Convenio colectivo - Sol Meliá, SA (Hotel Melià Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Mayo de 2001
Fin de Vigencia30 de Abril de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 23/11/2001

RESOLUCIÓ

de 20 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sol Meliá, SA (Hotel Meliá Barcelona) per al període 1.5.2001-30.4.2004 (codi de conveni núm. 0810521).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sol Meliá, SA (Hotel Meliá Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sol Meliá, SA (Hotel Meliá Barcelona) per al període 1.5.2001-30.4.2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sol Melià, SA (Hotel Melià Barcelona) per al període de 1.5.2001-30.4.2004

Article 1

Àmbit d'aplicació

  1. El present Conveni col·lectiu és d'aplicació a l'Hotel Melià Barcelona i les seves normes afecten i obliguen a l'empresa Sol Meliá, SA, i a tots els treballadors/es de l'esmentat centre de treball, ja estiguin aquests treballadors/es prestant els seus serveis amb anterioritat a la publicació del present Conveni o ingressin durant la seva vigència. Queden excloses les persones que realitzin funcions de direcció i alta gestió.

  2. Una vegada signat el Conveni, l'empresa donarà un exemplar del mateix, juntament amb la primera nòmina del mes, a tots els treballadors/es que es trobin en actiu o que iniciïn la seva relació laboral posteriorment.

Article 2

Vigència i duració

  1. Entrada en vigor: les condicions pactades en el present Conveni entraran en vigor a tots els seus efectes el dia 1 de maig de 2001, amb independència de la data de la seva publicació en el DOG.

  2. Duració: serà de 36 mesos, des del dia 1 de maig de 2001 fins al dia 30 d'abril de 2004.

  3. Denúncia i revisió: a partir del dia 30 d'abril de 2004, el Conveni es prorrogarà tàcitament i automàtica d'any en any, excepte denúncia irrefutable per qualsevol de les parts amb 2 mesos d'antelació a la citada data de venciment.

Article 3

Comissió Paritària

La Comissió Paritària estarà composta per 3 membres de la Direcció i per 3 del Comitè d'Empresa: Francesc Crespi Recasens, Antoni Ruiz Martínez i Pilar Carro Blanco en representació de l'empresa i Tomàs Berni Garcia, Carles Acín Domínguez i Xavier Uriarte López en representació del Comitè d'Empresa.

Seran funcions de la Comissió Paritària:

  1. La interpretació del present Conveni.

  2. La vigilància del compliment d'allò pactat.

  3. La intervenció en els conflictes col·lectius.

  4. Incorporar al Conveni col·lectiu els acords als quals, en l'àmbit sectorial i estatal, es pogués arribar en matèria d'aplicació al sector.

  5. Estudiar i resoldre qualsevol tema de contractació que li sigui sotmès.

  6. I tot allò que li sigui demanat en el present Conveni.

A efectes de solució dels conflictes col·lectius que poguessin originar-se, tant de caràcter jurídic com d'interessos derivats de l'aplicació o interpretació del present Conveni, i sense perjudici de les facultats i competències atribuïdes a la Comissió Paritària, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, regulats en l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de 23 de gener de 1991.

La Comissió Paritària actuarà a instància de part, adoptant-se els seus acords per unanimitat.

A les reunions de l'esmentada Comissió hi podrà assistir amb veu però sense vot els assessors que les parts designin amb un màxim de 2 persones per representació.

Respecte a aquestes matèries, tindrà les més àmplies facultats per decidir.

Article 4

Compensació i vinculació a la totalitat

Les condicions de treball i econòmiques pactades en el present Conveni, com també les voluntàries que s'estableixin en el successiu, seran compensades i absorbides fins on arribi pels augments, millores o condicions superiors de qualsevol naturalesa que, fixats per disposició legal, contracte individual o concessió voluntària, puguin establir-se en el successiu.

Les condicions del present Conveni són considerades com a una unitat indivisible, no essent vàlida cap d'elles si fos suprimida alguna.

A partir de la data de la signatura del present Conveni, només operarà la clàusula d'absorció en aquelles noves contractacions que expressament es pacti per escrit.

Article 5

Condicions més beneficioses

Totes les condicions establertes en el present Conveni tenen la consideració de mínimes. Els pactes, clàusules, condicions i situacions actuals implantades individualment entre l'empresa i els treballadors/es que, en el seu conjunt i en còmput anual, impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni hauran de respectar-se en la seva integritat.

Article 6

Salari

S'estableix com a únic sistema retributiu per a tot el personal d'aquest centre el de salari fix, que comprèn: salari base, plus de manutenció (per a qui no opti per la manutenció en espècie), plus de transport, complement i antiguitat (per a qui no el tingui consolidat com a condició "ad personam"). Els valors per a cada categoria i per a diferents períodes són els establerts a l'annex 1.

Durant la vigència del present Conveni s'estableix una categoria per als treballadors/es en edats compreses entre els 18 i 22 anys, de nou ingrés, que accedeixin al seu primer treball en el sector o manquin d'experiència professional.

En el cas que, durant la vigència del Conveni, es presentin expedients de regulació de treball en sol·licitud de rescissió o de suspensió de contractes, no podran ésser contractats treballadors/es que reuneixin les circumstàncies referides per a aquesta categoria per a suplir les baixes d'aquests.

La categoria per a la qual podran ésser contractats serà d'auxiliar d'hostaleria. La permanència en la dita categoria serà com a màxim de 2 anys. Una vegada complert aquest període, passaran a ocupar la categoria de la funció que realitzin.

Així mateix, s'estableix que el nombre de treballadors/es contractats en aquesta categoria mai podrà excedir d'un 10% de la plantilla total del establiment, ni d'un 15% del nombre total de treballadors/es del departament per al qual haguessin estat contractats.

Increment salarial

Amb efectes de l'1 de maig de 2001 i fins al 30 d'abril de 2002, s'estableix un increment salarial respecte a les taules vigents a 30 d'abril de 2001, del 4%. En el cas que l'IPC registrat per l'INE a 30 d'abril del 2002, respecte al 30 d'abril de 2001, fos superior al pactat 4%, s'efectuarà una revisió salarial per la diferència i s'aplicarà sobre els salaris vigents a 30 d'abril de 2002 amb efectes de l'1 de maig de 2002, no tenint per tant efectes retroactius.

Amb efectes de l'1 de maig de 2002 i fins al 30 d'abril de 2003, s'estableix un increment salarial respecte a les taules vigents a 30 d'abril de 2002 de l'IPC previst pel Govern de la nació per a l'any 2002 més 0,5 punts. En el cas que l'IPC registrat per l'INE a 30 d'abril del 2003, respecte al 30 d'abril de 2002, fos superior a l'aplicat, s'efectuarà una revisió salarial per la diferència més el 0,5 i s'aplicarà sobre els salaris vigents a 30 d'abril de 2003 amb efectes de l'1 de maig de 2003, no tenint per tant efectes retroactius.

Als efectes que a partir del 30 d'abril de l'any 2003 i fins el 30 d'abril de l'any 2004, s'estableix un increment salarial respecte a les taules vigents a 30 d'abril de 2003, de l'IPC previst pel Govern de la nació per a l'any 2003, més 0,5 punts. En el cas que l'IPC registrat per l'INE a 30 d'abril de 2004, respecte el 30 d'abril de 2003 fos superior a l'aplicat, s'efectuarà una revisió salarial per la diferència més el 0,5 que s'aplicarà sobre els salaris vigents a 30 d'abril de 2003 amb efectes a partir de l'1 de maig de l'any 2004, no tenint per tant efectes retroactius.

Als efectes que, a partir del 30 d'abril de 2001, els complements quedin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR