Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas, SA. (Calella), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCIÓ TIC/3964/2002, de 13 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Calella) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812432).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Calella), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 10 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, tenint en compte allò que estableix la disposició transitòria primera del Decret 284/2002 esmentat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Calella) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812432) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de desembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de neteja pública i recollida domiciliària d'escombraries de Calella) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col-lectiu és d'aplicació exclusivament al personal que presta els seus serveis al centre de treball establert a la ciutat de Calella i que està adscrit als serveis de neteja pública i recollida domiciliària d'escombraries que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, té contractats amb l'Ajuntament de Calella.

Article 2

Vigència

El present Conveni col-lectiu entra en vigor el dia de la seva firma, amb independència de la data de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província.

No obstant això, les seves condicions econòmiques tenen efectes retroactius des de l'1 de gener de 2002

Article 3

Durada i pròrroga

La durada del present Conveni col-lectiu és de 2 anys, des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2003, i en el moment del seu venciment el 31 de desembre de 2003 queda prorrogat per reconducció tàcita any rere any si cap de les parts no formula una denúncia per a la seva rescissió o de revisió amb una antelació mínima d'1 mes a la data de finalització.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les que hi ha en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de les retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col-lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en el present Conveni si un cop considerades les noves retribucions en còmput anual superen les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i s'ha de mantenir el present Conveni en els seus mateixos termes, en la forma i les condicions que queden pactades.

Article 5

Comissió Mixta

Queda establerta la Comissió Mixta, que té al seu càrrec les funcions següents:

Interpretació del Conveni en tots els seus termes.

Requeriment de les parts, amb facultats per mitjançar, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col-lectiu que puguin suscitar-se. És preceptiva la reunió de la Comissió Paritària abans de l'inici d'una vaga. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

Ambdues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir en la interpretació o aplicació d'aquest Conveni col-lectiu obligatòriament ha de ser sotmesa al preceptiu informe de la Comissió abans de fer cap reclamació contenciosa o administrativa.

Aquesta reclamació interromp els terminis de prescripció o caducitat que fixen les normes legals vigents.

Composició: la Comissió Mixta està composta paritàriament d'1 representant dels treballadors i d'1 de l'empresa.

Es poden utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors. Aquests assessors són designats lliurement per ambdues parts.

Procediment: els assumptes s'han de sotmetre a la consideració de la Comissió a proposta del representant dels treballadors o de la Direcció de l'empresa.

Perquè les sessions de la Comissió Mixta siguin vàlides, hi han de ser presents la totalitat dels seus components.

Els assumptes sotmesos a la Comissió Mixta s'han de resoldre en el termini màxim de 10 dies.

Poden convocar-la indistintament qualsevol de les parts que la integren. Els acords adoptats per la Comissió Mixta són vinculants i de compliment obligatori per part d'ambdues parts quan es prenguin per unanimitat.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment. El Conveni resulta nul en conjunt i sense cap eficàcia en cas que l'autoritat laboral competent l'impugni totalment o en part i el remeti als jutjats socials.

Article 7

Ordenança aplicable

En tot el que no preveu ni regula aquest Conveni col-lectiu cal atenir-se al que disposa el Conveni general del sector, publicat en el BOP 58, de 7 de març de 1996.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 8

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base i dels complements que per a cada nivell i categoria es determinen a la taula salarial annexa.

Els complements es determinen de la manera que s'indica a continuació:

  1. Personal:

    Antiguitat

  2. Lloc de treball:

    Plus de feina penosa

    Plus nocturnitat

    Plus funcional motocarro

  3. Quantitat i qualitat de treball:

    Plus de conveni

    Plus d'activitat

    Plus d'especialització

    Hores extraordinàries

    Compensació complementària de dia festiu article 18

  4. De venciment periòdic superior al mes:

    Gratificació extraordinària d'estiu

    Gratificació extraordinària de Nadal

    Gratificació de beneficis

    Meritacions extrasalarials:

    Plus distància i/o transport

    Plus roba i eines

Article 9

Salari base

El salari base del personal adscrit al present Conveni col-lectiu és el que determinen per a cada nivell i categoria les taules salarials annexes. El seu abonament és per cada dia natural.

Article 10

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat consisteix en 3 biennis del 5% i posteriors quinquennis del 7% del salari base de cada categoria, fins al límit màxim del 60%. Es merita els mateixos dies i pels mateixos conceptes que s'abona el salari base, des de la data en què es compleixen.

Article 11

Plus de conveni

És un complement de qualitat o quantitat de treball que s'abona per dia de treball i la seva quantia compensa i té en compte l'obligació d'acabar els recorreguts o itineraris assignats, encara que per a això hagi de prolongar-se la jornada si per causes no imputables a l'empresa no s'han pogut finalitzar dins d'aquesta.

En el cas dels treballadors de recollida domiciliària nit, la seva quantia té en compte el treball extraordinari que, després de finalitzar la seva jornada, han de realitzar en la funció d'abocament traslladant el camió al lloc d'eliminació dels residus recollits i variable aquesta feina en temps d'excés, segons els dies i les èpoques de l'any. En l'any 2002 aquest complement en aquest servei de recollida domiciliària nit, a més de l'increment general (2%) ha tingut un increment complementari de 18,03 euros al mes.

Article 12

Plus d'activitat

El plus d'activitat té per objecte premiar i estimular la dedicació i la diligència en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball.

Es merita per dia de treball i juntament amb el plus de conveni inclou i compensa la prestació en les especials característiques d'un servei públic.

Article 13

Plus funcional (motocarro)

És un complement de lloc de treball de naturalesa salarial a tots els efectes encara que no consti a la taula, no consolidable, que perceben els empleats que en l'organització de la feina són adscrits als llocs d'escombrada manual amb vehicle auxiliar (motocarro).

La seva quantia, meritable per dia de treball, és a dir, per 24,8 dies al mes, s'estableix en 0,45 euros per dia.

Article 14

Plus de feina penosa

El personal que presta els seus serveis en l'activitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR