Convenio colectivo - CESPA Ingeniería Urbana, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 19/11/2001

RESOLUCIÓ

d'11 d'octubre de 2001, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Cadaqués, per als anys 2001, 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 1701751).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Cadaqués, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels treballadors el dia 16 de març de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Cadaqués, per als anys 2001, 2002 i 2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 11 d'octubre de 2001

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Cespa Ingeniería Urbana, SA, del centre de treball de Cadaqués

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit territorial i personal

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a tot el personal que realitza els serveis de neteja pública, regs, recollida d'escombraries domiciliàries i altres residus que l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA, tingui o pugui tenir contractats amb l'Excm. Ajuntament de Cadaqués.

Les condicions de treball en general, pactades en aquest Conveni col·lectiu, tenen la condició d'obligatòries i, sense perjudici de mantenir-les, d'acord amb la legislació aplicable, es poden millorar per contracte individual o pacte amb els representants dels treballadors; no pot ser vàlid qualsevol acord establert per pacte individual o contracte de treball contrari a la legislació vigent i al que regula aquest Conveni col·lectiu com a dret mínim obligatori.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu ha d'entrar en vigor el mateix dia de la seva signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el DOGC i del seu registre per l'autoritat laboral.

Els seus efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2001.

Article 3

Duració i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 3 anys fins al 31 de desembre de 2003. Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou Conveni 30 dies abans de la seva expiració.

Article 4

Dret supletori

En tot allò no previst ni regulat per aquest Conveni col·lectiu, s'ha de respectar el que regula el Conveni general del sector de neteja pública, etc., de 12 de febrer de 1996, publicat en el BOE de 7 de març de 1996 i altres disposicions laborals que siguin d'aplicació i vigents al seu moment.

Article 5

Interpretació del Conveni i resolució de conflictes

Per resoldre els conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que puguin suscitar-se, i específicament les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificacions de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacció que en fa el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal de Catalunya.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 6

Conceptes retributius

La Taula salarial annexa integra la retribució pactada en aquest Conveni col·lectiu per als anys 1998 i 1999 i reflecteix els corresponents conceptes i quanties determinats per a cada una de les categories dels empleats afectats.

Per a l'any 2001 les remuneracions per conceptes salarials són les que resulten d'incrementar les taules de 2000 en un 2%, les quals s'han de revisar quan es conegui l'IPC real de 2001, i aquest sigui superior al 4%, per assegurar l'increment de les taules de l'any 2001 en el 2% i en el que l'IPC excedeixi del 4%.

Per a l'any 2002, les remuneracions per conceptes salarials han de ser les que resultin d'incrementar les taules de 2001 amb l'IPC previst per al 2002, les quals s'han de revisar quan es conegui l'IPC real, per assegurar l'increment de les taules de l'any 2003 en l'IPC real d'aquest any més 1 punt en el cas dels conductor i personal del torn de nit, i l'IPC més 2 punts pel personal del torn de dia.

Article 7

Salari base

El salari base del personal regit per aquest Conveni col·lectiu és el que s'especifica per a cada nivell i categoria en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 8

Plus conveni

És un complement salarial, la quantia del qual, reflectida en les taules salarials, és estrictament convencional; el seu import en les diferents categories és conseqüència de la negociació econòmica global d'aquest Conveni col·lectiu. La seva quantia és l'especificada en l'Annex de les taules salarials corresponents.

Article 9

Antiguitat

S'estableix un plus d'antiguitat que consisteix en 3 biennis del 5% i successius quinquennis del 8% l'any 2001, 9% l'any 2002 i 10% l'any 2003, calculat sempre sobre el salari base del Conveni. S'ha d'abonar des de l'1 de gener de l'any en què es compleixin els biennis o quinquennis.

Article 10

Plus de nocturnitat

Tots els treballadors que realitzen la seva jornada laboral entre les 22 h i les 6 h del dia següent han de percebre un plus consistent en un 20% del salari base.

La percepció d'aquest plus s'ha de fer agafant els mesos en què es treballi amb horari nocturn i s'ha de prorratejar al llarg dels 12 mesos de l'any.

Article 11

Plus de treball tòxic i penós

S'estableix un complement de lloc de treball la quantia del qual està reflectida en les taules salarials d'aquest Conveni.

Article 12

Plus personal de complement de transport

El concepte aquí regulat té una naturalesa extrasalarial i estrictament personal, reconeguda als treballadors en la data de la successió d'empreses com a conseqüència de l'antiga concessió i són els que a continuació es detallen:

Sr. Pedro Ibáñez Dardé

Sr. José M. Ibáñez Dardé

Sr. Mohamed El Mersall

Sr. Mohamed El Badri

Sr. Sellam El Badri

El concepte d'aquest article, no obstant la seva naturalesa extrasalarial i personal, s'ha de considerar com un concepte més en els possibles futurs increments.

Article 13

Gratificacions extraordinàries: de setembre, d'estiu i de Nadal

La quantia d'aquestes 3 gratificacions és l'especificada per a cada nivell i categoria en la taula salarial annexa. Aquestes quantitats s'han de satisfer els dies 15 de setembre, 15 de juliol i 15 de desembre respectivament. A aquests valors s'ha d'afegir l'import del plus d'antiguitat d'1 mensualitat en cas que tinguin dret a aquest plus.

La gratificació d'estiu es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR