Convenio colectivo - Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi SA (CORESSA) (Serveis de Recollida Domiciliària d'escombraries, Neteja Viària i Reg del Municipi de Sant Boi de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 22/02/2002

RESOLUCIÓ

de 2 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (serveis de recollida domiciliària d'escombraries, neteja viària i regs de Sant Boi de Llobregat), per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 0806111).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (serveis de recollida domiciliària d'escombraries, neteja viària i regs de Sant Boi de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 23 de maig de 2001 i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (serveis de recollida domiciliària d'escombraries, neteja viària i regs de Sant Boi de Llobregat), per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (recollida domiciliària d'escombraries, neteja viària i reg), per als anys 2001-2004

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a tot el personal adscrit a l'empresa Corporació d'Empreses i Serveis de Sant Boi, SA (CORESSA), que ofereix serveis de recollida domiciliada de brosses, neteja viària i rec en el municipi de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), a la província de Barcelona.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor des de l'endemà de la seva firma per part de les dues representacions negociadores. Les condicions econòmiques es retrotreuen a l'1 de gener de 2001 per a tot el personal regit pel Conveni. La durada del Conveni s'estableix fins al 31 de desembre de l'any 2004.

Atès el caràcter retroactiu del present Conveni, els retards a què doni lloc la seva aplicació han de ser abonats en un termini màxim d'un mes a partir de la data de la signatura d'aquest acord.

Article 3

Pròrroga

El present Conveni es considera prorrogat si qualsevol de les parts no tramita una denúncia per escrit amb un preavís mínim d'1 mes i màxim de 3 mesos a partir de la data de la seva extinció, i es manté vigent fins que no s'aconsegueixi un nou acord exprés.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Partint del fet que les condicions pactades en el present Conveni s'han de considerar globalment, si l'autoritat laboral considera que algun dels pactes d'aquest Conveni infringeix la legalitat vigent o lesiona greument l'interès de tercers, s'ha de dirigir d'ofici a la jurisdicció competent, la qual adoptarà les mesures que siguin procedents per tal d'esmenar les suposades anomalies, amb audiència prèvia de les parts.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les que hi hagi en el moment que entri en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur, per disposicions legals d'aplicació general, convenis o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, una vegada considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i el present Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes, en la forma i les condicions que s'han pactat.

Article 6

Comissió Paritària

Queda establerta una comissió mixta, composta paritàriament per 3 representants de l'empresa i 3 representants més dels treballadors, entre els quals s'escull un secretari. Es poden fer servir els serveis ocasionals o permanents d'assessors, els quals són designats lliurement per les parts.

Els assumptes se sotmeten a la consideració de la Comissió mixta a proposta del Comitè d'Empresa o de la Direcció de l'empresa. Perquè les sessions de la Comissió esmentada siguin vàlides hi han de ser presents tots els membres. Els assumptes sotmesos a la Comissió mixta s'han de resoldre en el termini màxim de 10 dies. S'encarrega de convocar la Comissió mixta qualsevol de les dues parts que la integren indistintament. Els acords que adopti la Comissió mixta són vinculants i de compliment obligatori per a totes dues parts si s'adopten per unanimitat.

Article 7

Funcions de la Comissió Paritària

Les funcions de la Comissió Paritària són les següents:

  1. Interpretar el Conveni col·lectiu.

  2. A requeriment de les parts, intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar.

És preceptiva la convocatòria de reunió de la Comissió Paritària abans de l'inici d'una vaga.

Vigilància del compliment col·lectiu del que s'ha pactat.

Article 8

Contractació

L'ingrés a la feina es fa d'acord amb qualsevol de les modalitats de contractació regulades en la legislació laboral vigent en el moment d'efectuar-se, excepte mitjançant contracte de treball per a la formació.

El treballador que estigui ocupant un lloc de treball fix mitjançant un contracte d'interinitat no ha de causar baixa i ha de continuar prestant serveis en el cas que el treballador substituït no es reincorpori al lloc sigui quina sigui la causa.

El personal contractat per prestar serveis els caps de setmana té prioritat per ocupar els lloc de treball que quedin vacants la cobertura dels quals impliqui una durada del contracte més llarga.

L'empresa declara la seva intenció de continuar aplicant com a norma general la política de convertir en indefinits el major nombre possible d'aquells contractes, entre els que estan actualment en vigor, que aconsegueixin una durada màxima.

En cap cas s'ha de recórrer a la contractació de personal a través d'empreses de treball temporal, encara que es donin les circumstàncies que ho permeten legalment.

Article 9

Substitució del personal

La falta de personal a l'inici del servei, per malaltia o una altra causa, l'ha de cobrir l'empresa amb personal disponible.

Article 10

Promoció i ascensos

Cada vegada que hi hagi una vacant en qualsevol de les seccions, la seva cobertura s'ha de fer d'acord amb els criteris següents:

  1. Criteri de promoció econòmica

    Entre el personal d'una mateixa categoria que desitja ocupar la plaça vacant tenen preferència els treballadors que pertanyen a la mateixa secció, d'acord amb els criteris d'antiguitat, idoneïtat i capacitat.

  2. Ascensos de personal de categories inferiors a categories superiors

    Un cop feta la promoció econòmica entre personal de la mateixa categoria, la plaça que quedi vacant de manera definitiva l'han d'ocupar treballadors d'una categoria inferior, atenent als criteris següents:

    1. Que la cobertura es produeixi entre treballadors de categories inferiors.

    2. Els treballadors de la mateixa secció tenen preferència per cobrir les vacants, d'acord amb els criteris d'antiguitat, capacitat i idoneïtat del treballador per ocupar el lloc de treball.

    3. Per determinar la capacitat i idoneïtat dels candidats, es fan unes proves de selecció en les quals es valoren l'experiència professional i els coneixements referents al lloc de treball.

    4. Per accedir a la categoria superior és requisit indispensable tenir el carnet de conduir corresponent.

Article 11

Modificació de les condicions de treball

Sens perjudici del que estableix l'article 41 de l'Estatut dels treballadors, abans de modificar substancialment les condicions de treball (entenent com a tals les que afecten la jornada, els sistemes de mètodes i temps, els torns, els horaris, les funcions i els canvis de lloc de treball), cal donar en tot cas audiència prèvia a la representació dels treballadors. Si la modificació substancial afecta més d'un treballador, hi ha d'haver un acord entre l'empresa i el Comitè. Però si afecta un sol treballador n'hi ha prou amb l'acord entre l'empresa i l'interessat, sempre que el Comitè d'Empresa no detecti o consideri un perjudici per a aquest treballador o per a la resta de la plantilla, i sempre que aquesta modificació individual no perjudiqui els drets de qualsevol treballador de la plantilla.

Article 12

Funcions del conductor

Els conductors no estan obligats a baixar del camió si les circumstàncies no ho requereixin, segons la perillositat que es pugui ocasionar.

Article 13

Salari base

El salari base del personal regit per aquest Conveni col·lectiu és el que especifiquen, per a cada nivell i categoria, els annexos de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR