Convenio colectivo - Empreses de Treball Temporal, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 05/03/2003

RESOLUCIÓ TIC/468/2003, de 21 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball d'empreses de treball temporal per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 7901245).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball d'empreses de treball temporal per a l'any 2002, subscrit per les parts negociadores els dies 25 de setembre i 16 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu d'empreses de treball temporal per a l'any 2002 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions laborals.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, havent complert prèviament els tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 21 de gener de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball d'empreses de treball temporal per a l'any 2002

3er Conveni col-lectiu autonòmic

de Catalunya d'empreses de treball temporal 2002

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

  1. El present Conveni col-lectiu regula les relacions de treball entre les empreses de treball temporal i els seus treballadors en l'àmbit de Catalunya.

  2. S'entén per Empresa de Treball Temporal (d'ara endavant ETT), aquella l'activitat de la qual consisteix en posar a disposició d'una altra empresa usuària, amb caràcter temporal, treballadors per ella contractats.

  3. Als efectes del present conveni s'entendrà per treballador:

  1. En "missió", el que presti els seus serveis a l'empresa usuària, mitjançant contracte temporal o, en el seu cas, per temps indefinit.

  2. Estructural" o "intern", el que, amb caràcter fix o temporal, presti directament la seva activitat a l'ETT.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació a tot el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Respecte a allò no regulat expressament en el present Conveni és Dret supletori el Conveni col-lectiu Estatal del Sector.

Article 3

Àmbit personal

  1. El present Conveni s'aplicarà a la totalitat dels treballadors, fixes o temporals, que prestin serveis per compte i sota la dependència de les empreses esmentades en els articles anteriors.

  2. Queden exclosos:

  1. Els que tinguin limitada llur activitat al desenvolupament de la funció de Conseller o membre dels òrgans de representació de les empreses que adoptin la forma jurídica de societat, sempre que la seva activitat no comporti l'exercici d'altres funcions que les inherents a tal càrrec.

  2. El personal d'alta direcció, contractat a l'emparament d'allò establert en el Real Decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Article 4

Vigència, denúncia i pròrroga

  1. El present Conveni tindrà una vigència des de l'1 de gener de 2002 fins el 31 de desembre de 2002.

  2. No obstant, s'entendrà prorrogat d'any en any si no és denunciat expressament i per escrit per qualsevol de les parts, amb una antelació mínima de dos mesos anteriors a la fi de la seva vigència inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues anuals.

  3. Dins el termini de quinze dies a comptar des de la denúncia, es constituirà la Comissió per a la negociació d'un nou conveni.

  4. En el supòsit que, un cop denunciat, no s'arribi a un acord substitutori abans de l'expiració del venciment, el present Conveni perdrà la seva vigència en el seu contingut obligacional.

  5. Les parts signants del present Conveni col-lectiu, com a manifestació de la seva voluntat d'aconseguir un desenvolupament de les relacions laborals en l'àmbit de les ETT basat en el diàleg i la negociació, convenen expressament, sempre i quan compleixin els compromisos acordats, no iniciar, convocar ni adoptar mesura col-lectiva de pressió dirigida a la modificació, reforma o revisió anticipada, total o parcial de la norma convinguda.

Article 5

Unitat i indivisibilitat del Conveni

  1. Les condicions pactades en el present Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible, restant les parts mútuament obligades al compliment de la seva totalitat.

  2. En conseqüència, si per resolució de la jurisdicció competent s'anul-lés o s'invalidés qualsevol dels seus pactes o per disposició legal s'establissin condicions de treball que afectin a les previstes en el present Conveni, llevat que per acord exprés de la Comissió paritària del Conveni s'entengués una altra cosa en el termini màxim de set dies a comptar des de l'entrada en vigor d'aquella disposició o des de la fermesa d'aquesta resolució, es considerarà que s'ha produït una ruptura de l'equilibri de les diferents contraprestacions estipulades.

  3. En aquest cas, la Comissió negociadora, dins el termini de set dies a comptar des de la data de reunió de la Comissió paritària, deurà reunir-se a fi d'ajustar el contingut del Conveni a la nova situació creada.

  4. En el supòsit que la Comissió negociadora no arribés a un acord dins el termini de quinze dies, la discrepància es sotmetrà a la decisió d'un o varis àrbitres, nomenats de comú acord per la Comissió paritària; el laude, que haurà de dictar-se en el termini de set dies, serà d'obligat compliment. En cas de no arribar a un acord en el nomenament del o dels àrbitres, es procedirà a elegir-ne un per sorteig d'entre dos proposats per cadascuna de les parts.

  5. Les matèries regulades en el present Conveni col-lectiu tenen la consideració de mínims en el seu àmbit funcional.

Article 6

Compensació i absorció

  1. El Conveni compensa i absorbeix qualsevol millora aconseguida pel personal, ja sigui a través d'altres convenis o normes de compliment obligat com mitjançant gratificacions concedides a títol personal per les empreses.

  2. Quedaran absorbits pel conveni, els efectes econòmics que puguin derivar-se de disposicions legals o administratives que entrin en vigor amb posterioritat a la signatura del Conveni.

Article 7

Garantia personal

Es respectaran les condicions més beneficioses que els treballadors tinguin reconegudes a títol personal i individual o, en el seu cas, mitjançant acord col-lectiu sobre les establertes en el present Conveni, si bé valorades ambdues en el seu conjunt i còmput anual, respecte dels conceptes quantificables.

Article 8

Comissió paritària

  1. A l'empara d'allò previst en la legislació vigent, es constitueix una Comissió paritària per a la interpretació i l'aplicació del present Conveni, composta per quatre membres de cadascuna de les representacions social i econòmica, preferentment elegida entre els qui haguessin integrat la Comissió negociadora.

  2. La Comissió paritària podrà utilitzar, amb caràcter ocasional o permanent, els serveis d'assessors en quantes matèries siguin de la seva competència. Aquests assessors seran designats lliurement per cadascuna de les parts i actuaran amb veu però sense vot.

  3. La Comissió paritària es constituirà dins del termini de quinze dies a partir de l'entrada en vigor del Conveni, procedint a elaborar el seu reglament intern de funcionament.

  4. A títol orientatiu són funcions de la Comissió paritària:

    1. La interpretació de la totalitat de les clàusules del Conveni.

    2. Servir en les empreses sense representació legal dels treballadors, o en les que, havent-hi, no s'arribés a un acord, com preceptiva instància mediadora, a sol-licitud d'una de les parts, respecte a les decisions i mesures a adoptar en relació a les matèries següents:

      Expedients de regulació d'ocupació.

      Modificacions substancials de condicions de treball de caràcter col-lectiu, sempre que la pretensió d'introduir o implantar noves mesures afecti a:

      Jornada laboral.

      Horari.

      Sistema de remuneració.

      Classificació i formació professional.

    3. Vigilància, control i seguiment dels acords assolits en Conveni col-lectiu, així com propiciar tots aquells mecanismes necessaris per a un millor desenvolupament de l'activitat laboral de les ETT.

      Per aquest motiu li seran facilitats a la Comissió paritària, a efectes estadístics, informes trimestrals per les parts signatàries del present Conveni, o d'aquelles altres que poguessin adherir-se a aquest. Aquests informes contindran, entre altres, les següents dades:

      Anàlisi de la situació econòmico-social amb especificació de matèries referents a política i mercat d'ocupació, número de contractes realitzats, tipus de contractes i duració mitja, sent la Comissió paritària la que en cada moment determini quines altres dades poden ser necessàries per al mateix fi.

      Informe sobre el grau d'aplicació del Conveni col-lectiu, dificultats trobades i proposades de superació de les mateixes.

      Arbitrar els mitjans necessaris de control i denúncia d'aquelles empreses que, contravenint les normes laborals i jurídiques, poguessin incórrer en situació d'avantatge en el mercat.

    4. Elaborar anualment un informe sobre la situació del sector, en base a les dades especificades en l'apartat anterior.

      ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR