Convenio colectivo - La Leridana, SL., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 07/08/2001

RESOLUCIÓ

d'11 d'abril de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Leridana, SL, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500251).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Leridana, SL, de la localitat de Lleida (Segrià), presentat pel senyor Lluís Casas i Farran en data 6 d'abril de 2001, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 de febrer de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa La Leridana, SL, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 11 d'abril de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa La Leridana, SL, de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2001 al 31.12.2003.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Determinació de les parts

Aquest Conveni col·lectiu afecta l'empresa "La Leridana SL" i es pacta entre els representants de l'empresa i els representants dels treballadors.

Article 2

Àmbit funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa La Leridana SL i el personal que presta serveis en el centre de treball que l'empresa té establert al carrer Cerdanya, núm. 29 de Lleida i en el crematori municipal ubicat al Cementiri Municipal de Lleida.

Article 3

Àmbit personal

3.1 Aquest Conveni col·lectiu afecta tot el personal que presta serveis al centre de treball de l'empresa La Leridana, SL, amb domicili al carrer Cerdanya, núm. 29 de Lleida (Balàfia) i en el crematori situat en el Cementiri Municipal de Lleida, tant si figuren a la plantilla al moment de la seva signatura com s'hi ingressen durant la seva vigència.

3.2 Queden excloses de l'aplicació d'aquest conveni les persones a les quals es refereix l'article 1.3.c) del Reial decret legislatiu 1/1995 de 24 de març, el qual aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Àmbit temporal

Entrada en vigor, durada i denúncia

4.1 Aquest conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2001, sigui quina sigui la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La seva duració serà de tres anys, és a dir, fins al 31 de desembre de 2003.

Els salaris de l'any 2001 són els que figuren en l'annex 1 i per als anys 2002 i 2003, s'aplicarà la variació que experimenti l'Índex de Preus al Consum a nivell estatal fixat per l'organisme competent.

4.2 A la finalització de l'esmentat termini, el conveni es considerarà prorrogat automàticament i tàcitament d'any en any, si no se n'efectua denúncia per una de les parts signants en el termini d'un mes d'antelació, com a mínim, al seu venciment o a la seva pròrroga en curs.

4.3 La seva denúncia s'efectuarà per escrit adreçat al representant legal de l'empresa, com també es comunicarà a la Delegació Territorial a Lleida del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 2

Clàusules generals

Article 5

Preferència de normes i dret supletori

Les normes contingudes en aquest Conveni regulen les relacions entre l'empresa i els seus treballadors amb caràcter preferent. En caràcter supletori i en tot allò que no preveu el conveni s'aplicarà el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat per Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març i altres disposicions de caràcter general i legislació laboral vigent.

Article 6

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions econòmiques pactades, considerades en el seu conjunt, són compensables amb aquelles que anteriorment eren vigents per aplicació de disposicions legals o per contractes individuals de treball, i no s'abonaran diferències per cap concepte si la remuneració anyal, real i total del treballador és superior.

Solament tindran eficàcia, en el futur, les condicions econòmiques que recollides per disposició legal, i globalment considerades en el seu còmput anual, superen les establertes en aquest conveni. Es consideraran, en tot cas, absorbides per les condicions pactades.

Si les condicions personals actualment existents, en el seu conjunt, ultrapassen les pactades en aquest conveni, es mantindran estrictament "ad personam".

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment i conjuntament. Si la jurisdicció competent, en l'exercici de les seves facultats, adoptés mesures contràries al que han pactat les parts, la comissió negociadora, reconsiderarà novament el conjunt del conveni, dins dels cinc dies següents a aquell en que la resolució sigui ferma.

Article 8

Publicitat

Es considera convenient que en el tauler d'anuncis o en qualsevol dependència de l'empresa que es utilitzada per la representació legal dels treballadors i a fi que tinguin la informació i coneixement del Conveni se'n exposi una còpia.

Article 9

Comissió paritària

D'acord amb el que preveu l'article 85 del text refós de l'Estatut dels treballadors aprovat per Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, es crea una comissió paritària en el termini de 30 dies, a partir de la signatura d'aquest conveni, a fi de vigilar el seu compliment i d'interpretar-lo si és necessari.

Aquesta Comissió paritària estarà integrada per dos representants de l'empresa designats per la direcció i dos representants dels treballadors, membres de la comissió negociadora. Actuaran com a president i com a secretari els membres de la Comissió que en resultin elegits.

A fi que els acords siguin vàlids cal que la Comissió estigui constituïda en paritat per quatre dels seus membres com a mínim. Els acords es prendran per unanimitat i, si de cas no hi és, per majoria simple i podrà, en aquest cas, fer-se constar en l'acta, els corresponents vots particulars.

La comissió paritària estudiarà obligatòriament abans de qualsevol tràmit, tots els dubtes que es presentin entre les parts sobre qüestions d'interpretació o d'aplicació d'aquest conveni, sense perjudici que, conegut el dictamen de la comissió, puguin utilitzar-se les vies administratives i jurisdiccionals que correspongui.

Les resolucions de la comissió s'emetran en el termini d'un mes com a màxim partir de la data de la justificació de rebuda de la petició o de la consulta.

Capítol 3

Organització del treball

Article 10

Organització del treball

10.1 L'organització del treball, d'acord amb el que es preveu en aquest Conveni i en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR