Convenio colectivo - Instituto Municipal de Asistencia Sanitaria (IMAS), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 05/10/2001

RESOLUCIÓ

de 13 de març de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) per als anys 2000-2003 (codi de conveni núm. 0802612).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 7 de febrer de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) per als anys 2000-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de març de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) per als anys 2000-2003

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Prelació de normes

Les normes contingudes en el present Conveni regulen les relacions entre l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) i els treballadors assenyalats en l'article següent.

Amb caràcter supletori s'aplicarà l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions aplicables.

Article 2

Àmbit funcional i personal

Els presents acords seran aplicables al personal amb vinculació contractual laboral amb l'IMAS.

Queden exclosos expressament els funcionaris, el personal d'alta direcció, el personal de plans d'ocupació comunitària i juvenil o d'altres amb finalitats similars.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor l'endemà de la data de signatura, i llurs efectes s'extingiran el 31 de desembre de 2003. Pel que fa els efectes econòmics, es retrotrauran al dia 1 de gener de 2000, llevat que s'estableixi una altra cosa.

Si no es denuncia expressament per les parts, o fins que s'aconsegueixi un acord exprés, es prorroguen les clàusules normatives automàticament per períodes anuals.

La denúncia haurà de formular-se amb un mínim de 3 mesos d'antelació a la data de venciment del Conveni o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

La Comissió Negociadora haurà de quedar constituïda amb 1 mes d'antelació a l'extinció dels efectes del present Conveni.

Article 4

Compensació i absorció

El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en el moment de la seva entrada en vigor. Per això, aquestes i qualssevol altres queden absorbides i compensades amb la nova regulació pactada, independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Article 6

Garantia "ad personam"

Amb caràcter estrictament personal es respectaran les situacions personals que en conjunt i en còmput anual superin les establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

Qualsevol pacte o disposició posterior en còmput global més favorable prevaldrà sobre el que aquí s'estableix.

Article 7

Comissió Paritària

En el termini màxim de 2 mesos comptats a partir de l'entrada en vigor del present Conveni es constituirà una comissió paritària de control, seguiment i interpretació de les normes contingudes en aquest Conveni.

La comissió estarà formada per 10 membres: 5 en representació de l'empresa i 5 en representació del Comitè d'Empresa, 1 dels quals serà el president de l'esmentat òrgan representatiu; quant a la resta, en formarà part 1 representant de CCOO, 1 de la UGT, 1 de SATSE i 1 de l'APMI que hagin estat membres de la Comissió Negociadora d'aquest Conveni.

A les reunions de la Comissió Paritària hi podrà assistir 1 assessor per cada secció sindical a petició d'aquestes.

La Comissió celebrarà reunions ordinàries cada 3 mesos i, extraordinàriament, en cas d'urgència i prèvia sol·licitud per escrit de la majoria de qualsevol de les parts, indicant els temes a tractar.

Per a la interpretació del present Conveni es tindran en compte per la Comissió els criteris establerts en els seus annexos.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 8

Règim retributiu

L'estructura i règim de les retribucions, adaptades al sistema establert en el Reial decret 861/86 i en el Decret 214/90, són els que consten desglossats en conceptes i quantitats en les taules salarials de l'annex 1, i en allò no previst s'atendrà el que es disposa en els articles següents.

Article 9

Condicions econòmiques

L'increment retributiu per als treballadors d'aquest institut per a l'any 2000 és fixat amb caràcter general en la Llei 54/99, de 29 de desembre; per a l'any 2001 l'increment retributiu serà l'establert per la Llei 13/00, de 29 de desembre. En els exercicis 2002-2003 s'aplicaran els increments que, en el seu cas, estableixin les lleis dels pressupostos generals de l'Estat aplicables.

A banda dels esmentats augments, es dota per a l'any 2000 un fons de l'1% dels 3 darrers mesos de la massa salarial amb l'objectiu de promoure polítiques de modernització i racionalització, així com de millorar la prestació dels serveis, la qualitat del treball públic i la incentivació de la productivitat.

La plasmació dels arguments exposats en els dos paràgrafs precedents es fixa directament en les taules salarials, complements i conceptes econòmics previstos en el present Conveni (annex 1).

Un cop coneguda l'evolució dels índexs oficials d'inflació dels exercicis 2002 i 2003, si aquests índexs són superiors als previstos a l'apartat 9.1. s'aplicaran les diferències en la massa salarial per assegurar a cada treballador, en el seu cas, que les retribucions fixades en aquest Conveni s'adeqüen a l'evolució dels esmentats índexs en les formes concretades en l'apartat 9.2.

Article 10

Retribucions dels contractes formatius

  1. La retribució del treballador contractat en pràctiques serà la mateixa que percebi un treballador que desenvolupi el mateix o equivalent lloc de treball.

  2. Les retribucions del treballador contractat per a la formació seran les mateixes que les de l'apartat anterior.

    El temps de dedicació a la formació teòrica serà del 15% quan la jornada setmanal sigui de 40 hores. La distribució del temps dedicat a la formació podrà alternar-se o concentrar-se en funció de les necessitats del servei i el treball efectiu que presti el treballador estarà relacionat amb les tasques pròpies del nivell ocupacional, ofici o lloc de treball objecte del contracte.

  3. Els MIR solament percebran les retribucions corresponents al salari base que consta en les taules retributives (annex 1), i les guàrdies pactades en l'article 27 per a l'esmentat personal. En cap cas podran tenir dret a la percepció de cap altre complement salarial, excepte el complement d'assistència i puntualitat.

    La retribució d'aquest col·lectiu serà incrementada al llarg del present Conveni en els següents imports:

    MIR primer, segon i tercer

    2000: import recollit en taules salarials

    2001: serà l'import del 2000, incrementat segons la LPGE i 2.000 pessetes (12,02 euros) més.

    2002: serà l'import del 2001, incrementat segons la LPGE i 2.000 pessetes (12,02 euros) més.

    2003: serà l'import del 2001, incrementat segons la LPGE i 2.000 pessetes (12,02 euros) més.

    MIR quart i cinquè

    2000: import recollit en taules salarials.

    2001: serà l'import del 2000, incrementat segons LPGE i 4.000 pessetes (24,04 euros) més.

    2002: serà l'import del 2001, incrementat segons la LPGE i 4.000 pessetes (24,04 euros) més.

    2003: serà l'import del 2001, incrementat segons la LPGE i 4.000 pessetes (24,04 euros) més.

Article 11

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat s'aplicarà basant-se en els triennis de prestació de serveis efectius i continuats a l'IMAS. El valor del trienni serà igual per a cadascuna de les categories professionals integrades en el mateix grup (A, B, C, D o E) i queda establerta la seva quantia en l'annex 1.

Article 12

Complement personal

Els complements personals genèrics, sorgits de l'aplicació del sistema retributiu establert pel Reial decret 861/86, estan subjectes als pertinents increments retributius i s'aplicaran exclusivament a les categories professionals que el tenen assignat i que consten en l'annex 1 d'aquest Conveni.

Article 13

Complement específic de dedicació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR