Convenio colectivo - Establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'anàlisis clíniques, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 03/10/2002

RESOLUCI”

TRE/2759/2002, de 12 d'agost, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col-lectiu de treball d'establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta i laboratoris d'an‡lisis clÌniques per als anys 2001-2003 (codi de conveni n˙m. 7900815).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball d'establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta i laboratoris d'an‡lisis clÌniques, subscrit per la part empresarial per ACES, UCH i CAPS i per part dels treballadors per CCOO i la UGT els dies 3 de gener de 2002, 12 de juliol de 2002 i 8 d'agost de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col-lectiu d'establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta i laboratoris d'an‡lisis clÌniques per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals (codi de conveni n˙m. 7900815).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, havent complert prËviament els tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 12 d'agost de 2002

P. D.

Mariano Unzeta i LÛpez

Subdirector general de Seguretat i Condicions de Salut en el Treball

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu nacional de Catalunya per establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ i assistËncia en l'‡mbit de la sanitat privada. Anys 2001, 2002, 2003.

CapÌtol 1

Article 1

¿mbit funcional

Aquest conveni col∑lectiu s'aplica a tots els establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta, laboratoris d'an‡lisi clÌnics, centres sociosanitaris qualificats com a tals per l'administraciÛ competent i les residËncies de tercera edat en quË la seva activitat sigui fonamentalment sanit‡ria, que, compresos en el seu ‡mbit territorial, no pertanyien a la xarxa hospital‡ria d'utilitzaciÛ p˙blica de Catalunya.

Article 2

¿mbit territorial

El conveni afectar‡ a tots els centres de treball i als treballadors/es que prestin els seus serveis en l'‡mbit territorial de la comunitat autÚnoma de Catalunya, encara que la seu central radiqui fora de l'esmentat territori.

Article 3

¿mbit personal

L'‡mbit d'aquest Conveni comprËn tots els treballadors/es que presten serveis a les empreses afectades.

Article 4

VigËncia

Aquest Conveni col∑lectiu entrar‡ en vigor l'endem‡ mateix del dia en quË sigui signat. No obstant aixÚ, les condicions econÚmiques s'han d'aplicar a comptar des de l'1 de gener de 2001, llevat dels casos que expressament es determini altra data.

Els salaris s'hauran d'adaptar a les taules del conveni i aixÌ mateix s'abonaran els endarreriments dins el primer trimestre de l'any 2002.

Article 5

Durada

La durada d'aquest Conveni Ès de 3 anys. Finalitzar‡, doncs, el 31 de desembre de l'any 2003.

Article 6

PrÚrroga, den˙ncia i revisiÛ

El present Conveni s'entendr‡ prorrogat per perÌodes iguals de temps, si cap de les parts procedeix a la seva den˙ncia, amb un mes d'antelaciÛ, com a mÌnim, a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

La den˙ncia, que podr‡ ser efectuada per qualsevol de les representacions empresarial o sindical signants d'aquest Conveni, s'haur‡ de realitzar per escrit, comunicant-la a les representacions i a l'autoritat laboral. En un termini m‡xim d'un mes, a partir de la recepciÛ de la comunicaciÛ de den˙ncia es procedir‡ a constituir la ComissiÛ negociadora del conveni. La part receptora de la comunicaciÛ haur‡ de respondre i ambdues podran establir un calendari o pla de negociaciÛ.

Article 7

PrelaciÛ de normes

Les normes contingudes en aquest Conveni regulen les relacions entre les empreses que comprËn i els seus treballadors/es, amb car‡cter preferent.

Amb car‡cter supletori, pel que fa a tot el que el conveni no preveu, cal aplicar les disposicions de l'Estatut dels treballadors i de la resta de disposicions de car‡cter general.

Article 8

AbsorciÛ o compensaciÛ

Les retribucions que aquest Conveni estableix compensen i absorbeixen totes les que hi hagi al moment de l'entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o del seu origen.

Les millores retributives o de condicions laborals que es promulguin durant la vigËncia d'aquest Conveni per disposiciÛ legal d'aplicaciÛ general, nomÈs tenen efic‡cia i sÛn aplicables si, considerant-les en conjunt i en cÚmput anual, superen les d'aquest Conveni. Altrament, sÛn absorbides per les del Conveni.

Article 9

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, cal considerar-les globalment.

Article 10

CondiciÛ mÈs beneficiosa

D'acord amb el que estableix l'Estatut dels treballadors, cal respectar les condicions superiors pactades que les empreses han establert abans que aquest Conveni entri en vigor i que el superin amb car‡cter global.

Les condicions que aquest Conveni fixa s'han de considerar mÌnimes, i cap pacte en sentit contrari entre treballador i empresa no pot prevaler sobre el que estableix.

Article 11

ComissiÛ parit‡ria

11.1.†Es crea una ComissiÛ parit‡ria del Conveni com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del compliment, amb les funcions especÌfiques seg¸ents:

a)†InterpretaciÛ del Conveni.

b)†Arbitratge de les q¸estions que les parts sotmetin a la seva consideraciÛ.

c)†Qualssevol altres que aquest conveni li atribueixi.

11.2.†La ComissiÛ parit‡ria estar‡ integrada per 18 membres, 9 representants per part de la Patronal (5 per ACES, 1 per UCH, 1 per CAPS i 2 per les provÌncies de Tarragona, Lleida i Girona), 6 representants de CCOO i 3 representants d'UGT.

Poden assistir a les reunions de la ComissiÛ, amb veu perÚ sense vot, els assessors de les representacions respectives, els quals han de ser citats a les reunions.

11.3.†La Secretaria de la ComissiÛ parit‡ria la convocar‡ sempre que ho sol∑liciti qualsevol de les representacions. La sol∑licitud s'efectuar‡ a la Secretaria per escrit i amb indicaciÛ de l'assumpte o assumptes a tractar.

La Secretaria en el termini dels 4 dies seg¸ents, assenyalar‡ dia i hora per a la celebraciÛ de la reuniÛ, que haur‡ de comunicar per escrit a les parts.

11.4.†S'assenyala com a domicili de la Secretaria de la ComissiÛ parit‡ria el de la Via Augusta, 125, 6Ë 7a de Barcelona.

Article 12

SubmissiÛ de q¸estions a la comissiÛ

Totes dues parts convenen i recomanen de sotmetre qualssevol dubtes, discrep‡ncies o conflictes que es presentin arran de l'aplicaciÛ o de la interpretaciÛ del Conveni al dictamen de la ComissiÛ, abans de plantejar els diversos supÚsits davant la jurisdicciÛ competent. La ComissiÛ ha d'emetre el dictamen esmentat amb audiËncia, en tot cas, de les parts interessades.

CapÌtol 2

Disposicions generals

Article 13

Salari de conveni

Les retribucions del present Conveni per a l'any 2001, seran les que es fixen en les taules salarials adjuntes per a cada una de les provÌncies. Aquestes taules es refereixen a la jornada completa establerta en el conveni, es percebran prorratejades en un altre cas.

Es regularitzaran les nÚmines i es pagaran els endarreriment dins el primer trimestre de l'any 2002.

En el cas que l'IPC real fos superior al 3%, es regularitzaran les taules salarials amb efectes retroactius a 1 de gener de 2001, fent efectius els endarreriments, dins dels tres mesos seg¸ents del coneixement de les variacions de l'IPC de l'esmentat any.

A l'any 2002, s'aplicar‡ des de l'1 de gener d'aquest any, l'increment de l'IPC previst pel govern. En el cas que l'IPC real fos superior al previst, s'adaptaran les taules salarials amb efectes retroactius a 1 de gener de 2002, fent efectius els endarreriments, dins dels tres mesos seg¸ents del coneixement de les variacions de l'IPC de l'esmentat any.

A l'any 2003, s'aplicar‡ des de l'1 de gener d'aquest any, l'increment de l'IPC previst pel govern. En el cas que l'IPC real fos superior al previst, s'adaptaran les taules salarials amb efectes retroactius a 1 de gener de 2003, fent efectius els endarreriments, dins dels tres mesos seg¸ents del coneixement de les variacions de l'IPC de l'esmentat any.

La ComissiÛ parit‡ria del Conveni elaborar‡ les taules salarials de cada un dels anys, tant dels increments inicials com de les possibles regularitzacions, tenint aquestes valor d'annexos del conveni.

Increment retributiu de les provÌncies de Girona, Lleida i Tarragona.

S'aplicar‡ a totes les categories equivalents el mÚdul d'increment, en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR