Convenio colectivo - Comerç del moble, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 16/08/2002

RESOLUCI”

TRE/2314/2002, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de comerÁ del moble de Catalunya, per als anys 2002-2003 (codi de conveni n˙m. 7901695).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de comerÁ del moble de Catalunya, subscrit per la part empresarial per: la FederaciÛ Catalana de Comerciants de mobles i per part dels treballadors per: UGT FederaciÛn de Comercio i per CCOO FederaciÛ de ComerÁ, el dia 3 d'abril de 2002 i l'escrit de data 18 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de comerÁ del moble de Catalunya per als anys 2002-2003, al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Barcelona, 22 d'abril de 2002

Jaume Abat i DinarËs

Director general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

Conveni col∑lectiu de treball de comerÁ del moble de Catalunya, per als anys 2002-2003

Conveni Col∑lectiu del ComerÁ de Mobles de Catalunya

TÌtol primer

Conveni col∑lectiu

CapÌtol primer

Parts negociadores

Article 1

DeterminaciÛ de les parts negociadores

Aquest Conveni col∑lectiu de treball, l'han negociat d'una part, la FederaciÛ Catalana de Comerciants de Mobles, integrada pel Gremi Provincial del ComerÁ de Mobles de Barcelona, l'AssociaciÛ de Comerciants de Mobles de Girona i Comarques, el Gremi de Moblistes de Lleida i ProvÌncia, el Gremi Provincial del ComerÁ de Mobles de Tarragona, i el Gremi d'Equipament de Cuines i Banys de Catalunya; i de l'altra, les centrals sindicals CCOO-FederaciÛ de ComerÁ, Hosteleria i Turisme De Catalunya i UGT-FederaciÛn de Catalunya de Trabajadores de Comercio, de HostelerÌa, Turismo y Juego.

CapÌtol segon

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 2

¿mbit funcional

Aquest Conveni Ès de compliment obligat per a totes les empreses l'activitat principal de les quals Ès el comerÁ de mobles de la llar, de cuina, de bany, d'oficines, i dels seus complements; aixÌ com la decoraciÛ i la instal∑laciÛ i adequaciÛ d'aquests a l'espai. TambÈ ho Ès per als treballadors d'aquestes empreses.

No obstant aixÚ, les disposicions d'aquest Conveni tenen el car‡cter de supletÚries per a les empreses i els treballadors que segueixin regint-se per convenis diferents a aquest; perÚ, qualssevol de les empreses esmentades i dels treballadors podran assumir de com˙ acord i en qualsevol moment, l'exclusivitat d'aquest Conveni.

Article 3

¿mbit territorial

Aquest Conveni afecta totes les empreses i els centres de treball que s'inclouen en l'‡mbit funcional, situats al territori de Catalunya.

Article 4

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta tots els treballadors dels ‡mbits funcionals i territorials definits en aquest Conveni.

No obstant aixÚ, el contingut d'aquest Conveni no Ès aplicable a les persones que es trobin compreses en alguns dels casos contemplats en els articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors, llevat, en el cas de relacions laborals de car‡cter especial, el rËgim disciplinari.

Article 5

¿mbit temporal

  1. †Les condicions que es pacten en aquest Conveni col∑lectiu entraran en vigor amb car‡cter general el dia 1 de gener de 2002, amb independËncia de la data de la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  2. †La seva durada ser‡ de dos anys fins al 31 de desembre de 2003.

  3. †A partir de l'1 de gener de 2004, aquest Conveni es prorrogar‡ t‡citament i autom‡ticament d'any en any, llevat que hi hagi den˙ncia fefaent feta amb 30 dies d'antelaciÛ a la data esmentada de venciment o a la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

CapÌtol tercer

AplicaciÛ del conveni

Article 6

PrelaciÛ de normes i dret supletori

Segons el que no es preveu en aquest Conveni col∑lectiu, s'ha d'aplicar el text refÛs de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995 i publicat en el BOE de 29 de marÁ de 1995, i les modificacions posteriors, aixÌ com la resta de disposicions laborals i de car‡cter general que siguin aplicables.

Article 7

Condicions mÈs beneficioses i garanties ad personam

Totes les condicions que s'estableixen en aquest Conveni tenen la consideraciÛ de mÌnimes, per la qual cosa els pactes, les cl‡usules, les condicions i les situacions actuals implantades entre empresaris i treballadors, que en el seu conjunt anual impliquen condicions mÈs beneficioses que les que es pacten en aquest Conveni, han de respectar-se Ìntegrament.

Article 8

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions establertes en aquest Conveni col∑lectiu constitueixen un tot org‡nic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica han de ser considerades globalment.

Article 9

ComissiÛ parit‡ria

Per interpretar i vetllar pel compliment d'aquest Conveni en cas que sorgeixin discrep‡ncies, es nomena una ComissiÛ parit‡ria, composta de quatre representants empresarials, designats per la FederaciÛ Catalana de Comerciants de Mobles de Catalunya, i uns altres quatre de socials, designats pels sindicats signants.

En cas que no s'arribÈs a un acord, se sol∑licitaria la mediaciÛ del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

La ComissiÛ parit‡ria tÈ, tambÈ, les funcions seg¸ents:

a)†Vigil‡ncia i compliment de les q¸estions que es derivin de l'aplicaciÛ del Conveni col∑lectiu.

b)†Assessorament i emissiÛ d'informes amb relaciÛ a les categories professionals no regulades en aquest Conveni.

c)†IntervenciÛ mediadora en les reclamacions salarials, sancions i acomiadaments quan afectin a cinc persones o mÈs en una mateixa empresa.

d)†IntervenciÛ davant l'AdministraciÛ p˙blica i de les institucions privades per exigir el compliment d'aquest Conveni.

e)†Facultat per incorporar al Conveni col∑lectiu els acords que es poguessin assolir en l'‡mbit estatal.

f)†Estudi i resoluciÛ de la creaciÛ de noves categories professionals, definint les seves funcions.

g)†En general, tot allÚ que se li encomani en aquest Conveni.

L'exercici de les funcions anteriors no ha d'obstaculitzar en cap cas la competËncia de la respectiva jurisdicciÛ prevista en les disposicions legals.

Es fixen com a adreces de la ComissiÛ parit‡ria els seg¸ents domicilis:

Domicili de CCOO: Via Laietana, 16, 2a planta, 08003 Barcelona.

Domicili de la UGT: Rambla Santa MÚnica, 10, 2a planta, 08002 Barcelona.

Domicili Patronal: Muntaner, 48-50, 1r 3a, 08011 Barcelona.

Article 10

C‡non de negociaciÛ

En concepte de retribuciÛ dels pagaments i meditacions produÔts per aquesta negociaciÛ:

a)†Tots els treballadors afectats per aquest Conveni han d'ingressar la quantitat de 6,01 euros per compte d' UGT, a La Caixa, a l'oficina Rambla, 30 de Barcelona, al compte corrent n˙m. 2100-3290-41-2500020758 i per compte de CCOO a on s'estableixi.

b)†Totes les empreses a quË aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ han d'ingressar la quantitat de 6,01 euros per cada treballador de la seva plantilla en el compte de la FederaciÛ Catalana de Comerciants de Mobles de Catalunya, al Banc de Sabadell, a l'oficina de la Gran Via de les Corts Catalanes, 549, al compte corrent 1081909.

Cal efectuar aquests ingressos en el termini m‡xim d'un mes a partir de la publicaciÛ del Conveni en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

TÌtol segon

Condicions de treball

CapÌtol primer

OrganitzaciÛ del treball

Article 11

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball, d'acord amb el que es prescriu en aquest Conveni i en la legislaciÛ vigent, Ès facultat i responsabilitat de l'empresa.

L'organitzaciÛ del treball tÈ per objecte l'assoliment en l'empresa d'un nivell adequat de productivitat, basat en la utilitzaciÛ Úptima dels recursos humans i materials.

Sense minva de la facultat al∑ludida en el primer par‡graf, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientaciÛ, proposta, emissiÛ d'informes, etc., pel que fa a l'organitzaciÛ i racionalitzaciÛ del treball, de conformitat amb l'article 64 del text refÛs de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ.

CapÌtol segon

Estructura professional

Article 12

ClassificaciÛ professional

Els treballadors que ofereixen els seus serveis en les empreses incloses en l'‡mbit d'aquest Acord s'han de classificar atenent a les seves aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestaciÛ.

La classificaciÛ s'ha de realitzar en grups professionals, per interpretaciÛ i aplicaciÛ dels factors de valoraciÛ i per tasques i funcions b‡siques mÈs representatives que desenvolupin els treballadors.

Per acord entre el treballador i l'empresari s'estableix el contingut de la prestaciÛ laboral objecte del contracte de treball, aixÌ com la seva pertinenÁa a un dels grups professionals previstos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR