article 36 de la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20 de juliol de 1990), en relació amb el que estableixen la disposició final 1.2 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació;

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 35 de la Llei 7/1990,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris de l'Ajuntament de la Roca del Vallès per als anys 2000-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de condicions de treball del personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès per als anys 2000-2003

Capítol 1

Disposicions generals i garanties sindicals

Article 1

Objecte i norma supletòria

Aquest acord, negociat a l'empara del que és disposat en la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, i en l'article 32,35 i següents de la Llei 9/1987, de 12 de maig, d'òrgans de representació, determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques (amb les modificacions introduïdes per la Llei 7/1990, de 19 de juliol), regula les condicions de treball del personal funcionari que presta serveis per l'Ajuntament i estableix els seus propis sistemes d'aplicació.

Per a tot allò que no estigui recollit, previst, ni resolt en aquest acord, s'aplicaran les disposicions legals que dicti l'Estat o la Comunitat Autònoma pel que fa a les seves competències i als reglaments de funcionament dels diferents col·lectius quan hagin estat elaborats vàlidament entre la Corporació i la representació legal dels treballadors.

Els acords subscrits, o els que es puguin subscriure en un futur, entre els sindicats representatius i la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i ACM (Associació Catalana de Municipis), es traslladaran a la Comissió de Seguiment i Interpretació per tal de fer, si així correspon, el seu estudi i la seva adequació per a aquest acord.

Article 2

Àmbit d'aplicació

El present Pacte s'aplicarà a tot el personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès.

Queden exclosos de l'àmbit d'aquest Pacte els funcionaris que exerceixin càrrecs de confiança i d'assessorament especial, excepte per l'article 39 i el capítol 5 del present Pacte, i aquelles relacions contractuals i de serveis en règim de dret administratiu.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Pacte entrarà en vigor quan l'òrgan municipal competent en faci la seva aprovació, després de la firma dels representants del personal, si bé és cert que els seus efectes econòmics es remuntaran a l'1 de gener del 2000 i seran vigents fins al dia 31 de desembre del 2003.

Aquest Pacte es considerarà tàcitament prorrogat, en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas que hi hagués una denúncia expressa de qualsevol de les parts, amb 1 mes d'antelació a la data de venciment o a qualsevol de les seves pròrrogues, per escrit i constància fefaent a l'altra part.

Un cop denunciat, i fins que no s'aconsegueixi un acord que el substitueixi, aquest Pacte continuarà en vigor.

Article 4

Règim interior

Els empleats de l'Ajuntament de la Roca del Vallès, pel caràcter de les seves funcions, estan immersos al règim d'incompatibilitats legals vigents.

Per al desenvolupament de les seves tasques hauran d'observar discreció i sigil professional en els assumptes que coneguin per raó del seu càrrec i no podran utilitzar aquestes dades en benefici propi o de tercers.

Article 5

Interpretació del Pacte de condicions. La Comissió de Seguiment

El present Pacte s'interpretarà d'acord amb el sentit literal de les seves clàusules i en atenció als objectius que es persegueixen al signar-lo.

No obstant això, les parts signants constituiran en el termini d'1 mes, a comptar des de la signatura del present Pacte, una comissió permanent d'interpretació, control i seguiment d'aquest, a fi de resoldre els conflictes d'interpretació, arbitratge, conciliació i de vigilància del seu compliment que puguin sorgir o que li siguin presentats pels treballadors o per la pròpia Corporació.

Les seves funcions, a més de la interpretació i vigilància de les qüestions aquí regulades, són:

  1. Arbitratge de les qüestions que les parts sotmetin a consideració.

  2. D'altres que li siguin encomanades per aquest Pacte.

Aquesta comissió serà paritària, formada per 3 persones, 2 representants de l'Ajuntament i 1 en representació del personal funcionari. Hi podran assistir els delegats de les seccions sindicals legalment constituïdes, amb veu però sense vot, així com els representants dels sindicats signants del present acord. Actuarà de secretari de la comissió la persona designada per la Corporació. S'aixecaran actes de les reunions i els seus acords seran de compliment obligatori. Es reunirà de forma ordinària 1 vegada cada 6 mesos i de manera extraordinària cada vegada que ho sol·liciti qualsevol de les parts, quan sigui necessari, i sempre que sigui possible, en el termini de 2 dies hàbils comptats a partir de la petició.

Pel que fa als conflictes de caràcter col·lectiu, derivats o no de la interpretació del Pacte, en el cas de desavinença les parts estaran obligades a plantejar la qüestió debatuda al Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL).

Per als col·lectius que ho requereixin es constituiran meses específiques sobre qüestions puntuals. Els acords a què arribin seran integrats com annex en el Pacte.

Article 6

Garanties de les condicions més beneficioses

Les condicions que es fixen en aquest acord es consideren mínimes.

Aquest acord regulador no afectarà les condicions més beneficioses del treballador, drets adquirits per qualsevol acord o disposició que no vulneri el dret administratiu, els usos i costums.

Article 7

Garanties d'acció sindical

Es garanteix el dret de lliure sindicació i organització dels funcionaris, i la no-discriminació, perjudici ni sanció per raons d'afiliació o exercici dels drets sindicals.

Els representants dels funcionaris al servei de l'Ajuntament tenen dret a exercir lliurement l'acció sindical i podran convocar les reunions de la pròpia representació que facin falta segons la legislació vigent. Així mateix, podran convocar reunions amb els diferents col·lectius afectats per l'acord regulador que es negocia amb l'Ajuntament. També tindran dret a difondre les comunicacions o informacions sindicals que calguin.

L'Ajuntament proporcionarà els mitjans per a l'exercici de l'acció sindical.

L'Ajuntament dotarà dels mitjans necessaris per a la seva tasca als delegats del personal.

L'Ajuntament contribuirà en la quantitat anual de 25.000 pessetes per als delegats de personal funcionari amb la finalitat de dotar de mitjans per a l'exercici de l'acció sindical. Aquestes quantitats seran lliurades als representants del personal funcionari abans esmentats durant el primer trimestre de l'any, despesa el destí de la qual s'haurà de justificar documentalment.

Les reunions que realitzin delegats de personal no li seran descomptades del seu crèdit horari, sempre que siguin amb el mateix Ajuntament.

Els delegats de personal tindran dret a 20 hores mensuals retribuïdes i no recuperables que estableix la Llei orgànica de llibertat sindical, per a exercir les seves funcions com a representants del personal.

Aquest crèdit horari podrà assignar-se pel delegat a qualsevol membre o delegat de les seccions sindicals constituïdes a l'Ajuntament.

Els representants dels treballadors tenen dret a la formació sindical i l'Ajuntament els facilitarà l'assistència als cursos de formació prèvia comunicació per escrit a l'Ajuntament. L'assistència als cursos de formació no li serà descomptada del seu còmput horari.

Els membres de la representació del personal podran, sense pertorbar el servei, publicar i distribuir qualsevol comunicat que sigui d'interès laboral i/o social.

La Corporació facilitarà a la representació del personal, fotocòpia de totes aquelles disposicions legals que publiquin els diaris oficials i siguin d'interès laboral i/o social.

Els representants dels treballadors seran notificats de tots els expedients i sancions. Així mateix podran assistir a les compareixences dels treballadors expedientats, prèvia manifestació de l'interessat.

Qualsevol canvi de lloc de treball que suposi modificacions de funcions, categoria, retribució o variació horària es notificarà prèviament als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR