Convenio colectivo - Fundació de Gestió Sanitària de lHospital de la Santa Creu i Sant Pau i lAssociació Professional del Cos Facultatiu de lHospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 18/03/2002

RESOLUCIÓ

de 21 de novembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Associació Professional del Cos Facultatiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per als anys 2001-2005 (codi de conveni núm. 0804570).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Associació Professional del Cos Facultatiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau subscrit pels representants de l'empresa i els de l'Associació el dia 12 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 2 del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Associació Professional del Cos Facultatiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per als anys 2001-2005 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de novembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Associació Professional del Cos Facultatiu (APCF) per als anys 2001-2005

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni té per objecte regular les relacions laborals entre la FGSHSCSP i el seu personal afiliat a l'APCF.

L'empresa farà extensiu el present Conveni a tota la resta de facultatius de la FGSHSCSP no afiliats a l'APCF, excepte a aquells que facin opció expressa d'aplicació d'altre conveni.

Article 2

Àmbit temporal

La vigència del present Conveni s'estén des del moment de la seva signatura fins al dia 31 de desembre de 2005, excepte aquells aspectes concrets en què s'hagi pactat un període de vigència diferent.

Els terminis de vigència i efectes econòmics relacionats amb el període d'implantació i desenvolupament de la carrera professional dels facultatius de la FGSHSCSP seran els establerts en l'acord específic sobre carrera professional que es pacta com a annex 2 al present Conveni col·lectiu.

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni serà d'aplicació a tots els centres de treball de la FGSHSCSP.

Article 4

Pròrroga i denúncia

S'entendrà que el Conveni queda prorrogat automàticament d'any en any, si no es denúncia per alguna de les parts, amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de la seva finalització. La denúncia es comunicarà a l'altra part mitjançant escrit.

Article 5

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en còmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

En relació al complement especial, la regulació serà la prevista en l'article 35.1 d'aquest Conveni i en la normativa específica sobre carrera professional que es pacta com a annex 2 al present Conveni col·lectiu.

Article 6

Absorció i compensació

El conjunt de pactes que conté el present Conveni substitueix, íntegrament, les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor, per la qual cosa, aquestes i qualsevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en el seu conjunt i còmput anual, superin les condicions del present Conveni, considerades així en el seu conjunt i còmput anual.

La metodologia i els efectes derivats de l'absorció i compensació de determinats complements, i que són conseqüència de la implantació i desenvolupament de la carrera professional, seran els previstos en l'article 6.3 de l'acord específic sobre carrera professional que es pacta com a annex 2 al present Conveni col·lectiu.

A partir de l'1 de gener de 2002 i en relació a les retribucions dels càrrecs de comandament i gestió, la regulació serà la prevista a l'article 42 d'aquest Conveni i en els acords individuals que s'estableixin. El total anual d'aquestes remuneracions pactades absorbirà tots els conceptes salarials que percebia el facultatiu abans del seu nomenament com a cap i també els que pogués arribar a percebre, per qualsevol concepte, durant la vigència del pacte individual establert.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Si per qualsevol causa quedés sense efectes la normativa de carrera professional i/o classificació professional pactada en aquest Conveni, ambdues parts es comprometen a negociar de nou les disposicions d'aquest Conveni.

Article 8

Comissió Paritària

S'estableix la creació d'una Comissió Paritària per a la interpretació i vigilància del Conveni, que es compondrà de 3 membres designats per cada una de les parts. La Comissió Paritària es reunirà a petició de qualsevol de les parts i en un termini màxim de 20 dies. En cas de no existir acord en la interpretació, les parts se sotmetran a l'autoritat laboral competent.

Article 9

Prelació de normes

Les normes d'aquest Conveni regularan amb caràcter preferent les relacions laborals entre la FGSHSCSP i els facultatius recollits en l'àmbit d'aplicació (article 1). En allò no previst s'aplicarà l'Estatut dels treballadors, i altres normes de general aplicació.

Capítol 2

Ingressos i cessaments

Article 10

Tipus de contractació

Seran admissibles totes les normes de contractació previstes en la Llei. L'admissió de personal s'efectuarà de conformitat amb les disposicions vigents, previ compliment de les normes obligatòries existents relatives a la col·locació, ocupació i atur.

L'APCF serà informada de totes les convocatòries de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni que es produeixin per la cobertura de places així com de les condicions i requisits. A petició de l'APCF, la FGSHSCSP facilitarà relació de la contractació realitzada.

Article 11

Ingrés. Requisits

Podran sol·licitar-se per a l'admissió tots aquells requisits i proves que no representin discriminació en l'ocupació, segons el que està disposat a l'article 17 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, o qualsevol altra que el substitueixi.

Durant el període d'implantació de la carrera professional (2002-2005), els facultatius de nou ingrés, només podran quedar inclosos en les categories professionals de facultatiu col·laborador, metge adjunt de guàrdia (presència física o localitzable), adjunt 2 i adjunt 3.

Un cop s'iniciï el període definitiu de desenvolupament de la carrera professional (1-2-2006), els facultatius ingressaran amb la categoria professional de la convocatòria a la qual concorrin i els seus mèrits hauran de ser acreditats per la Comissió Avaluadora de la carrera professional.

Article 12

Selecció per a l'ingrés

Per ingressar a la FGSHSCSP, els facultatius hauran de reunir estrictament els requisits concrets que la Direcció de l'empresa estableixi per a cada contractació. L'ingrés de metges-residents s'ajustarà a les normes nacionals específiques al respecte.

Article 13

Període de prova

Els ingressos de facultatius, qualsevulla que sigui la modalitat contractual emprada, quedaran subjectes a un període de prova per un termini de 3 mesos. El període de prova s'haurà de pactar per escrit i, durant aquest, hom podrà rescindir el contracte sense obligació d'avisar prèviament ni indemnitzar.

Article 14

Cessaments

El facultatiu que desitgi cessar definitivament i de forma voluntària a la FGSHSCSP haurà de comunicar-ho per escrit a la Direcció de Recursos Humans, que necessàriament acusarà rebut amb expressió de la data. El preavís establert per al personal facultatiu és de 2 mesos.

En cas que el facultatiu cessi voluntàriament i no guardi efectivament el preavís establert, se li practicarà una retenció en la liquidació de la seva quitança, igual a un import del salari corresponent als dies que faltin per completar el termini establert de preavís. Podrà exigir l'abonament de la seva liquidació i la quitança, el dia 30 del mes en què es produeixi el cessament, o el dia hàbil immediatament anterior, si aquell fos festiu.

En casos de manifesta urgència, l'empresa podrà considerar aquesta i concedir el cessament voluntari sense el preavís establert.

Capítol 3

Llicències, excedències i suspensions

Article 15

Llicències

Els facultatius, avisant amb la major antelació possible, i amb l'obligació de justificar-ho, podran gaudir dels següents permisos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR