Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana SA i Urbaser (per a l activitat de medi ambient de Barcelona capital), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 06/02/2002

RESOLUCIÓ

de 6 de novembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana, SA, i Urbaser (per a l'activitat de medi ambient de Barcelona capital) per als anys 2001-2007 (codi de conveni núm. 0809133).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana, SA, i Urbaser (per a l'activitat de medi ambient de Barcelona capital), subscrit pels representants de les empreses i dels seus treballadors el dia 11 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana, SA, i Urbaser (activitat medi ambient de Barcelona capital), per als anys 2001-2007, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 de novembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, UTE CESPA - Ingeniería Urbana, SA i URBASER, per a l'activitat de medi ambient a Barcelona capital per als anys 2001-2007

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació funcional i territorial

El present Conveni col·lectiu regula les condicions de treball de les activitats de neteja pública, regs, recollida domiciliària, neteja i conservació del clavegueram i manteniment de fonts i làmines d'aigua, contractats per l'Ajuntament de Barcelona a les empreses afectades que s'especifiquen en els articles següents en el territori del municipi de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu és d'aplicació als treballadors que depenguin de FCC, SA, UTE CESPA - Ingeniería Urbana, SA i URBASER en l'àmbit funcional i territorial reflectit més amunt.

Se n'exceptua expressament aquell personal contractat específicament per a la reparació, conservació o construcció d'obres ja realitzades o pendents de realitzar.

Article 3

Àmbit temporal i vigència

El present Conveni col·lectiu, amb independència del dia de la seva firma, té vigència i eficàcia tant en els aspectes normatius com els obligants des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2007. El Conveni col·lectiu s'anirà prorrogant, al seu venciment, any rere any, si no hi ha denúncia prèvia per escrit amb una antelació mínima de 3 mesos, i s'han d'iniciar les negociacions del nou conveni dins del mes següent al venciment mencionat, concorrent a tot això la bona fe negociadora.

La seva vigència s'ha de prolongar fins al 2009 en els aspectes relatius a reducció de jornada que s'especifiquen a l'article 30.

Article 4

Increment, revisió i taules

  1. L'increment acordat per al primer any de vigència del Conveni és d'un 4% respecte als conceptes econòmics aplicables el 2000.

    El primer any de vigència 2001, el plus d'activitat de les categories d'operari, operari netejador i encarregat de brigada ha d'experimentar un increment addicional de 100 pessetes pel que fa als seus valor per dia.

    Els següents anys de vigència del Conveni, la Comissió Paritària s'ha de reunir a fi de tractar de la revisió econòmica per a aquests anys.

    També s'ha de tractar de les possibles negociacions parcials del Conveni.

  2. En el cas que l'IPC nacional registri el 31 de desembre de 2001 un increment superior al 4% respecte al registrat el mateix dia de l'any 2000, s'ha de fer una revisió salarial tan aviat es constati oficialment aquesta circumstància, pel que fa a l'excés sobre el 4% esmentat. Aquest increment s'ha d'abonar amb efectes des de l'1 de gener de 2001 i ha de servir com a base de càlcul per a l'increment salarial de 2002.

    Quan s'esdevinguin les circumstàncies que obliguin a l'abonament esmentat, les empreses afectades l'han de dur a terme tan aviat com puguin, mitjançant un pagament únic que ha d'englobar totes les quantitats que haurien correspost cada mes.

    Les obligacions fiscals i de Seguretat Social que comporti el pagament únic esmentat s'han d'aplicar al mes en què es faci efectiu el dit pagament.

  3. Els valors amb els increments indicats al punt 1 s'inclouen a les taules que s'adjunten a aquest Conveni col·lectiu, del qual són part integrant.

Article 5

Parts que hi intervenen

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat: per la part empresarial, FCC, SA, UTE CESPA, SA - Ingeniería Urbana, SA i URBASER; per la part social, els sindicats més representatius, UGT i CCOO. La seva presència respectiva a la Mesa Negociadora correspon als representants que a l'inici de les negociacions han acreditat, els quals són els següents:

FCC, SA: 8 membres

UTE CESPA - Ingeniería Urbana, SA: 4 membres

URBASER: 3 membres

UGT: 11 membres

CCOO: 4 membres

Article 6

Estructura de la negociació col·lectiva

Aquest Conveni col·lectiu és un conveni marc d'àmbit supraempresarial que ha de servir de guia i referència respecte a la negociació col·lectiva dels convenis d'àmbit inferior amb què pugui concórrer en un futur.

La negociació col·lectiva d'àmbit inferior ha de ser competent per tractar dels continguts de complement, desenvolupament i concreció que s'esmenten expressament dins aquest Conveni i també de les matèries no previstes en aquest.

La negociació d'àmbit inferior ha de respectar en tot cas els continguts d'aquest Conveni, tant pel que fa al seu text com al seu tarannà. A aquest efecte, la Comissió Paritària d'aquest Conveni ha de vetllar per tot això d'acord amb el que regula l'article 66.

El Conveni general del sector també constitueix una norma supletòria d'aquest Conveni.

La negociació d'àmbit inferior que durant la vigència d'aquest Conveni es pugui plantejar en qualsevol ordre s'ha de considerar derivada d'aquest Conveni a tots els efectes, el qual li dóna legitimitat. Qualsevol contravenció dels seus continguts per part d'una negociació d'àmbit inferior s'ha de considerar nul·la, sens perjudici de les regulacions que contenen els articles 66 i 69.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Els continguts d'aquest Conveni formen un tot únic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

En el cas que la jurisdicció competent anul·li o invalidi algun dels seus articles parcialment o totalment, el Conveni restant ha de continuar en vigor i les parts s'han de reunir amb l'objecte de resoldre el problema plantejat.

Article 8

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques, de jornada, socials o de qualsevol altra classe establertes en aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que existeixen en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa i del seu origen. Els augments de retribucions que hi pugui haver en el futur per disposicions legals de general aplicació, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les que aquí s'han pactat.

Capítol 2

Condicions retributives

Article 9

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i els conceptes salarials i extrasalarials que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen en les taules annexes, en relació amb el contingut dels articles següents:

  1. Complements salarials

    1. Personal:

      Plus d'antiguitat

      Plus complementari

    2. De lloc de treball:

      Plus de penositat, toxicitat o perillositat

      Plus de nocturnitat

      Plus de lloc d'especialització

      Plus de complement de reconversió

      Plus d'activitat

    3. De quantitat o qualitat de treball:

      Plus d'assistència-puntualitat

      Plus de complement festiu

      Hores extraordinàries

      Prolongació de jornada

  2. Abonaments extrasalarials:

    Plus de transport

    Plus compensatori

    Dietes

    Quilòmetres

  3. Complements de venciment superior al mes:

    Gratificació extraordinària d'estiu

    Gratificació extraordinària de Nadal

    Gratificació de participació en beneficis

  4. Altres que es puguin establir en un àmbit inferior

    Els conceptes retributius que es puguin establir en un àmbit inferior s'han de sotmetre a la supervisió de la Comissió Paritària en els termes que es reflecteixen als articles 66 i 69.

Article 10

Salari base

El salari base del personal afectat pel present Conveni col·lectiu és el que es determina, per a cada nivell i categoria, en l'annex corresponent.

Aquest salari base s'ha d'ajustar, si escau, al salari mínim interprofessional vigent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR