Convenio colectivo - Detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries i llegums cuits de la província de Barcelona, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 29/06/2001

RESOLUCIÓ

de 20 d'abril de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries i llegums cuits de la província de Barcelona per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0801295).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries i llegums cuits de la província de Barcelona subscrit per Gremio de Detallistas y Autoservicios de Alimentación de Barcelona y provincia, Gremio de Charcuterías y Mantequerías, Gremio de Lecherías y Granjas-lecherías, Gremio de Legumbres Cocidas, CCOO i UGT el dia 6 de febrer de 2001 i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries i llegums cuits de la província de Barcelona per als anys 2000-2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 d'abril de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries i llegums cuits de la província de Barcelona, per als anys 2000-2002.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Les estipulacions del present Conveni afectaran la totalitat de treballadors i de les empreses dedicades a l'activitat de detallistes d'alimentació i establiments polivalents, tradicionals i en règim d'autoservei fins a 120 m2, xarcuteries, mantegueries, lleteries, granges-lleteries, llegums cuits i tots aquells establiments que realitzin les mateixes activitats i els centres de treball els quals radiquin a Barcelona i a la seva província.

Queden també inclosos a l'àmbit d'aquest Conveni, a més dels establiments detallistes d'alimentació tradicionals, coneguts com a "botigues de queviures", "botigues de comestibles", "ultramarins", i també els que, amb la mateixa superfície i el mateix assortiment d'articles, s'anomenen "autoserveis" pel sistema de venda adoptat, que n'és l'única diferència.

D'acord amb la nomenclatura del Pla d'equipament comercial alimentari de la ciutat de Barcelona (PECAB), les denominacions esmentades es defineixen ara com a polivalents tradicionals o en autoservei, amb sala de vendes limitada a 120 m2.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta en la ciutat de Barcelona i tota la seva província totes les empreses que hi són domiciliades i les sucursals que tinguin actualment o que puguin tenir en el futur, encara que s'ubiquin fora d'aquest territori.

Article 3

Àmbit personal

El Conveni obliga tots els treballadors que prestin actualment els seus serveis a les empreses incloses a l'àmbit funcional.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor, amb caràcter general, a partir del dia 1 de gener de 2000, independentment de la seva publicació al DOGC, amb una durada de 3 anys, per la qual cosa conclourà el dia 31 de desembre de 2002.

Article 5

Vigilància

Es crearà una Comissió Paritària interpretadora del Conveni, la qual tindrà, a més, les funcions de conciliació i arbitratge en tots aquells conflictes que puguin sorgir a causa de la seva interpretació i el seu compliment. Aquesta Comissió estarà formada per dos representants de cada central sindical i un representant de cada gremi, signants del Conveni. Les decisions de la Comissió Paritària es prendran per majoria senzilla.

Així mateix, la Comissió Paritària tindrà la funció de realitzar tots els estudis, els informes i les peticions a l'Administració que calgui per millorar les estructures comercials.

Capítol 2

Article 6

Ingressos, períodes de prova i contractació

  1. Períodes de prova. Els períodes de prova seran de 3 mesos per a tots els treballadors. Totes les contractacions de treballadors seran tramitades davant l'oficina de l'INEM.

  2. Contracte eventual. Les parts firmants del present Conveni, i a l'empara del què estableixen els articles 15 i 82 del Reial decret legislatiu 1/1985 de 24 de març de l'Estatut dels treballadors i Real Decret 2720/1998 de 18 de desembre, acorden sense caràcter limitatiu poder fer contractes de treball eventuals, tot i tractant-se de l'activitat normal de l'empresa. Aquests contractes no poden establir un període que excedeixi de 18 mesos ni una durada màxima que excedeixi de les tres quartes parts del període de referència legal o convencionalment establert.

  3. Contractes formatiu-aprenentatge. El contracte per a la formació tindrà per objecte l'adquisició de la formació teòrica i pràctica necessària per al desenvolupament d'un ofici o d'un lloc de treball que requereixi un determinat nivell de qualificació i es regirà per les següents regles:

  1. Es podrà fer amb treballador majors de 16 anys i menors de 21 anys que no tinguin titulació requerida per realitzar un contracte en pràctiques. No...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR