Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Serveis de Recollida i Transport d'escombraries, Neteja Viària i Reg de Rubí), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCIÓ TIC/1606/2003, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Rubí), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812561).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Rubí), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 31 de març de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Rubí) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812561) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 22 d'abril de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí), per als anys 2002 i 2003

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal que presta els seus serveis per a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA integrat en la plantilla del seu centre de Rubí i adscrit als serveis que la companyia té adjudicats per l'Excel-lentíssim Ajuntament d'aquesta població.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col-lectiu és eficaç el mateix dia de la signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província i del seu registre per l'autoritat laboral.

La vigència del present Conveni és de 2 anys, de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2003.

Aquest Conveni queda prorrogat per 1 any si durant el mes anterior al seu venciment no el denuncia cap de les dues parts, en tot el seu contingut, llevat de les retribucions econòmiques, que són revisades amb l'evolució de l'IPC.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible a l'efecte de la seva aplicació pràctica, i cal considerar-les globalment.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col-lectiu compensen i absorbeixen totes les que siguin vigents en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribució que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col-lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col-lectiu si les noves retribucions, considerades en còmput anual, superen les que ara es pacten. En cas contrari, aquestes últimes les compensen o absorbeixen, i aquest Conveni col-lectiu es manté en els seus propis termes d'acord amb la manera i les condicions que queden pactades.

Article 5

Subrogació del personal

Sobre aquesta matèria és aplicable el que estableixen els articles 49, 50, 51, 52 i 53 del Conveni col-lectiu general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram (BOE de 7 de març de 1996).

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària per a la interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades del present Conveni col-lectiu. Aquesta Comissió la componen 2 membres en representació dels treballadors i 2 de l'empresa, i també 1 assessor per cadascuna de les mateixes parts.

Són funcions de la Comissió:

  1. La interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col-lectiu.

  2. La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Qualssevol altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col-lectiu o que s'estableixi en el seu text.

Article 7

Normes subsidiàries

Pel que fa al que no preveu i no regula aquest Conveni col-lectiu, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram.

Article 8

Jornada

Recollida domiciliària de dia

A partir de la signatura d'aquest Conveni, la jornada laboral és de 37 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària o recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar. El 2004, la jornada ha de ser de 36 hores setmanals i el 2005, de 35 hores.

La reducció de la jornada s'ha d'aplicar proporcionalment a cada un dels dies de la setmana.

Neteja viària

A partir de la signatura d'aquest Conveni, la jornada laboral és de 37 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària o recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar. El 2004, la jornada ha de ser de 36 hores setmanals i el 2005, de 35 hores.

La reducció de la jornada s'ha d'aplicar proporcionalment a cada un dels dies de la setmana.

L'horari de treball per al 2003 queda establert de la manera següent:

Torn de matí

De dilluns a divendres: de 7.00 a 13.20 hores

Dissabte: de 7.00 a 12.20 hores

Torn de tarda

De dilluns a divendres: de 14.00 a 20.20 hores

Dissabte: de 14.00 a 19.20 hores

Personal de nova contractació

A fi d'evitar la realització d'hores extraordinàries, i com a mesura per al foment de l'ocupació, el personal contractat després del 31 de juliol de 2000 està subjecte a les variacions o modificacions de l'horari que s'estipula en el present article. Això significa el compromís de treballar diumenges i festius sense incrementar en cap moment la jornada setmanal establerta en 37 hores per al 2003.

El personal contractat abans del 31 de juliol de 2000, d'una manera voluntària, es pot incloure en aquesta reestructuració de jornada.

La prestació d'aquests serveis s'ha de fer sempre per torns rotatius i ordenats, de manera que s'asseguri a tot el personal una igualtat de freqüència.

Com a compensació al que s'estipula en el paràgraf anterior, el treballador té 2 opcions:

  1. Un dia més de descans setmanal (a més del que merita).

  2. Abonament del salari ordinari d'1 dia de feina més un 100% (el dia festiu es cobra el doble).

  3. Horari de diumenge: de 6 a 12 hores.

    Recollida domiciliària de nit

    La distribució de jornada per al servei de recollida domiciliària reestructurat en el Conveni anterior per recollir en torns rotatius els 365 dies de l'any es pacta en els termes següents:

    La durada anual per al 2003 establerta en 1.677 hores s'ha de distribuir en cicles de 6 dies.

    Cada dotació completa els seus cicles de treball amb trams de 6 dies: 4 dies continuats de treball independentment de la seva conceptuació laboral dominical o festiva i 2 dies de descans també continuats.

    El compromís de treballar tots els dies de treball dels cicles, independentment de la seva conceptuació laboral o (i variables aquests entre les dotacions que componen el servei), produeix un excés global de jornada sobre l'ordinària, concretada globalment en 69 hores i 35 minuts, que es compensa econòmicament, i també globalment, amb el preu pactat. Aquest excés de jornada queda compensat amb les retribucions del plus reestructurat.

    Estan adscrits a aquest sistema de treball i descansos els serveis de recollida d'escombraries següents:

  4. Fracció de rebuig mitjançant càrrega lateral, composta per 2 rutes o zones nocturnes i dotada de 2 conductors.

  5. Fracció orgànica i fracció de rebuig de la zona centre i plataformes, compostes ambdues per 2 rutes o zones i dotades de 2 conductors i 2 peons per fer la recollida d'ambdues rutes. L'empresa ha de combinar els recursos humans destinats a aquests serveis per fer la recollida dels contenidors de càrrega posterior situats en zones perilloses amb 2 peons.

    En el cas que es faci tot el recorregut del servei i de la recollida i la dotació finalitzi la jornada abans de l'hora establerta, es poden abandonar les instal-lacions abans de l'hora convinguda.

    En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR