Convenio colectivo - Ajuntament de Vilassar de Dalt personal laboral, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 28/05/2002

RESOLUCIÓ

de 14 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0809212).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de març de 2001 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de desembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni serà d'aplicació a tot el personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt. En resten exclosos el personal amb contracte de prestació de serveis i el personal que per la corporació sigui considerat de confiança.

Article 2

Naturalesa del Conveni

Respecte del personal laboral, el present Conveni tindrà la naturalesa de Conveni col·lectiu en els termes establerts per l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Àmbit temporal

  1. La vigència d'aquest Conveni serà de 3 anys i s'estendrà des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003.

  2. El present Conveni serà aprovat pel Ple de l'Ajuntament, registrat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i publicat en el seu Diari Oficial.

Article 4

Pròrroga del Conveni

El present Conveni es considerarà prorrogat per períodes d'1 any si cap de les parts procedeix a la seva denúncia amb 3 mesos d'antelació com a mínim a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les pròrrogues.

Article 5

Denúncia del Conveni

Podrà efectuar-la qualsevol de les representacions signatàries del Conveni. Es realitzarà per escrit amb indicació de les matèries objecte de la denúncia i serà comunicada a les altres representacions, tant sindicals com de la Comissió Paritària.

Article 6

Revisió del Conveni

En el termini màxim d'1 mes des de la recepció de la comunicació es reunirà la Comissió Paritària, a la qual es fa una referència expressa a l'article 8 d'aquest Conveni. La part receptora de la comunicació haurà de respondre a la proposta de negociació. En cas de no arribar a un acord, en aquesta mateixa reunió, ambdues parts establiran un calendari de negociació que en cap cas podrà superar el termini de 2 mesos. Si després d'exhaurits els terminis establerts no s'hagués arribat a cap acord, el Conveni s'entendrà automàticament prorrogat.

Article 7

Clàusula de garantia

Es garanteix el respecte als drets adquirits per qualsevol contracte, acord o disposició que no vulneri l'ordenament jurídic. Qualsevol Conveni posterior més favorable prevaldrà sobre el que aquí s'estableixi.

Article 8

Comissió Paritària

  1. Als efectes de coneixement i resolució dels conflictes derivats de l'aplicació i interpretació amb caràcter general d'aquest Conveni, es designa la Comissió Paritària, que estarà integrada pels membres que designi el consistori (amb com a màxim 6 membres) i igual nombre de representants del col·lectiu de treballadors, proposats i elegits d'entre ells.

  2. La Comissió Paritària, amb el fi d'assegurar el compliment i l'aplicació puntual i estricta de totes les condicions pactades, es reunirà de forma ordinària cada 4 mesos o a petició d'una de les parts en qualsevol ocasió sempre que una de les parts ho demani a l'altra per mitjà d'escrit, en el qual haurà de constar l'ordre del dia proposat per a la reunió.

Article 9

Principi de norma més favorable

En cas de conflictes originats entre els preceptes de dues o més normes, tant estatals o locals com del present Conveni, es resoldran mitjançant l'aplicació del precepte més favorable per al treballador.

Article 10

Regulació de normes i representativitat

Les normes contingudes en el present Conveni regularan les relacions entre l'Ajuntament i els seus treballadors, amb caràcter preferent i prioritari. En el cas dels treballadors, aquests podran ésser representats pels delegats de personal respectius, la Comissió Paritària i/o els delegats sindicals.

Article 11

Ampliació a nous acords

Podran incorporar-se a aquest Conveni tots els acords que s'adoptin a les possibles meses de negociació. Els esmentats acords seguiran el procediment establert en cada cas per a la seva eficàcia i seran d'aplicació l'endemà de la seva signatura.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 12

Increment retributiu

  1. Increment de retribucions per als anys 2001, 2002 i 2003

    Any 2001

    Sobre la massa salarial bruta cobrada el 31 de desembre de l'any respectiu, aplicació de l'augment màxim permès per la Llei de pressupostos de l'Estat.

    Any 2002

    Sobre la massa salarial bruta cobrada el 31 de desembre de 2001, aplicació de l'índex de preus de consum de Catalunya. S'efectuarà una revisió de la valoració de llocs de treball.

    Any 2003

    Sobre la massa salarial bruta cobrada el 31 de desembre de 2002, aplicació de l'índex de preus de consum de Catalunya. S'efectuarà una revisió de la valoració de llocs de treball.

  2. Anys successius

    Sobre la massa salarial bruta cobrada el 31 de desembre de 2003 i successius, aplicació del percentatge que correspongui, basat en la Llei de pressupostos de l'Estat.

  3. Valoració de lloc de treball

    El complement específic per a l'exercici 2001 serà revisat a través de la valoració de nous aspectes que no van ser previstos a la revisió de llocs de treball realitzada a l'exercici 1999. Per realitzar aquesta nova valoració es prenen les següents mesures:

    1. La negociació la farà exclusivament la Comissió Paritària.

    2. Els acords que es prenguin seran executius en la posterior aprovació dels òrgans competents.

    3. Es dotarà un fons mínim amb 8 milions (aproximadament el 3,5% de la massa salarial bruta) per dur a terme la revisió).

    4. La Comissió Paritària valorarà anualment si el complement es troba d'acord amb la situació real del lloc de treball. L'Ajuntament es compromet a dotar un fons amb una quantia suficient per atendre les noves necessitats.

Article 13

Règim retributiu

La retribució anual corresponent a l'exercici de 2000 per al personal adscrit a aquest Conveni, es distribueix en 14 pagues, 2 de les quals són abonades als mesos de juny i desembre i fetes efectives juntament amb la nòmina d'aquell mes amb un import igual a una mensualitat sencera.

Article 14

Plus de nocturnitat

  1. Els treballadors que realitzen la seva jornada de treball per torns rotatius (cas de la Policia Local, que la fa per quadrants), quan realitzin els seus serveis en horari nocturn comprès entre les 22 i les 6 hores del matí, percebran un plus de nocturnitat quantificat amb el 19% del sou brut per a cada torn i treballador, o la part proporcional per a cada persona que el realitzi. L'abonament d'aquest plus es farà en la mensualitat immediatament posterior a l'acabament del torn.

  2. Per als treballadors que habitualment presten els seus serveis en horari diürn (cas del personal d'oficines i personal laboral) i que, excepcionalment i per motius molt concrets, haguessin de realitzar serveis especials fora de la seva jornada de treball i en l'horari comprès entre les 22 i les 6 hores del matí, aquest temps de dedicació es computarà com a hora extra nocturna normal, en el cas que sigui en dia laborable, i com a hora extra nocturna festiva, en el cas que sigui en dia festiu.

Article 15

Plus de festivitat i revetlles

Aquest plus de festivitat i revetlles és per retribuir la peculiaritat laboral dels treballadors d'aquest Ajuntament i s'atindrà al següent quadre:

  1. Quan un treballador hagi de treballar en un dia festiu fixat en el calendari laboral de la Generalitat de Catalunya i el de l'Ajuntament, percebrà per aquest motiu un plus de 12.000 pessetes.

    Per retribuir la quantia d'aquest plus, es tindrà en compte el següent: es considerarà festiu de les 0 fins a les 24 hores del dia assenyalat i es repartiran les hores en torns sencers o parts proporcionals.

  2. Quan un treballador d'aquest Ajuntament hagi de treballar en una nit de revetlla (de les 22 a les 6 hores), considerant-se com a tal la de carnaval, Sant Joan, Nadal, Cap d'Any i Reis, percebrà per aquest motiu un plus de 12.000 pessetes.

    Quan el festiu estigui precedit d'una nit de revetlla, s'haurà de tenir en compte que la revetlla serà de 22 a 6 hores, i el dia festiu, de 6 a les 6 hores de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR