Convenio colectivo - FCC Medio Ambiente, SA. (servei de recollida d'escombraries i de neteja viària de Martorell), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006

RESOLUCI” TIC/2473/2003, de 26 de juny, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (servei de neteja vi‡ria i recollida d'escombraries de Martorell), per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0808491).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (servei de neteja vi‡ria i recollida d'escombraries de Martorell), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 7 d'abril de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusiÛ del Departament de Treball amb el d'Ind˙stria, ComerÁ i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuraciÛ parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (servei de neteja vi‡ria i recollida d'escombraries de Martorell), per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0808491) al Registre de convenis de Barcelona de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 26 de juny de 2003

Francisca Antolinos i JimÈnez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas Medio Ambiente, SA (serveis de neteja vi‡ria i recollida d'escombraries de Martorell), per als anys 2003-2006

Pre‡mbul

El text pactat del Conveni de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA, per al centre-adjudicaciÛ de Martorell procedeix fonamentalment, per subrogaciÛ, del corresponent a l'anterior empresa adjudicat‡ria, que constava en el BOP n˙mero 230, de 26 de setembre de 1994, com a antecedent immediat al primer Conveni d'aquesta empresa de l'any 1995.

Article 1

¿mbit personal i territorial

Aquest Conveni regula les relacions laborals entre la totalitat dels treballadors adscrits als serveis de neteja vi‡ria i recollida d'escombraries i l'empresa FCC Medio Ambiente, SA, en el centre-adjudicaciÛ de Martorell.

Article 2

VigËncia del Conveni

TÈ una durada de 4 anys, des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2006. Les condicions econÚmiques tenen efectes retroactius des de l'1 de gener de 2003.

Article 3

PrÚrroga

Aquest Conveni s'ha de considerar prorrogat any rere any per t‡cita reconducciÛ si qualsevol de les parts no formula una den˙ncia en quË se'n proposi la resoluciÛ o rescissiÛ, amb 1 mes d'antelaciÛ a la data d'expiraciÛ.

Article 4

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions convingudes formen un tot org‡nic i indivisible i, pel que fa a l'aplicaciÛ pr‡ctica, han de ser considerades globalment.

Article 5

AbsorciÛ i compensaciÛ

Les retribucions establertes en el Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa.

Article 6

Jornada

La jornada efectiva de treball Ès per a l'any 2003 de 39 hores setmanals, jornada que es distribueix d'acord amb el calendari laboral que es pacti cada any entre els treballadors i l'empresa.

La jornada de treball del personal de neteja vi‡ria es distribueix de dilluns a dissabte i la del personal de recollida d'escombraries es distribueix de dilluns de diumenge, mentre es mantingui la modificaciÛ de condicions d'aquest personal, relatives al treball en diumenges i dies festius, segons l'acord de data 3 de juny de 1999.

Tot el personal adscrit a aquest Conveni gaudeix d'un descans diari de 30 minuts per esmorzar, de 9.30 a 10 hores, que es compta dins de la jornada laboral.

La jornada efectiva de treball Ès per a l'any 2004 de 38 hores setmanals. La jornada efectiva de treball Ès per a l'any 2005 de 37 hores setmanals. La jornada efectiva de treball Ès per a l'any 2006 de 36 hores setmanals.

La reducciÛ de jornada acordada per a cada any s'aplica reduint la jornada ordin‡ria de cada dia en 10 minuts, a excepciÛ de la de diumenge en el servei de recollida d'escombraries.

Article 7

Descans setmanal

El personal vinculat a aquest Conveni coneix, en relaciÛ amb l'organitzaciÛ actual dels serveis, que amb car‡cter general el descans setmanal Ès en diumenge, tret del personal de recollida d'escombraries, que tÈ 1 dia i mig de descans intersetmanal, que ha de fer rotativament tot el personal que presta aquest servei, tot aixÚ en virtut de l'acord de modificaciÛ de condicions esmentat a l'article anterior.

Article 8

Festes i permisos

El personal vinculat a aquest Conveni tÈ dret a sol∑licitar permisos retribuÔts en la forma i condicions que s'especifiquen a la normativa vigent i concretament a l'article 37 de l'Estatut dels treballadors, sens perjudici de les festes que corresponguin als treballadors per llei.

MitjanÁant aquest Conveni, es consideren tambÈ entre les festes abonables i no recuperables la festivitat patronal de Sant MartÌ de Porres el 3 de novembre i 2 dies retribuÔts a l'any per a assumptes personals. L'any 2005 i posteriors, el personal gaudir‡ de 3 dies per assumptes personals; Sant MartÌ de Porres, tant si coincideix amb diumenge com si no hi coincideix, es gaudeix un altre dia o Ès compensat econÚmicament com a festiu si no Ès compensat amb un altre dia, a opciÛ del treballador.

El personal de recollida d'escombraries que presta el seus serveis de dilluns a diumenge ha de fer 12 dies de descans compensatori a l'any com a compensaciÛ per la feina que ha de fer els dies de festa nacional, local o patronal, mentre es mantingui l'actual distribuciÛ de la seva jornada de treball. Aquests dies els pot acumular al perÌode de vacances o els pot fer en una altra data, sempre que no coincideixin mÈs d'1 treballador en el mateix perÌode.

S'ha de concedir 1 dia de permÌs retribuÔt als conductors que facin servir vehicles de l'empresa amb motiu de la renovaciÛ del carnet de conduir.

S'ha de concedir 1 dia de permÌs per casament dels fills o dels germans. El treballador escull gaudir del permÌs el mateix dia del casament o el dia posterior.

En els casos de mort o malaltia greu de parents de primer grau de consanguinitat o afinitat, s'han de concedir 3 dies de permÌs quan aquesta contingËncia tingui lloc dins la provÌncia; s'amplia el permÌs fins a 5 dies quan tingui lloc fora de la provÌncia. Amb motiu d'intervenciÛ quir˙rgica o ingrÈs de parents de primer grau, s'ha de concedir 1 dia de permÌs per 1 dia d'ingrÈs, 2 dies de permÌs per 2 dies d'ingrÈs i 3 dies de permÌs per 3 dies o mÈs d'ingrÈs.

L'empresa concedeix al personal que ho sol∑liciti, prËvia peticiÛ anticipada i degudament justificada, permisos sense cap retribuciÛ per un perÌode m‡xim de 10 dies a l'any, i sense que puguin coincidir en el gaudi d'aquests permisos mÈs de 2 treballadors de l'empresa.

En tot el no previst als apartats anteriors, cal atenir-se a l'Estatut dels treballadors i al Conveni general del sector.

Article 9

Increment econÚmic

a)†L'increment econÚmic per a l'any 2003 es fixa en un 2% i s'aplica a tots els conceptes amb contingut econÚmic del Conveni vigents el 31 de desembre de 2002. La paga extraordin‡ria de beneficis de totes les categories s'ha d'incrementar de 120,20 euros.

b)†L'increment econÚmic per a l'any 2004 (segon any de vigËncia del Conveni) Ès equivalent a l'increment de l'IPC previst per a l'any 2004 i s'ha d'aplicar a tots els conceptes amb contingut econÚmic del Conveni (taules salarials, etc.) vigents el 31 de desembre de 2003. La paga de beneficis de totes les categories s'ha d'incrementar de 120,20 euros.

c)†L'increment econÚmic per a l'any 2005 (tercer any de vigËncia del Conveni) Ès equivalent a l'IPC previst per a l'any 2005 i s'ha d'aplicar a tots els conceptes amb contingut econÚmic del Conveni (taules salarials, etc.) vigents el 31 de desembre de 2004. La paga de beneficis de totes les categories s'ha d'incrementar de 120,20 euros.

d)†L'increment econÚmic per a l'any 2006 (quart any de vigËncia del Conveni) Ès equivalent a l'increment de l'IPC previst per a l'any 2006 i s'ha d'aplicar a tots els conceptes amb contingut econÚmic del Conveni (taules salarials, etc.) vigents el 31 de desembre de 2005. La paga de beneficis de totes les categories s'ha d'incrementar de 120,20 euros.

No obstant l'establert als apartats anteriors, i en relaciÛ amb la paga de beneficis, quan aquesta s'equipari a les pagues d'estiu i/o Nadal, els 120,20 euros s'han d'aplicar a tots els conceptes del Conveni de manera uniforme, i nomÈs en les categories en les quals aquesta paga s'hagi igualat a les anteriors.

A mÈs de tot allÚ especificat en els apartats anteriors, al mes de febrer de cada un dels anys de vigËncia del Conveni (2003, 2004, 2005 i 2006) s'ha d'abonar una quantitat corresponent a l'import que resulti de sumar 2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR