Convenio colectivo - Urbaser, SA. (Centre de neteja i recollida de residus del municipi de Calafell i Segur de Calafell), Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005

RESOLUCIÓ

TRE/2383/2002, de 14 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de l'empresa Urbaser, SA, (abans Cosbapsa) de Calafell i Segur de Calafell per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4300781).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (abans Cosbapsa) de Calafell i Segur de Calafell subscrit per les parts negociadores en data 30 de maig de 2002 i presentat per les mateixes parts en data 31 de maig de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (abans Cosbapsa) de Calafell i Segur de Calafell per als anys 2002-2005 en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona (codi de conveni núm. 4300781).

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 14 de juny de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu per als treballadors del servei de neteja viària i recollida de residus de l'empresa URBASER, SA, adjudicatària del contracte del municipi de Calafell i Segur de Calafell

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte del conveni

L'objecte del present Conveni és regular les condicions laborals i socials entre l'empresa URBASER, SA, i els treballadors inclosos en aquest, en la secció següent.

Article 2

Àmbit territorial i personal

Els acords que conté el present Conveni col·lectiu tenen força normativa i obliguen l'empresa URBASER, SA, concessionària dels serveis de recollida de residus i neteja, del municipi de Calafell i Segur de Calafell i afecta tots els seus empleats.

Els treballadors de nova contractació s'han d'adscriure a una de les categories professionals previstes en conveni i han de percebre el salari i gaudir dels mateixos drets que la resta de personal de la mateixa categoria.

Aquestes disposicions no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes o pactes individuals i únicament poden ser derogades per un altre conveni col·lectiu; tret dels acords que es poden assolir amb la representació dels treballadors.

Article 3

Àmbit temporal i vigència

El present Conveni té una vigència de quatre anys i és vigent, a tots els efectes, el dia 1 de gener de 2002 i finalitza el 31 de desembre de 2005.

Article 4

Revisió salarial i condicions econòmiques per als quatre anys de vigència

1) Condicions econòmiques any 2002

Per a l'any 2002 i amb efectes a partir de l'1 de gener del 2002, s'han d'incrementar tots els conceptes retributius, salarials i extrasalarials, de l'IPC (índex de preus de consum) previst.

En el cas que l'IPC per a l'any 2002 establert per l'INE (Institut Nacional d'Estadística) registri a 31 de desembre de 2002, un increment superior al previst i aplicat inicialment per a l'any 2002, es farà una revisió salarial tan aviat com es constati oficialment aquesta circumstància, en l'excés sobre la indicada xifra, i s'ajustarà les taules salarials en funció de l'IPC considerat com a definitiu -real- en l'àmbit nacional, amb la consegüent regularització econòmica, cotitzacions socials i retencions tributàries.

2) Condicions econòmiques any 2003

Per a l'any 2003 i amb efectes a partir de l'1 de gener de 2003, s'han d'incrementar tots els conceptes retribuïts, salarials i extrasalarials, de l'IPC previst.

En el cas que l'IPC per a l'any 2003 establert per l'INE, registri a 31 de desembre de 2003, un increment superior al previst i aplicat inicialment per a l'any 2003, es farà una revisió salarial tan aviat com se constati oficialment aquesta circumstància, en l'excés sobre la indicada xifra, i s'ajustaran les taules salarials en funció de l'IPC considerat com a definitiu -real- a nivell nacional, amb la consegüent regularització econòmica, cotitzacions socials i retencions tributàries.

3) Condicions econòmiques any 2004

Per a l'any 2004 i amb efectes a partir de l'1 de gener de 2004, s'han d'incrementar tots els conceptes retribuïts, salarials i extrasalarials, de l'IPC previst.

En el cas que l'IPC per a l'any 2004 establert per l'INE, registri a 31 de desembre de 2004, un increment superior al previst i aplicat inicialment per a l'any 2004, es farà una revisió salarial tan aviat com se constati oficialment aquesta circumstància, en l'excés sobre la indicada xifra, i s'ajustaran les taules salarials en funció de l'IPC considerat com a definitiu -real- a nivell nacional, amb la consegüent regularització econòmica, cotitzacions socials i retencions tributàries.

4) Condicions econòmiques any 2005

Les taules salarials vigents a 31 de desembre de 2005 en funció del punt anterior, s'han d'incrementar amb l'IPC previst per a l'any 2005 més un punt en tots els conceptes retributius, salarials i extrasalarials.

En el cas que l'IPC per a l'any 2004 establert per l'INE, registri a 31 de desembre de 2004, un increment superior al previst i aplicat inicialment per a l'any 2004, es farà una revisió salarial tan aviat com se constati oficialment aquesta circumstància, en l'excés sobre la indicada xifra, i s'ajustaran les taules salarials en funció de l'IPC considerat com a definitiu -real- a nivell nacional, amb la consegüent regularització econòmica, cotitzacions socials i retencions tributàries.

Article 5

Denúncia i revisió

Finalitzat el termini de vigència d'aquest Conveni, s'entendrà prorrogat per períodes d'un any, si no hi ha denúncia per alguna de les parts amb una antelació mínima de 30 dies abans del seu venciment, o si escau, de la finalització de qualsevol de les pròrrogues, mitjançant una comunicació per escrit.

El present Conveni forma un tot orgànic i indivisible al qual es sotmeten en la seva totalitat les parts signants i està constituït pel seu articulat, disposicions, annexos i taules salarials.

Article 6

Prelació de normes i dret supletori

Les normes contingudes en el present Conveni col·lectiu regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal, de forma preferent i prioritària. En tot allò no previst i amb caràcter supletori cal aplicar el text refós de l'Estatut dels treballadors i el conveni d'àmbit estatal per al sector de neteja pública, viària, recs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja, així com les altres disposicions de caràcter general i legislació laboral vigent, que es trobin en vigor.

Article 7

Interpretació, resolució de conflictes i Comissió Paritària

7.1 Es crea la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu com a organisme d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment.

7.2 La Comissió Paritària estarà formada per dos representants de l'empresa i dos dels treballadors, els qui han de triar un secretari entre ells. La Comissió pot ser convocada per qualsevulla de les parts.

7.3 Aquesta Comissió estarà assistida per assessors de l'empresa i dels sindicats amb representació en el Comitè d'Empresa i/o delegats de personal. Els assessors participaran en les reunions amb veu però sense vot.

7.4 Ambdues parts sotmetran a la Comissió Paritària les qüestions de la seva competència en interpretació i aplicació del Conveni col·lectiu; en cas de desacord, caldrà anar amb la qüestió plantejada als organismes de resolució extrajudicial dependents del Tribunal Laboral de Catalunya.

7.5 Per resoldre els conflictes laborals d'índole col·lectiu o plural que puguin sorgir, i específicament, les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificacions de les condicions de treball), de l'Estatut dels treballadors, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 8

Garantia personal

En cas d'existir algun o alguns treballadors que tinguin unes condicions que examinades en conjunt i còmput anual, resultin superiors a las que per al personal de la mateixa categoria s'estableixin en aquest Conveni, es respectaran les dites condicions, amb caràcter estrictament personal i solament per als treballadors que personalment els afecti, mantenint-se estrictament en concepte ad personam.

Article 9

Absorció i compensació

En el cas que durant la vigència del present Conveni col·lectiu s'acordin, per disposició legal, condicions que totalment o parcialment afectin les que hi conté, s'aplicaran, pel que fa a la compensació, les normes de caràcter general actualment vigents o les que es dictin d'ara endavant.

Article 10

Vinculació a la totalitat

Ambdues parts acorden expressament que les normes fixades en el present Conveni col·lectiu seran aplicables tan aviat com en tinguin vigència , a excepció d'aquelles que per norma convencional i/o legislació laboral s'estableixi per àmbit superior.

Capítol 2

Organització del treball

Article 11

Organització i direcció

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR