Convenio colectivo - Gestió de Serveis Sanitaris., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCI”

TRE/3079/2002, de 31 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'empresa GestiÛ de Serveis Sanitaris de la localitat de Lleida, per al perÌode de l'1.1.2002 al 31.12.2003 (codi de conveni n˙m. 2500712).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'empresa GestiÛ de Serveis Sanitaris de la localitat de Lleida (Segri‡), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 24 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'empresa GestiÛ de Serveis Sanitaris de la localitat de Lleida (Segri‡), per al perÌode de l'1.1.2002 al 31.12.2003 (codi de conveni n˙m. 2500712), al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Lleida.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 31 de juliol de 2002

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del personal laboral de l'empresa GestiÛ de serveis sanitaris de la localitat de Lleida (Segri‡) per a l'1.1.2002 al 31.12.2003.

Pre‡mbul

  1. En virtut del Decret 167/1992, de 20 de juliol (DOGC de 07/08/1992) es traspass‡ de la DiputaciÛ de Lleida a la Generalitat, l'Hospital de Santa Maria, el personal que hi prestava llurs serveis que, fins aleshores es venia regint pels corresponents pactes del personal funcionari de la DiputaciÛ Provincial de Lleida i pel Conveni Col∑lectiu del personal laboral de la DiputaciÛ Provincial de Lleida.

  2. Per Acord del Govern de la Generalitat, de 20 de juliol de 1992, s'autoritz‡ al Servei Catal‡ de la Salut per crear l'empresa p˙blica GestiÛ de Serveis Sanitaris (DOGC 14/09/92).

  3. Que aquesta situaciÛ de canvi i de desvinculaciÛ de la DiputaciÛ va fer necessari regular un nou marc normatiu per tal de regir les relacions laborals a l'empresa, tenint en compte no nomÈs les especificitats del sector hospitalari sinÛ tambÈ la histÚria, caracterÌstiques i condicions prÚpies del Centre, i quË es va assolir amb la signatura del primer Conveni Col∑lectiu de l'Hospital de Santa Maria.

  4. El ComitË d'Empresa i l'empresa entenen que ha d'Èsser objectiu prioritari de l'Hospital oferir uns serveis de la m‡xima qualitat als malalts. Amb aquest criteri de prioritzar al m‡xim l'interËs del pacient i la seva salut volem fer constar que:

Primer. Els professionals sÛn el capital principal del Centre. Per aixÚ, Ès necessari dedicar una atenciÛ especial als Recursos Humans. En aquest sentit, el Conveni Col∑lectiu ha d'Èsser no sols el marc normatiu que reguli les concretes condicions de treball de les persones incloses dintre del seu ‡mbit d'aplicaciÛ, sinÛ que ha de permetre que øHospital incorpori un model de gestiÛ integrada dels Recursos Humans, que s'ha de basar en el principi de reconeixement de la import‡ncia de l'individu en l'organitzaciÛ.

Segon. A l'hora d'interpretar les normes d'aquest Conveni i, en general, totes aquelles que regulen les relacions entre empresa i treballadors, s'han de tenir en compte la histÚria de l'Hospital i les especificitats del sector i, sobretot, que es presten serveis que incideixen directament en uns dels drets mÈs rellevants de la persona humana com sÛn la vida i la salut, i que en concurrËncia amb els drets de l'empresa i dels treballadors, Ès el dels malalts, el mÈs digne de protecciÛ.

Tercer. Les condicions establertes en aquest Conveni tenen el car‡cter de mÌnimes, per sota de les quals no es pot pactar, i sense que pugui establir-se cap discriminaciÛ prohibida per la Llei o per la ConstituciÛ Espanyola.

CapÌtol 1

Disposicions generals

SecciÛ 1

¿mbits

Article 1

¿mbit personal, funcional i territorial

1.1††Queden compresos dins l'‡mbit del conveni tots els treballadors (personal laboral) que prestin llurs serveis als centres i establiments sanitaris de l'empresa gestiÛ de serveis sanitaris. Amb les excepcions indicades a continuaciÛ, a tots els treballadors -independentment de la modalitat del seu contracte- se'ls aplicaran totes les condicions i salaris contemplats en aquest conveni.

1.2††Queden exceptuades totalment de l'aplicaciÛ del conveni col∑lectiu les persones que s'indiquen a continuaciÛ:

A)†El personal d'alta direcciÛ, que es regir‡ d'acord amb el que estableixen els seus propis contractes i tambÈ el reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

B)†El personal pertanyent a altres empreses que prestin serveis subcontractats.

C)†Totes les persones que ocupen plaÁa contemplada en plantilla com a funcionarial, funcionaris eventuals o de confianÁa en rËgim administratiu.

1.3††L'‡mbit territorial Ès la provÌncia de Lleida.

SecciÛ 2

VigËncia, duraciÛ, den˙ncia, prÚrroga, comissiÛ negociadora

Article 2

VigËncia

El present conveni entrar‡ en vigor l'endem‡ mateix de la data en quË sigui signat. No obstant aixÚ, les seves condicions econÚmiques tindran efectes des de l'1 de gener de 2002.

Totes les retribucions i taules pactades en aquest conveni fan referËncia a l'any 2000, per no esser encara definitives en la data de signatura, les corresponents a l'any 2001.

Atenent al conveni anteriorment vigent, totes les retribucions referides a l'any 2000 es veuran actualitzades amb la variaciÛ de l'IPC real per l'any 2001.

Per l'any 2002 i 2003 els conceptes salarials pactats en aquest conveni per a tots els treballadors (inclosos els de les disposicions addicionals) s'incrementaran amb la variaciÛ de l'IPC real corresponent a cada exercici. En tots els supÚsits cada primer de gener les esmentades retribucions es modificaran amb l'IPC previst i es regularitzaran un cop conegut l'IPC real.

El pagament d'endarreriments es realitzar‡ en el termini m‡xim de dos mesos des de l'aprovaciÛ del conveni.

Article 3

DuraciÛ

Aquest conveni tindr‡ vigËncia fins el 31 de desembre de l'any 2003.

Article 4

Den˙ncia

La den˙ncia per a la revisiÛ del conveni s'efectuar‡ per escrit amb una antelaciÛ mÌnima d'un mes a la data del seu venciment inicial o a la de qualssevol de les seves prÛrrogues.

Article 5

PrÚrroga

El conveni quedar‡ autom‡ticament prorrogat en finalitzar la seva vigËncia i en els seus propis termes, pel perÌode d'un any, si cap de les representacions no procedeix a la seva den˙ncia de conformitat amb allÚ que estableix l'article 4. La totalitat de condicions pactades en el present conveni obliguen a les parts fins i tant no en sigui aprovat un de nou.

Article 6

ComissiÛ negociadora

La comissiÛ negociadora del nou conveni col∑lectiu es constituir‡ formalment en el termini m‡xim d'un mes a partir de la data en quË el conveni sigui denunciat. Actuaran en qualitat de president i secretari d'aquesta les persones que els membres de la comissiÛ, per majoria de cadascuna de les representacions, acordin.

La part receptora ha de respondre la proposta de negociaciÛ i totes dues parts poden establir-ne un calendari o pla de negociaciÛ. La negociaciÛ pot Èsser total o parcial en funciÛ de les propostes plantejades per les parts.

SecciÛ 3

PrelaciÛ de normes, absorciÛ i compensaciÛ, vinculaciÛ a la totalitat, garantia ad personam

Article 7

PrelaciÛ de normes

Les normes que contÈ el present conveni regularan amb car‡cter preferent les relacions entre l'empresa i els seus treballadors.

En allÚ que no Ès previst, hom s'ajustar‡ a allÚ que disposa l'estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicaciÛ, amb excepciÛ de l'ordenaÁa laboral per al sector, que queda substituÔda, en la seva totalitat, pels pactes del present conveni.

Article 8

AbsorciÛ i compensaciÛ

El conjunt de pactes que contÈ el present conveni col∑lectiu substitueix, Ìntegrament, les condicions, tant econÚmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor; per la qual cosa, aquestes i qualssevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulaciÛ convinguda, i aixÚ independentment del seu origen, car‡cter, naturalesa, denominaciÛ i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigËncia del conveni, nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica quan, considerades en el seu conjunt i cÚmput anual, superin les condicions del present conveni, considerades aixÌ en el seu conjunt i en cÚmput anual.

Article 9

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes de llur aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

Article 10

Garantia "ad personam"

Amb car‡cter estrictament personal es respectaran les situacions personals prËvies de qualsevol tipus o naturalesa que, en conjunt i en cÚmput anual, superin les condicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR