Convenio colectivo - Ajuntament de Martorell (patronat municipal d'educació física i esports), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCIÓ TRE/3876/2002, de 7 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports de l'Ajuntament de Martorell per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0805332).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports de l'Ajuntament de Martorell subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 21 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports de l'Ajuntament de Martorell per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0805332) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu del personal del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports (Martorell) per als anys 2002 i 2003

Àmbit territorial

Article 1

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del present Conveni és aquell en què es desenvolupa l'activitat del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports de Martorell.

Article 2

Àmbit de personal

Aquest Conveni afecta els treballadors contractats en règim laboral pel Patronat Municipal d'Educació Física i Esports de Martorell.

No obstant això, queden exclosos del present Conveni:

  1. Els càrrecs directius del Patronat.

  2. El personal eventual o de confiança.

  3. El personal contractat mitjançant contracte de prestació de serveis.

  4. El personal contractat laboralment pel Patronat com a conseqüència de plans d'ocupació o projectes subvencionats per entitats públiques, organismes de l'Estat, de la Comunitat Autònoma, etc. Així mateix se n'exclou el personal contractat per a una obra o servei determinat o per dur a terme tasques de temporada o esporàdiques.

Vigència

Article 3

El present Conveni té un període de vigència de 2 anys i entra en vigor a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província, amb efectes des del dia 1 de gener de 2002.

El Conveni es prorroga anualment, tret que qualsevol de les parts el denunciï amb 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Compensació

Article 4

Els acords establerts en el present Conveni absorbeixen i compensen les millores que es puguin determinar per qualsevol disposició obligatòria.

Drets i deures derivats del contracte

Article 5

Prevenció de riscs laborals

El treballador, en la prestació dels seus serveis, té dret a una prestació eficaç en matèria de prevenció de riscs laborals i està obligat a observar les mesures legals i reglamentàries a aquest efecte.

L'empresa s'obliga a contractar les pòlisses d'assegurances necessàries per cobrir la responsabilitat civil de tot el personal, així com donar compliment de la normativa vigent en matèria de salut laboral.

Direcció i control de l'activitat

Article 6

Direcció i control de l'activitat

El treballador està obligat a realitzar la feina convinguda sota la Direcció de la presidència del Patronat o de la persona a qui s'hagi delegat.

6.1 L'organització del treball és facultat exclusiva de l'empresa, d'acord amb aquest Conveni.

6.2 L'empresari pot adoptar les mesures de vigilància i control que cregui oportunes per tal de verificar el compliment, per part del treballador, de les seves obligacions i deures laborals.

6.3 Quan es produeixin modificacions en la composició de la plantilla de personal del Patronat Municipal d'Educació Física i Esports, la Direcció ho ha de fer saber a la representació dels treballadors, informant de les modificacions produïdes, així com de qualsevol modificació organitzativa que això pugui comportar.

6.4 Amb caràcter general, tot el personal de l'empresa inclòs en l'àmbit d'aplicació del present Conveni té l'obligació de:

  1. Comunicar al Departament de Secretaria, dins dels 5 dies següents d'haver-se produït, els canvis de domicili i les modificacions hagudes a la seva família que puguin afectar les relacions de treball amb l'empresa.

  2. Usar la roba de treball durant la feina, la qual ha de ser subministrada per l'empresa d'acord amb l'annex 1 del present Conveni.

  3. Conèixer, respectar i complir les normes i procediments organitzatius generals de l'empresa, i els específics del seu lloc de treball, que li siguin comunicats de forma verbal o escrita per part dels seus superiors.

  4. Participar en els cursos de formació interna que realitzi el Patronat i que coincideixin amb el seu horari feiner.

Promoció en el treball

Article 7

El Patronat es compromet a potenciar la promoció interna, vertical i restringida, donant prioritat a l'experiència, la formació i els mèrits a l'hora d'ocupar places de major responsabilitat i categoria, sempre dintre dels límits legals establerts per a la provisió de llocs de treball i ingrés en l'Administració pública.

7.1 Les categories professionals i els criteris d'ascens a l'empresa s'ha d'acomodar a regles comunes per als treballadors d'ambdós sexes.

7.2 Les categories professionals acollides per aquest Conveni són les següents:

Secretari/ària tècnic/a

Metge/essa

Responsable d'àrea

Monitor/a

Monitor/a específic/a

Monitor/a-socorrista

Administratiu/iva

Auxiliar administratiu/iva

Recepcionista/conserge

Col-laborador/a

Mantenidor/a

7.3 Les categories es classifiquen, a efectes de promoció interna, en els següents grups:

Grup A: secretari/ària tècnic/a i metge/essa.

Grup B: responsable d'àrea.

Grup C: monitor/a, administratiu/iva, mantenidor/a.

Grup D: monitor/a-socorrista, auxiliar administratiu/iva, monitor/a específic/a i recepcionista/conserge.

Grup E: col-laborador/a.

La promoció interna sempre es destina a les persones que ocupin un lloc de treball en una de les categories dels nivells inferiors als que s'hagin de proveir, les quals, a més a més, han de complir els requisits que s'estableixin en les bases de la convocatòria de la plaça a proveir.

7.4 El Patronat ha d'iniciar els següents processos de promoció interna, durant el període de vigència del present Conveni:

Un lloc de treball de secretari/a tècnic/a

Un lloc de treball de responsable d'àrea.

Dos llocs de treball d'administratiu/va.

Dos llocs de treball de mantenidor/a.

Les bases d'aquestes promocions han de ser consensuades amb la representació sindical.

Salaris i garanties salarials

Article 8

Els treballadors compresos dins de l'àmbit del present Conveni tenen dret a percebre el salari fixat en la taula que acompanya al present Conveni com a annex 3, en proporció a la jornada de treball fixada en el contracte.

Anualment, durant la vigència d'aquest Conveni i la de qualsevol de les seves pròrrogues, s'aplicarà l'increment salarial que estableixi per a cada exercici la llei de pressupostos generals de l'Estat.

Article 9

Plusos

9.1 Plus de productivitat: l'empresa pot pagar, amb caràcter voluntari i durant el període de temps que cregui convenient, als treballadors en virtut de la seva especial productivitat un plus econòmic amb caràcter mensual, d'acord amb els límits establerts per a cada categoria en l'annex 3 del present Conveni.

9.2 Plus per treball en diumenge: el perceben tots aquells treballadors que en el seu calendari feiner anual tinguin el dia de descans setmanal diferent del diumenge. Es merita setmanalment i es percep amb caràcter mensual, durant els mesos en què concorri aquesta circumstància i d'acord amb la quantitat establerta per a cada categoria en l'annex 3 del present Conveni.

9.3 Plus per treball en festiu: el perceben tots aquells treballadors que tinguin recollida alguna de les festivitats laborals estatals, autonòmiques i locals en el seu calendari feiner. Es percep per a cadascun d'aquests dies festius, en el mes que correspongui, d'acord amb la quantitat establerta per a cada categoria en l'annex 3 del present Conveni.

9.4 Plus de responsabilitat i coordinació: el poden percebre aquelles persones que, a més a més d'exercir les funcions pròpies de la seva categoria professional, tinguin encomanada la responsabilitat de coordinar les activitats d'una o més persones del mateix o inferior grup de categories (recollides en l'article 7.3) o essent l'única persona que imparteix totes les classes dels diferents grups d'una activitat o modalitat esportiva tingui delegada la responsabilitat sobre altres aspectes relacionats amb aquests grups d'activitats.

Es percep amb caràcter mensual i durant els mesos en què concorrin les circumstancies descrites, d'acord amb els límits establerts per a cada categoria en l'annex 3 del present Conveni.

9.5 Plus de distribució irregular de la jornada laboral: el percebran tots aquells treballadors que durant la setmana tinguin assignades més de 3 jornades amb jornada partida.

Es percep amb caràcter mensual, durant els mesos en què concorri aquesta circumstància, d'acord amb la quantitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR