Convenio colectivo - Compañía Catalana de Servicios, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCIÓ TIC/3958/2002, de 17 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Compañía Catalana de Servicios, SA (centre de treball de Vilanova i la Geltrú) per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0800891).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Compañía Catalana de Servicios, SA (centre de treball de Vilanova i la Geltrú) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera del Decret 284/2002 esmentat,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Compañía Catalana de Servicios, SA (centre de treball de Vilanova i la Geltrú) per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0800891) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de desembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial d'Afers Laborals

i d'Ocupació de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de l'empresa Compañía Catalana de Servicios, SA (centre de treball de Vilanova i la Geltrú) per als anys 2002-2004

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni s'aplica a tot el personal que presta els seus serveis per a l'empresa Compañía Catalana de Servicios, SA i està integrat dins de la plantilla del centre de treball de Vilanova i la Geltrú.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni és eficaç l'endemà del dia de la signatura, sens perjudici de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Les condicions econòmiques del Conveni i els seus efectes per a cada any s'especifiquen a les disposicions addicionals 1, 2 i 3.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col-lectiu és de 3 anys, comptats des de l'1 de gener de 2002. Quan venci el 31 de desembre de 2004 es prorrogarà any rere any, per reconducció tàcita, si cap de les parts signants no formula una denúncia per a la seva rescissió o revisió amb una antelació mínima d'1 mes a la data de la seva fi.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment en còmput anual. Resultaria nul en la seva totalitat i sense cap eficàcia en el supòsit d'una impugnació total o parcial per part de l'autoritat laboral.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col-lectiu compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Qualsevol modificació que es pugui produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col-lectiu o contractes individuals només pot afectar les condicions pactades en aquest Conveni col-lectiu si, una vegada considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que aquí es pacten.

En cas contrari són compensades o absorbides per aquestes últimes i aquest Conveni col-lectiu manté els seus termes en la forma i en les condicions que s'hi han pactat.

Article 6

Condicions més beneficioses

S'han de respectar les situacions personals que, considerades en la seva totalitat, siguin més beneficioses que les pactades en aquest Conveni col-lectiu. L'esmentat respecte es manté d'una manera estrictament ad personam.

Article 7

Dret supletori

En tot el que no està regulat en aquest Conveni col-lectiu cal atenir-se al que s'estableix a l'Estatut dels treballadors i al Conveni general del sector publicat al BOE núm. 58, de data 7 de març de 1996.

Article 8

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària per a la interpretació, l'arbitratge, la conciliació i la vigilància del Conveni col-lectiu, al parer de la qual s'han de sotmetre les parts ineludiblement en primera instància. Aquesta Comissió la formen 2 persones que hagin participat en la negociació del Conveni, l'una per part dels treballadors i l'altra per part de la Direcció de l'empresa.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 9

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base i dels complements que per a cada categoria, activitat i nivell es determinen a la taula salarial annexa al present Conveni col-lectiu.

La forma de pagament de les retribucions és per transferència bancària. S'ha de donar una bestreta de 30.000 pessetes a tot el personal que en sol-liciti i meriti, la qual es paga el dia 15.

Article 10

Complements salarials

Seran complements del salari base els següents:

Personal: antiguitat, plus complementari.

Lloc de treball: plus de feina penosa, perillosa i/o tòxica, plus de nocturnitat i plus de càrrega lateral.

Qualitat o quantitat: plus d'activitat, complement de distribució de jornada, plus de treballs ambivalents, plus d'abocament.

Extraordinaris: hores extres, complement de dia festiu.

Venciment periòdic superior al mes: gratificació extra d'estiu, gratificació extra de Nadal, participació en els beneficis.

Extrasalarial: plus de transport i vestuari.

Article 11

Salari base

El salari base del Conveni col-lectiu és el que es determina per a cada nivell i categoria a l'annex en què hi ha la taula salarial.

Article 12

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat es compon de 3 biennis del 5% i quinquennis del 10% del salari base de cada categoria del Conveni col-lectiu. Aquests barems tenen com a límit màxim el 60%.

Aquest complement es merita els mateixos dies i pels mateixos conceptes que s'abona el salari base de conveni.

Article 13

Plus complementari

Aquest complement no figura a la taula ja que és un complement de naturalesa estrictament personal, la quantia del qual depèn i és conseqüència de la situació salarial acreditada per determinats empleats i/o reconeguda individualment per l'empresa en la data d'iniciació dels seus serveis a l'empresa o en pactes posteriors amb remissió expressa a aquest article.

Pel que fa a aquest complement, en relació amb l'article 6 de les condicions personals i les clàusules econòmiques per als 2 anys de durada establerts a la taula salarial i a les disposicions addicionals 1, 2 i 3, s'ha pactat per a aquest Conveni un increment del mateix percentatge que la taula.

Article 14

Plus de feina penosa, perillosa i/o tòxica

Per al personal i per a les categories que es recullen a la taula salarial annexa s'estableix aquest complement de lloc de treball. S'abona per dia treballat efectivament i té caràcter funcional, per la qual cosa no és consolidable.

Article 15

Plus de nocturnitat

Aquest complement de lloc de treball s'estableix sobre totes les hores treballades entre les 10 de la nit i les 6 del matí, llevat que el salari del treballador afectat s'hagi establert tenint en compte que el treball sigui nocturn per la seva mateixa naturalesa.

La quantia del complement és el 25% del salari base corresponent a les hores treballades en aquest període de temps. Si el temps treballat en el període nocturn és inferior a 4 hores el plus serà del 10%.

El plus de nocturnitat té caràcter funcional i no és consolidable.

Article 16

Plus de càrrega lateral

És un complement de lloc de treball funcional que es crea amb la reestructuració del servei per la tecnificació dels camions. Per això la seva definició i les seves característiques consten a l'annex 2. El seu import actualitzat en aquest Conveni és 2,87 euros al dia.

Article 17

Plus d'activitat

El plus d'activitat té la finalitat de premiar i estimular la dedicació i la cura en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball. Es merita per dia laborable treballat efectivament i no es computarà a l'efecte de gratificacions extraordinàries, diumenges, festius o absències al treball.

Article 18

Plus de distribució de jornada

És un complement exclusiu del servei de RSU en cicles rotatius anuals (6/2) inclosos els festius. Compensa els cicles, la feina en dia festiu i el possible excés de jornada respecte als no-cicles; a més té en compte el compromís productiu de tot el col-lectiu d'aquest servei de fer el servei diàriament (mentre es mantinguin les condicions actuals) i evita els temps i abonaments extres, que són compensats amb aquest complement fins aquest Conveni.

La meritació del plus és mensual i es té en compte la seva percepció per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR