Convenio colectivo - Residències, Centres de dia i llars per a l'atenció de Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 22/05/2003

RESOLUCIÓ TIC/1446/2003, de 7 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del sector de les residències i centres de dia per a l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda de Catalunya per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 7901195).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del sector de les residències i centres de dia per a l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda de Catalunya per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 7901195), subscrit per la part empresarial pels representants de l'Agrupació Catalana de Centres de Profunds, i per la part social pels representants de CCOO i la UGT, els dies 27 de setembre de 2002 i 7 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del sector de les residències i centres de dia per a l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda de Catalunya per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 7901195) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 7 d'abril de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball del sector de les residències i centres de dia per a l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda de Catalunya per als anys 2001-2003

3 Conveni Col-lectiu de Catalunya de residències i centres de dia per a l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest conveni serà d'aplicació a les relacions laborals de les residències i centres de dia que tinguin com a activitat l'atenció a persones amb discapacitat psíquica severa i profunda prescindint de la naturalesa, tipus, o caràcter de l'entitat que n'és propietària.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació a tot el territori de Catalunya i, per tant, a tots els centres que reuneixin les característiques de l'article anterior i estiguin situats en l'esmentat territori.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor el mateix dia que el registri el servei corresponent de la Direcció General de Relacions Laborals del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, i té efecte retroactiu en els seus aspectes retributius: taules i altres conceptes salarials, dietes, indemnitzacions etc., que seran d'aplicació amb efectes d'1 de gener de 2001, amb l'excepció del plus de nocturnitat i dels complements d'incapacitat temporal, la vigència dels quals és a partir de la signatura del present Conveni o de tots aquells que el text del Conveni determini els seus efectes d'aplicació.

El període de vigència del present Conveni serà de tres anys, acabant, per tant, la seva vigència el 31 de desembre del 2003 i podrà ser prorrogat d'any en any sempre que no s'interposi denúncia per qualsevol de les parts negociadores, amb l'antelació d'un mes a la data del seu venciment.

Les clàusules normatives del present Conveni és mantindran vigents des que s'efectuï la seva denúncia fins al moment de la signatura del següent conveni.

Article 4

Àmbit personal

4.1 El Conveni serà d'aplicació a tots els treballadors/es, tan fixos com interins o eventuals o temporals per quals1evol motiu, que estiguin vinculats a les empreses incloses a l'article primer, pel corresponent contracte de treball de caràcter comú.

4.2 S'exclouen expressament de l'àmbit d'aplicació d'aquest conveni:

4.2.1 Els professionals o especialistes que, per raó de l'exercici professional, poden concertar estudis, treballs o col-laboracions específiques referides a l'activitat normal dels centres inclosos en l'àmbit d'aplicació del present Conveni.

4.2.2 Les relacions laborals de caire especial.

4.2.3 Els contractes expressament exclosos per la llei.

Article 5

Prelació de normes

Les normes contingudes en aquest Conveni regularan amb caire absolutament preferent les relacions entre les empreses, compreses en el seu àmbit, i el seu personal. En tot allò que no es preveu en aquest conveni li serà d'aplicació el que estableix l'Estatut dels treballadors (RD legislatiu 1/1995, de 24 de març de 1995), la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical i altres disposicions laborals de caire general. No serà d'aplicació l'Ordenança laboral per als centres d'assistència, i atenció a deficients mentals i minusvàlids físics, que expressament es deixa sense aplicació, en estar tots els seus apartats previstos en aquest Conveni o a la normativa abans esmentada.

Article 6

Vinculació a la totalitat

6.1 Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot indivisible. Les millores econòmiques que s'hi pacten podran ser absorbides per les que, en el futur, es puguin establir per disposició legal i per les que vinguin pagant els centres a l'entrada en vigència del conveni, tot en còmput anual.

6.2 La remuneració total que, a l'entrada en vigor del present Conveni, percebi el personal a què n'és d'aplicació, compensa i absorbeix les millores, amb les excepcions establertes a l'article 7è, en còmput global anual, establertes en aquest Conveni, tenint en compte en tot cas que la remuneració real dels treballadors/es no podrà ser reduïda per l'aplicació de les normes que aquí s'estableixen, tot en còmput anual.

Article 7

Condicions més beneficioses

Es respectaran a tots els treballadors/es inclosos a l'àmbit del present Conveni i amb caràcter ad personam totes aquelles condicions més beneficioses del tipus que siguin que estiguin reconegudes pels convenis col-lectius anteriors o contractes de treball, sempre que siguin vigents en el moment d'entrada en vigència del 1 Conveni.

També es respectaran aquelles condicions més beneficioses reconegudes en pactes d'empresa o individuals, sempre que no siguin de caràcter salarial, o si tenint-ne, el tenen per causa d'una contraprestació en matèria de jornada o horari, sempre que aquesta es mantingui amb l'aplicació d'aquest Conveni.

Capítol 2

Classificació del personal

Article 8

Categories

El personal que presta els seus serveis a qualsevol dels centres esmentats a l'article primer es classificarà, d'acord amb la funció que exerceixen, dins d'algun dels grups i categories següents:

8.1 Personal tècnic

8.1.1 Director/a

8.1.2 Llicenciats/des universitaris/es

8.1.3 Diplomats/des universitaris/es

8.1.4 Auxiliar tècnic educatiu/va

8.2 Personal administratiu

8.2.1 Gerent

8.2.2 Cap administratiu

8.2.3 Oficial/a administratiu/va de 1a

8.2.4 Oficial/a administratiu/va de 2a

8.2.5 Auxiliar administratiu/va

8.3 Personal de serveis generals

8.3.1 Cap de serveis generals

8.3.2 Oficial/a de serveis generals

8.3.3 Auxiliar de serveis generals

Article 9

Funcions

La classificació del personal esmentada a l'article anterior no suposa l'obligació de tenir cobertes totes les places ni funcions si les necessitats i el volum del centre no ho requereixen.

Les funcions de cadascuna de les categories són les que es relacionen a l'Annex 1, si bé es podran realitzar d'altres similars que siguin enteses com a equivalents. Els treballadors/res estan obligats/des a executar els treballs i operacions que ordenin de forma expressa els seus superiors/res jeràrquics dins dels continguts generals de la seva competència i categoria professional, sempre que no es perjudiqui la seva dignitat i formació professional.

Capítol 3

Ingressos, ascensos i plantilles

Article 10

Contractació

Com a mínim, el 75 % dels treballadors/res de cadascuna de les empreses afectades pel present Conveni tindrà contracte per temps indefinit, mentre que el 25 % restant podrà estar contractat de forma temporal d'acord amb les modalitats contractuals regulades per la normativa vigent.

Per complir el percentatge establert en el present article, s'exclouen, als efectes de còmput, els contractes d'interinitat.

S'entenen per contractes d'interinitat els formalitzats per substituir un treballador/a .indefinits o temporals, indistintament. amb dret a reserva del lloc de treball per norma, conveni col-lectiu o acord individual, o per cobrir temporalment un lloc de treball durant el procés de selecció o promoció per la seva cobertura definitiva.

El contracte eventual per circumstàncies de la producció tindrà una durada màxima de dotze mesos en un període de divuit mesos.

Pel que fa a la regulació dels contractes a temps parcial, s'estarà a l'establert per la normativa vigent.

Article 11

Ascensos i vacants

Els ascensos de categoria professional es faran d'acord amb la formació, mèrits i capacitat, així com l'antiguitat del treballador/a.

Quan un/a treballador/a realitzi tasques corresponents a categories professionals superiors a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR