Convenio colectivo - Cava i Vins Escumosos, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 02/02/2004

RESOLUCI” TRI/94/2004, de 8 de gener, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de Vins escumosos per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 7900755).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de Vins escumosos per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 7900755), subscrit per la part empresarial pels representants de l'Institut del Cava i per la part social pels representants de CCOO i UGT, el dia 11 de novembre de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de Vins escumosos per als anys 2003-2005 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 8 de gener de 2004

Jaume Abat i DinarËs

Director general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de Vins escumosos per als anys 2003-2005

Conveni col∑lectiu

de cava i vins escumosos de Catalunya

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ obligatÚria en tots els centres de treball de les ind˙stries incloses en el seu ‡mbit territorial que s'ubiquen en la Comunitat AutÚnoma de Catalunya.

Article 2

¿mbit funcional

Resta subjecta a les prescripcions d'aquest Conveni la ind˙stria vinÌcola de:

ElaboraciÛ de vins escumosos criats en cava.

ElaboraciÛ de vins escumosos fermentats en dipÚsit tancat.

FabricaciÛ de vins gasificats.

Article 3

¿mbit personal

Inclou la totalitat del personal classificat en els grups genËrics de tËcnics, administratius, comercials, subalterns i obrers de l'OrdenanÁa laboral per a les ind˙stries vinÌcoles, alcofolleres, licoreres i sidreres que treballen en les empreses afectades, a mÈs del personal que, amb aquest car‡cter, hi ingressi durant la vigËncia del conveni.

Article 4

VigËncia

Aquest Conveni entrar‡ en vigor, amb car‡cter general, inclÚs l'econÚmic, a comptar de l'1 de gener de 2003.

Article 5

Durada i prÚrroga

La durada del Conveni Ès per tres anys, o sigui des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005, prorrogable en perÌodes d'un any, per reconducciÛ t‡cita, i el pot denunciar qualsevol de les dues parts tres mesos abans del seu venciment o del de les seves prÚrrogues.

Article 6

CompensaciÛ i absorciÛ

Les millores establertes en aquest Conveni col∑lectiu compensen i s'absorbeixen en la seva totalitat tots els beneficis, abonaments o qualsevol conceptes retribuÔts que hi hagi per disposiciÛ legal, iniciativa privada o de qualsevol altre origen.

Si durant la vigËncia d'aquest Conveni, i com a conseq¸Ëncia d'un precepte legal o una norma obligatÚria equivalent, el salari pactat i el plus de vinculaciÛ d'alguna categoria professional o, fins i tot, el grau d'antiguitat, resulten inferiors al que se segueix d'aquestes normes, les empreses han de compensar el treballador o els treballadors afectats amb la quantitat setmanal o mensual que calgui per tal que les seves retribucions, en cÚmput anual, assoleixin les establertes per imperatiu legal.

CapÌtol 2

ClassificaciÛ o qualificaciÛ professionals

Article 7

Disposicions generals

La classificaciÛ del personal obrer consignada en aquest Conveni Ès merament enunciativa i no comporta l'obligaciÛ de tenir coberts tots els nivells enumerats en cas que les necessitats i el volum de la ind˙stria no ho requereixen.

Cada empresa, a partir del seu reglament de rËgim interior, pot procedir a homologar les tasques no assenyalades en aquest Conveni al nivell salarial mÈs idoni.

En cas que un treballador tingui funcions diverses prÚpies de diferents nivells salarials, s'ha de classificar en el nivell salarial que pertoca a la seva activitat principal i ha de percebre el salari corresponent a aquesta activitat.

La tasca assignada a cada nivell salarial Ès merament informativa, ja que qualsevol treballador de la ind˙stria est‡ obligat a fer totes les operacions que li ordenin els seus superiors, dins de la comesa general prÚpia de la seva competËncia laboral, entre les quals s'inclouen la neteja de la m‡quina i la del lloc de treball.

El personal classificat en el nivell A ha de passar autom‡ticament al nivell B a tot estirar al cap de tres anys de servei en la mateixa empresa, sens perjudici que abans d'aquest perÌode se li hagi d'atribuir aquest nivell o un altre de superior si li correspon per les funcions que desenvolupa normalment.

Qualsevol lloc de treball por ser exercit indiferentment per un home o una dona, llevat dels casos especÌfics que prohibeix per la legislaciÛ vigent.

Les empreses han de vetllar perquË, sempre que sigui possible, les places que quedin vacants de cada categoria, per jubilaciÛ o altres causes, siguin cobertes en el termini d'un mes pel personal de la plantilla.

Article 8

ClassificaciÛ del personal

  1. †Respecte a la classificaciÛ del personal afectat pel conveni, regir‡ la normativa vigent d'aplicaciÛ que, en aquests moments, es el laude arbitral dictat per el Ministeri de Treball, en substituciÛ del que preveia la antiga OrdenanÁa Laboral d'ind˙stries vinÌcoles.-

    En qualsevol cas i atenent a que l'esmentat laude arbitral est‡ impugnat davant els Tribunals, s'estar‡ al que decideixin aquests Tribunals sobre la seva validesa i efectes.

    Ambdues parts acorden presentar a la ComissiÛ Mixta Parit‡ria els casos conflictius de classificaciÛ de categoria. La ComissiÛ Mixta Parit‡ria donar‡ resoluciÛ als casos que es presentin en un termini m‡xim de dos mesos.

    TambÈ regiran les seg¸ents definicions:

    El grup genËric d'obrers estar‡ emmarcat en els seg¸ents nivells salarials:

    Nivell A: Peons

    Nivell B: Peons especialistes i oficials de 3a

    Nivell C: Oficials de 2a

    Nivell D: Oficials de 1a i personal de direcciÛ

    Personal auxiliar

    Oficial de 3a: assimilat al nivell B

    Oficial de 2a: assimilat al nivell C

    Oficial de 1a: assimilat al nivell D

    Es defineix la categoria de viatjant de la seg¸ent manera: TÈ com a missiÛ concreta realitzar la venda als clients de la ruta assignada, millorant el volum de la participaciÛ i de la introducciÛ del producte. Gestionar en la seva globalitat qualsevol activitat Comercial, Promocions, "Merchandising" i gestiÛ de cobraments.

    Per aconseguir els objectius especÌfics i generals definits per la DirecciÛ de l'empresa o pel Cap immediat superior, informar‡ di‡riament de qualsevol incidËncia o anomalia en la seva ruta, aixÌ com de les activitats de la competËncia. Aquest treballador tindr‡ que fer tot l'exposat, mitjanÁant vehicle facilitat per l'empresa. De no ser aixÌ, l'empresa abonar‡ laquantitat corresponent fixada per la normativa legal respecte a les dietes deduÔbles en l'impost de la renda de les persones fÌsiques (I.R.P.F.)

  2. †D'altra banda, cal aplicar la normativa laboral que contÈ l'article 15, n˙mero 6, de l'Estatut dels treballadors i els articles 11 i seg¸ents del Reial Decret 2104/1984, de 21 de novembre, respecte als treballadors els contractes dels quals, atesa la seva naturalesa i caracterÌstiques, es classifiquen, d'acord amb la normativa ressenyada, com a fixos discontinus.

    Els treballadors i treballadores , una vegada acomplertes dues campanyes seguides es consideraran com a fixes discontinus .

Article 9

Auxiliars administratius

Els auxiliars de segona que hagin complert els 21 anys s'han de sotmetre a peticiÛ prÚpia a les proves d'aptitud per ascendir a la categoria d'auxiliars de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR