Convenio colectivo - Empresa Municipal de Serveis de Mont-roig del Camp., Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 16/12/2002

RESOLUCIÓ TRE/3626/2002, de 15 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis de Mont-roig del Camp per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 4302312).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis de Mont-roig del Camp, subscrit per les parts negociadores en data 23 de juliol de 2002, i presentat per les mateixes parts en data 9 de setembre de 2002,i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis de Mont-roig del Camp per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 4302312) en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 15 d'octubre de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de l'Empresa Municipal de Serveis de Mont-Roig del Camp, SA

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni serà d'aplicació per a tot el personal laboral en servei actiu de l'Empresa Municipal de Serveis de Mont-roig, SA.

Article 2

Vigència i denúncia

  1. El present Conveni tindrà vigència de 2 anys, a partir del 31 de desembre de 2001, fins al 31 de desembre de 2003. La seva entrada en vigor es produirà un cop signades per ambdues parts, amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de 2002.

  2. Ambdues parts convenen que el present Conveni es considerarà prorrogat en cas de no haver-hi denúncia amb tres mesos d'anticipació a la data del seu venciment.

Article 3

Clàusules de garantia

En tot el que no estigui previst o regulat en el present Conveni, cal atenir-se al que disposa la legislació i disposicions reglamentàries vigents a cada moment.

Article 4

Comissió Mixta de vigilància

Per vigilar el compliment d'aquest Conveni i per tal d'interpretar-lo quan calgui, es constituirà una comissió mixta que començarà a actuar en el termini de 15 dies a partir de la firma del present Conveni.

Aquesta comissió la integren sis membres i els suplents respectius, tres del quals representaran l'Empresa i tres el col-lectiu de treballadors, més els respectius assessors.

La Comissió es reunirà a petició de qualsevol de les parts, en les següents funcions específiques:

  1. Interpretació del conveni

  2. Arbitratge de les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració

  3. Totes aquelles qüestions que se li encomanin derivades d'aquest conveni

Els acords d'aquesta comissió tindran plena validesa i eficàcia en l'àmbit d'aquest conveni i es faran públics en tots els centres de treball.

En cas que no s'arribi a l'acord, es sotmetrà a l'arbitratge del Departament de treball o/i del Tribunal Laboral de Catalunya.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 5

Jornada de treball

L'horari laboral del personal estarà disposat de la següent manera:

El treball es presentarà indistintament a jornades partides o continuades, en jornades de 40 hores en còmput setmanal. Anualment es confeccionarà l'horari-calendari.

Els dissabtes, caps de setmana i festius es pacta que l'empresa establirà un torn de guàrdies entre el personal, per poder atendre els serveis que puguin sorgir. Per aquest servei de guàrdia localitzada, s'estableix un plus de 60,03 euros, quan sigui necessari cobrir un servei urgent, el personal inscrit en aquest torn sortirà ja d'inici amb un mínim de dues hores extraordinàries, és a dir que si la feina a realitzar és inferior a dues hores, el treballador cobrarà sempre dues hores. Quan sigui superior a les dues hores, cobrarà les hores reals realitzades. Així mateix quan sigui necessari la col-laboració d'altres treballadors no escrits al torn aquests cobraran les hores treballades amb un increment de 1,5 punts sobre el preu hora base.

El personal que efectuï jornada continuada o partida disposarà per esmorzar de 20 minuts.

Article 6

Faltes d'assistència

En els casos de falta d'assistència al treball per indisposició o per qualsevol altre motiu, s'haurà de comunicar a l'empresa a l'inici de la jornada de treball.

L'empresa, una vegada assabentada, ho comunicarà a l'entitat corresponent, contractada per aquesta, que haurà de fer el seguiment. A partir del segon dia s'haurà de presentar la baixa mèdica.

Article 7

Vacances del personal

Tindran una durada de 23 dies hàbils durant tot l'any, en funció dels sectors.

Dintre dels tres primers mesos de l'any es confeccionarà el calendari de vacances per tot el personal, i es definiran quins col-lectius no podran realitzar vacances en el període comprés entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

De mutu acord, les vacances es podran fraccionar en períodes setmanals de 5 (en el cas que es treballi de dilluns a divendres) o 6 (en el cas que es treballi de dilluns a dissabte) dies hàbils. En cas de desacord 12 dies seran a escollir pel treballador i 11 per l'empresa. El treballador que sigui alta durant l'any, tindrà dret als dies proporcionals que li pertoquin.

El personal de la llar d'infants faran les vacances en període escolar (Setmana Santa i Nadal).

Article 8

Calendari laboral

El calendari laboral es pactarà dins del 1er trimestre de cada any i abastarà l'any natural.

Seran laborables tots els dies de l'any, llevat dels enumerats a continuació que es consideren festius:

Festius

dissabtes (en funció del seu calendari laboral)i diumenges

Festes nacionals

segons el calendari oficial de la Generalitat

Festes locals

les dues festes locals fixades per l'Ajuntament

- personal de Mont-roig (Mare de Déu de la Roca i Sant Miquel)

- personal de Miami (Sant Josep i Sant Jaume)

Festes de conveni

vigília de Nadal i de Cap d'Any (en el cas que aquests dies s'escaiguin en festiu, es traslladaran al dia hàbil més proper)

I Sant Antoni.

El personal de l'empresa gaudirà de 3 dies d'afers propis l'any 2002.

Article 9

Llicències i permisos retribuïts

Es gaudiran de llicències i permisos retribuïts en els casos següents:

  1. Per matrimoni d'un fill o d'un familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 1 dia natural.

  2. Per mort del cònjuge o membre de la parella, dels pares o dels fills, 3 dies naturals.

    Si es tracta d'un familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 2 dies naturals.

    En tots els casos, si es produeix el fet fora de la localitat, el permís serà de 4 dies naturals i 5 dies si es fora de la província.

  3. Per motiu d'una intervenció quirúrgica que comporti l'internament en un centre hospitalari o per malaltia greu de familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 2 dies. Si el succés es produeix fora de la localitat el permís seria de 4 dies. Aquests dies de llicència podran sol-licitar-se durant tot el període que es mantingui l'internament hospitalari. En els supòsits de part amb cesària s'equiparen a la intervenció quirúrgica pel que fa a aquesta llicència.

  4. Pel naixement d'un fill, 2 dies naturals si el succés es produeix a la mateixa localitat i 4 dies si és en una altra localitat.

  5. Per matrimoni o (formació de parella), 15 dies naturals, que es podran afegir al període de vacances, respectant les necessitats del servei. Per la formació de parella s'exigirà la documentació corresponent.

    En el cas de formació de parella, hi haurà un període de carència de 5 anys, entre la concessió de dues llicències.

  6. Per citacions judicials i tramitació de documents que s'hagin de fer en un dia laborable, el temps necessari amb justificant.

  7. Per visites al metge en horari laboral, el temps necessari, amb justificant d'assistència.

  8. Per traslladar-se de domicili, 1 dia.

  9. Per obligació inexcusable i personal de caràcter públic, el temps indispensable per complir-los.

  10. El treballador que per raó de guarda legal tingui cura directa d'un infant de menys de sis anys o d'un disminuït psíquic o físic, que no realitzi cap activitat retribuïda, té dret a una reducció d'un terç o de la meitat de la jornada de treball amb la reducció proporcional de les seves retribucions. En tot cas s'haurà de respectar el contingut de la Llei 39/1999.

    La concessió de la reducció de la jornada per raó de guarda legal és incompatible amb la realització de qualsevol altra activitat, sigui o no sigui remunerada, durant l'horari que sigui objecte de la reducció.

Article 10

Tot el personal de nou ingrés quedarà sotmès a un període de prova de 15 dies.

Tots els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR