Convenio colectivo - Formo, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCIÓ TIC/1766/2003, de 30 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Formo, SA (centre de treball de Gavà), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0801962).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Formo, SA (centre de treball de Gavà) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 21 de març de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Formo, SA (centre de treball de Gavà) per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0801962) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 30 d'abril de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Formo, SA (Gavà), per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Àmbit, vigència i durada

Article 1

Àmbit personal

Queden compreses dintre de l'àmbit d'aquest Conveni les persones que tenen la qualitat de treballadors per compte de l'empresa Formo, SA, en el seu centre de treball de Gavà (Barcelona).

Queden expressament exceptuades de l'àmbit personal d'aquest Conveni les relacions que es regulen en els articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors, Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Article 2

Àmbit temporal, vigència i durada

El present Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2003.

Aquest Conveni té una durada de 2 anys, i els seus efectes finalitzen el 31 de desembre de 2004.

Article 3

Denúncia i revisió

El present Conveni s'entén tàcitament prorrogat per 1 any, i així successivament, si cap de les parts no el denuncia per a la seva rescissió o revisió amb 3 mesos d'antelació al seu venciment.

Capítol 2

Relació de normes, absorció i compensació

Article 4

Prelació de normes

4.1 Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i els treballadors són, en primer lloc, les que conté aquest 27è Conveni col-lectiu de treball de l'empresa FORMO, SA. Amb caràcter supletori, i en el no previst en aquest 27è Conveni serà d'aplicació el Conveni general d'indústries químiques en vigor, l'Estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicació general.

4.2 No són aplicables directament als treballadors i a l'empresa afectats per aquest Conveni les disposicions dels convenis col-lectius sindicals de caràcter local, comarcal, provincial o interprovincial en l'àmbit d'aplicació dels quals es troben incloses les empreses dedicades a la fabricació de plàstics, primeres matèries i transformats; excepte còmput anual.

4.3 L'exclusivitat d'aplicació d'aquest Conveni s'entén sens perjudici de l'acatament a les condicions que es puguin pactar amb caràcter vinculant per a convenis de rang inferior, en els convenis sectorials d'àmbit nacional o en els intersectorials de la zona geogràfica en què és ubicada l'empresa. L'aplicació d'aquests pactes vinculants s'efectuarà en la forma en què s'indica en l'article següent.

Article 5

Absorció i compensació

5.1 Les millores econòmiques i de condicions de treball que es pacten en aquest Conveni tenen eficàcia real i no són objecte de compensació amb les condicions superiors que puguin existir en l'empresa en el moment de la seva entrada en vigor.

5.2 Quant a les disposicions futures que impliquin una variació econòmica en tots o en algun dels conceptes retributius, només tenen eficàcia pràctica si globalment considerades i sumades a les vigents amb anterioritat a aquest Conveni superen el nivell total d'aquest.

5.3 Per efectuar la comparació global de condicions a què es refereix l'apartat anterior, cal emprar la fórmula de càlcul del salari hora professional, entenent que aquesta és el quocient que s'obté de dividir les meritacions que componen el salari (d'igual quantia per a tots els treballadors de la mateixa categoria professional) pel nombre d'hores treballades en el període de temps que correspongui a la percepció d'aquestes meritacions, d'acord amb el que s'esmenta en el següent article.

Article 6

Contingut del salari

6.1 Formen part d'aquest el salari base i el plus d'assiduïtat de conveni.

6.2 Integren el salari, a més dels conceptes esmentats en l'apartat anterior, els complements següents:

  1. Les quantitats que s'abonen al treballador per compensar un major esforç o una millor qualitat d'aquest, sempre que tinguin una repercussió en la productivitat. S'hi inclouen les consignades en concepte d'incentiu de la producció, prolongació de jornada, puntualitat en l'assistència i altres conceptes anàlegs.

  2. Les meritacions per feina nocturna, penosa, insalubre, perillosa o que s'abonin per temps d'espera, reserva o interrupció del treball i, en general, les feines de caràcter extraordinari o eventual que estableixen les normes legals o paccionades.

  3. Les percepcions per antiguitat, festivitats, vacances i altres serveis, com ara manutenció i allotjament, explotació de terres, combustibles, aigua i energia, sempre que, per llei o conveni, es consideri que formen part del salari.

  4. Les pagues extraordinàries legals i pactades.

  5. La participació en els beneficis de l'empresa quan totalment o parcialment constitueixi una remuneració directa o es faci dependre dels beneficis.

    Per tant, no formen part del salari:

  6. Les prestacions de caràcter familiar.

  7. Les prestacions i indemnitzacions de la Seguretat Social.

  8. Les quantitats que s'abonen en concepte de dietes, despeses de viatge o transport, plusos de distància i transport, desgast d'eines i qualsevol altra classe d'indemnitzacions que impliquin reembossament d'una despesa efectuada pel treballador.

  9. Les indemnitzacions de cessament, suspensió o acomiadament.

  10. Les millores derivades dels ajustos salarials realitzats per a l'any 2003, descrits en l'article 31.2 secció 5a capítol 4 del present Conveni.

    6.3 Les millores procedents de disposició legal, en matèria no retributiva, cal aplicar-les en l'empresa i queden addicionades com a condició d'aquest Conveni.

Article 7

Vinculació a la totalitat

El que s'ha pactat en aquest Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible. En el supòsit que preveu l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors cal atenir-se al resultat estimat per la jurisdicció social.

Article 8

Garantia ad personam

S'han de respectar les situacions personals que en conjunt siguin, des del punt de vista de la percepció, més beneficioses que les fixades en el present Conveni, mantenint-se estrictament ad personam.

Capítol 3

Condicions de treball

Secció 1

Organització del treball

Article 9

Normes generals

  1. L'organització del treball, tal com disposa aquest Conveni, correspon a l'empresari, que l'ha de dur a terme a través de l'exercici regular de les seves facultats d'organització econòmica i tècnica, direcció i control del treball i de les ordres necessàries per realitzar les activitats laborals corresponents. En el cas que es deleguin facultats directives, aquesta delegació s'ha de fer de manera expressa perquè sigui suficientment coneguda tant pels qui reben la delegació de facultats com pels qui després seran destinataris de les ordres rebudes.

    Les ordres que per elles mateixes tenen el caràcter d'estables han de ser comunicades expressament a tots els efectes i dotades de la publicitat suficient.

    L'organització del treball té per objectiu obtenir en l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Per a aquest objectiu és necessària la mútua col-laboració de les parts integrants de l'empresa: Direcció i treballadors.

    La representació legal dels treballadors ha de vetllar que en l'exercici de les facultats abans al-ludides no es conculqui la legislació vigent, sense que això pugui considerar-se una transgressió de la bona fe contractual.

  2. Quant a la modificació de les condicions de treball, cal atenir-se al que disposa l'article 41 de l'Estatut dels treballadors, que literalment diu el següent:

    2.1 La Direcció de l'empresa, quan existeixin provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, pot acordar modificacions substancials de les condicions de treball. Tenen la consideració de modificacions substancials de les condicions de treball, entre d'altres, les que afecten les matèries següents:

    1. Jornada de treball.

    2. Horari.

    3. Règim de treball a torns.

    4. Sistema de remuneració.

    5. Sistema de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR