Convenio colectivo - Comerç del peix fresc i congelat, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 22/11/2002

RESOLUCIÓ TIC/3350/2002, de 8 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de comerç del peix fresc i congelat de la província de Barcelona per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0807015).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de comerç del peix fresc i congelat de la província de Barcelona subscrit pel Gremi de Detallistes de Peix Fresc i Congelat de Barcelona i Província, UGT i CCOO el dia 30 de juliol de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de comerç del peix fresc i congelat de la província de Barcelona per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 0807015) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de novembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de comerç de peix fresc i de peix congelat de la província de Barcelona per als anys 2002-2005

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les estipulacions d'aquest Conveni afecten tots els treballadors i les empreses dedicats a l'activitat de detallistes de peix fresc i congelat situats a la província de Barcelona, que han estat regulats per l'Ordenança de treball de comerç de data 24 de juliol de 1971.

Article 2

Àmbit temporal

Entrada en vigor

Les condicions pactades en el present Conveni col-lectiu entren en vigor, amb tots els efectes, l'1 de gener de 2002, independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 48 mesos, des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2005, tret de les clàusules per a les quals s'estableixi una vigència i una durada diferents.

Denúncia i revisió

A partir de l'1 de gener de 2006, el Conveni es prorroga tàcitament i automàticament any rere any, tret que alguna de les parts el denunciï amb 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment.

Capítol 2

Article 3

Ingressos i període de prova

El període de prova és de 3 mesos per als tècnics titulats i d'1 mes per a la resta de treballadors. Totes les contractacions de treballadors són tramitades davant l'INEM.

Capítol 3

Article 4

Retribucions

S'estableix per a cada categoria professional l'escala que figura en els annexos d'aquest Conveni.

Increment salarial del primer any de vigència

Amb efectes des de l'1 de gener de 2002 i fins al 31 de desembre de 2002 s'han aplicar els salaris que figuren en l'annex 1.

En el cas que l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2002 un increment, respecte a 31 de desembre de 2001, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al primer any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del segon any de vigència

Amb efectes des de l'1 de gener de 2003 i fins al 31 de desembre de 2003 s'han d'incrementar d'un 3% els conceptes econòmics del Conveni vigent el 31 de desembre de 2002, tret del concepte plus de transport, al qual correspon un increment lineal de 3,01 euros.

En el cas que l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2003 un increment, respecte a 31 de desembre de 2002, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al segon any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del tercer any de vigència

Amb efectes des de l'1 de gener de 2004 i fins al 31 de desembre de 2004 s'han d'incrementar d'un 3% els conceptes econòmics del Conveni vigent el 31 de desembre de 2003, tret del concepte plus de transport, al qual correspon un increment lineal de 3,01 euros.

En el cas que l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2004 un increment, respecte a 31 de desembre de 2003, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al tercer any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del quart any de vigència

Amb efectes des de l'1 de gener de 2005 i fins al 31 de desembre de 2005 s'han d'incrementar d'un 3% els conceptes econòmics del Conveni vigent el 31 de desembre de 2004, tret del concepte plus de transport, al qual correspon un increment lineal de 3,01 euros.

En el cas que l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2005 un increment, respecte a 31 de desembre de 2004, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al quart any de vigència, sense efectes retroactius.

Article 5

Augments periòdics per temps de servei

El personal inclòs en aquest Conveni col-lectiu ha de percebre augments periòdics per anys de servei, que consisteixen en l'abonament de quadriennis la quantia dels quals estableixen les taules salarials annexes a aquest Conveni.

Article 6

Gratificacions extraordinàries

Les empreses regides per aquest Conveni han d'abonar al seu personal una gratificació extraordinària equivalent a l'import d'1 mensualitat de salari de conveni per Nadal, una altra mensualitat igual pel mes de juliol i una altra mensualitat del mateix import pel mes de març (beneficis). La gratificació de juliol s'ha d'abonar el 17 de juliol; la de Nadal, el 21 de desembre i la de beneficis, el 31 de març, això preferentment; les empreses tenen la facultat de distribuir la paga de beneficis en 12 mensualitats, incloent-la als fulls de salari.

Article 7

Plus de transport

El pagament del plus de transport que s'especifica a l'annex 1, es fa mensualment i aquest plus es cobra els 12 mesos de l'any.

Per poder descomptar al treballador el plus de transport ha de deixar d'assistir al seu lloc de treball, d'una manera continuada, 1 mes com a mínim.

Article 8

Vacances

El personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR