Convenio colectivo - Cespa Ingeniería Urbana, S.A. (CIUSA) limpieza de La Bisbal d´Empordà., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 22/01/2002

RESOLUCIÓ

de 10 de desembre de 2001, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, de la província de Girona, per als anys 2001, 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 1701481).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, de la província de Girona per als anys 2001, 2002 i 2003, subscrit d'una banda pels representants de Cespa Ingeniería Urbana, SA, i de l'altra pels dels treballadors el dia 13 de juliol de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, per als anys 2001, 2002 i 2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni col·lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Girona, 10 de desembre de 2001

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

provincial de Cespa Ingenería Urbana, SA per a la província de Girona

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit territorial i personal

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a tot el personal de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA adscrit als centres de treball especificats en l'Annex II d'aquest Conveni.

Aquestes disposicions no es poden modificar per pactes inferiors ni contractes o pactes individuals, i únicament es poden ser derogar per un altre conveni col·lectiu. Això amb l'excepció d'aquells acords a què es pugui arribar amb els representants dels treballadors.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu ha d'entrar en vigor el mateix dia que se signi, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el DOGC ni del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Els seus efectes econòmics s'han de retrotraure al dia 1 de gener del 2001.

Article 3

Denúncia i revisió

La denúncia d'aquest Conveni és automàtica un cop n'expiri la vigència.

Article 4

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 3 anys, fins al 31 de desembre del 2003.

Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació del nou conveni 30 dies abans de la seva expiració.

Article 5

Dret supletori

En tot allò no previst ni regulat per aquest Conveni col·lectiu, hom s'ha d'atenir a les regulacions establertes en el Conveni general del sector de neteja pública, etc., de 12 de febrer de 1996, publicat en el BOE de 7 de març de 1996, i a les altres disposicions laborals que siguin d'aplicació i tinguin vigència a cada moment.

Article 6

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i origen.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals, només serien aplicables quan considerades globalment i en còmput anual, superessin les pactades en aquest Conveni. En cas contrari han de ser compensades i absorbides per aquestes últimes, i el Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes i en la forma i les condicions que quedin pactades.

Article 7

Interpretació del Conveni i resolució de conflictes

S'ha de crear la Comissió Paritària del Conveni com a organisme d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment.

La Comissió Paritària ha d'estar formada per 3 representants de l'empresa i 3 dels treballadors, els quals han d'escollir d'entre ells un secretari. La Comissió pot ser convocada per qualsevol de les parts.

Aquesta Comissió ha d'estar assistida per assessors de l'empresa i dels sindicats amb representació en el Comitè d'Empresa. Els assessors han de participar en les reunions amb veu però sense vot.

Ambdues parts han de sotmetre a la Comissió Paritària les qüestions de la seva competència en interpretació i aplicació del Conveni.

Per a la resolució dels conflictes laborals de caràcter col·lectiu o plural que poguessin sorgir i, específicament, les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i els terminis previstos en els articles 40 (Mobilitat geogràfica), 41 (Modificacions de les condicions de treball), 47 (Suspensió del contracte de treball) i 51 (Resolució del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacció que se'n va fer en el RDL 1/1995, de 24 de març, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 8

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, amb caràcter general, siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni; es mantenen estrictament com a personals i figuren recollides en l'Annex I del Conveni. Aquests conceptes tenen els mateixos increments que els pactats en el aquest Conveni.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 9

Conceptes retribuïts

Les taules salarials annexes integren la retribució pactada per al 2001; en aquest Conveni es reflecteixen els conceptes corresponents i quanties determinades per a cadascuna de les categories dels empleats afectats per aquest Conveni.

Per als anys 2002 i 2003, les remuneracions per conceptes salarials han de ser les resultants d'incrementar l'IPC previst per a aquest any, més un punt.

Article 10

Revisió d'IPC

En el cas que l'IPC establert per l'INE registrés el 31 de desembre un increment superior a l'IPC previst, tan aviat com es constati oficialment aquesta circumstància es procediria a la seva revisió salarial.

Aquest increment, si es produís, s'hauria d'abonar amb efectes de l'1 de gener.

Article 11

Salari base

El salari base del personal afectat per aquest Conveni col·lectiu és el que s'especifica per a cada nivell i cada categoria en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 12

Plus conveni

La seva quantia és l'especificada en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 13

Antiguitat

Els treballadors han de meritar un complement personal d'antiguitat, consistent en 3 biennis del 5 % i posteriorment quinquennis del 8 % del salari base de cada categoria, l'any 2002, i el 9 % el 2003.

A efecte de l'aplicació d'aquest article, el còmput temporal s'ha d'iniciar a partir de l'1 de gener de 1999.

El càlcul de l'antiguitat s'ha de realitzar sempre sobre el salari base d'aquest Conveni, que per a cada categoria s'estableix en la taula salarial.

Article 14

Plus de nocturnitat

Tots els treballadors que realitzin la seva jornada laboral entre les 22 h i les 6 h de l'endemà han de percebre un plus consistent en un 25 % del salari base.

En el cas que les contractes afectades per aquest conveni passin de jornada nocturna a diürna, s'ha de respectar el complement de nocturnitat dels treballadors afectats, i aquesta quantitat s'ha de mantenir com a garantia personal.

Article 15

Plus de treball tòxic i penós

S'estableix un complement de lloc de treball, la quantia del qual està reflectida en les taules salarials d'aquest Conveni.

Article 16

Plus transport

S'estableix un plus transport, la quantia del qual es recull en les taules salarials annexes.

Article 17

Plus d'activitat

Els treballadors afectats per aquest Conveni han de percebre un plus d'activitat, detallat en les taules salarials.

Article 18

Gratificacions d'estiu, Nadal i setembre

La quantia d'aquestes 2 gratificacions és l'especificada per a cada nivell i categoria en la taula salarial annexa. Aquestes quantitats s'han de satisfer els dies 15 de juliol i 15 de desembre, respectivament. La gratificació d'estiu s'ha de meritar del dia 1 de juliol al 31 de maig de l'any següent, i la de Nadal s'ha de meritar de l'1 de gener al 31 de desembre.

L'any 2003 s'ha de crear una paga de setembre consistent en 24.000 PTA per treballador, quantitat que s'ha de meritar l'1 de setembre de l'any anterior i s'ha de cobrar juntament amb la nòmina de setembre.

Article 19

Participació en beneficis

La quantia d'aquesta gratificació és l'especificada per a cada nivell i categoria en la taula salarial annexa.

Aquesta gratificació s'ha de percebre el dia 15 de març, i s'ha de meritar des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de l'any immediatament anterior al del cobrament.

Article 20

Hores extraordinàries

Davant la greu situació d'atur existent en el nostre país, i per tal d'afavorir la creació d'ocupació, ambdues parts acorden la conveniència d'eliminar, en la mesura que sigui possible, les hores extres.

Valoració de les hores extres:

2001

2002

2003

Feiners:

Xofer

1.270

1.320

1.360 PTA/h

Peó

1.070

1.120

1.160 PTA/h

Festius:

Xofer

1.470

1.520

1.560 PTA/h

Peó

1.270

1.320

1.360 PTA/h

Article 21

Dietes

A tots els treballadors que hagin de pernoctar fora del seu lloc de residència, l'empresa els ha d'abonar per dieta completa la quantitat de 5.500 PTA, i per a cada mitja dieta 1.800 PTA...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR