Convenio colectivo - Licors, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 12/01/2004

RESOLUCI” TIC/4015/2003, de 25 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 0801745).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona, subscrit per la UniÛ de Licoristes de Catalunya, UGT i CCOO el dia 5 de novembre de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusiÛ del Departament de Treball amb el d'Ind˙stria, ComerÁ i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuraciÛ parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 0801745) al Registre de convenis de Barcelona de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 25 de novembre de 2003

Francisca Antolinos i JimÈnez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de licors de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni obliga totes les empreses l'activitat preferent de les quals sigui la fabricaciÛ d'aiguardents compostos i licors, les quals, pel fet que els Ès d'aplicaciÛ el present Conveni, quedaran excloses de l'aplicaciÛ de qualsevol altre conveni, sigui quin sigui el seu ‡mbit d'aplicaciÛ.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni afectar‡ tots els centres de treball que, compresos en el seu ‡mbit funcional, estiguin ubicats a Barcelona i la seva provÌncia, encara que el domicili social de l'empresa a quË pertany estigui fora d'aquesta provÌncia.

No obstant aixÚ, les empreses que tinguin autoritzat un conveni local o d'empresa es regiran per aquest.

Article 3

¿mbit personal

Afecta la totalitat del personal empleat actualment per les empreses compreses en aquest Conveni, a mÈs del que amb tal car‡cter hi ingressi durant la seva vigËncia. Queden excloses les persones que desenvolupin funcions d'alta direcciÛ, alt consell, gerËncia o altres de semblants, d'acord amb les disposicions vigents.

El personal comercial no inclÚs en la plantilla de l'empresa no ser‡ afectat pel Conveni.

Article 4

VigËncia i durada

Aquest Conveni entrar‡ en vigor a la seva signatura, independentment de la seva publicaciÛ al ButlletÌ Oficial.

No obstant aixÚ, quant als efectes econÚmics, seran a partir de l'1 de gener de 2003.

La durada del Conveni ser‡ per 3 anys, de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005, prorrogant-se per perÌodes anuals si no hi ha den˙ncia per alguna de les parts formulada per escrit amb 3 mesos d'antelaciÛ al seu venciment, o al de qualsevol de les seves prÚrrogues. Les converses per a la revisiÛ del Conveni s'iniciaran en el seu cas a primers de 2006.

Article 5

ClassificaciÛ del personal

Regir‡ respecte a la classificaciÛ del personal afectat per aquest Conveni, el que estableix l'Ordre dictada per l'OrdenanÁa laboral d'ind˙stries vinÌcoles, amb l'excepciÛ del grup de subalterns i el genËric d'obrers, atËs que la seva comesa no requereix especialitzaciÛ ni coneixements especÌfics determinats, per la qual cosa aquesta classificaciÛ resulta merament enunciativa respecte a la tasca assignada a cada nivell. Atenent que aquest laude est‡ impugnat davant dels tribunals, les parts acorden sotmetre's a allÚ que resulti finalment d'aquest judici i, en cas d'anul∑lar-se la validesa del laude, s'estar‡ al que resulti de la sentËncia.

Tot productor est‡ obligat a executar totes les operacions que li ordenin els seus superiors, dins de la seva competËncia laboral, entre les quals s'inclou la neteja dels seus instruments i del lloc de treball dins l'horari de treball.

Per a la realitzaciÛ pr‡ctica d'aquesta classificaciÛ s'estableixen els nivells seg¸ents:

a)†Nivell A: encarregat de secciÛ o de brigada, oficial de primera, conserge i subaltern de primera.

b)†Nivell B: oficial de segona, subaltern de segona i ajudant de laboratori.

c)†Nivell C: oficial de tercera, peÛ especialitzat, auxiliar de laboratori i auxiliar subaltern.

d)†Nivell D: peons, rentadors, etiquetadors i personal de treballs diversos de fabricaciÛ i de magatzem sense especialitzar i majors de 18 anys.

e)†Aprenents de 16 i 17 anys.

Tot el personal que tÈ a c‡rrec seu la responsabilitat de les m‡quines embotelladores d'una empresa tÈ com a mÌnim la categoria del nivell C.

Es recomana a les empreses mantenir els llocs de treball del personal constant en cas de baixa, sempre i quan, atenent les diverses circumst‡ncies, aixÚ sigui convenient.

Article 6

Els treballadors eventuals, desprÈs de complir mÈs d'1 any ininterromput de treball a les empreses, passaran autom‡ticament a ser treballadors fixos.

Quan es produeixin vacants del personal fix o es creÔn nous llocs de treball, el personal eventual tindr‡ dret preferent a ocupar-los, per a la qual cosa es tindr‡ en compte l'antiguitat i la categoria i tÈ preferËncia dins d'aquesta la superior a la inferior, sempre que es tracti del mateix ofici, i suposant la ren˙ncia t‡cita de la categoria que amb anterioritat hagi pogut desenvolupar com a tal treballador eventual.

Per la preferËncia que estableix el par‡graf anterior, Ès un requisit indispensable no haver estat sancionat durant la temporada anterior.

El treballador eventual que no entri a l'empresa quan sigui requerit per aquesta, o se'n vagi de l'empresa abans del temps per al qual ha estat contractat, perdr‡ tant els drets de preferËncia en l'admissiÛ com els d'antiguitat meritada.

Els treballadors eventuals, a la fi del seu contracte de treball, tindran dret a una indemnitzaciÛ de 13 dies per any de servei a l'empresa o la part proporcional corresponent, segons l'antiguitat en l'empresa, tret del cas que la fi del contracte sigui per acomiadament procedent o per expedient de regulaciÛ d'ocupaciÛ per causes econÚmiques.

Condicions econÚmiques

Article 7

Per als anys 2003, 2004 i 2005, respectivament, les retribucions salarials del present Conveni, que figuren a la taula de salaris, s'incrementaran en el mateix percentatge que l'IPC oficial espanyol global mÈs 0,75 punts.

L'increment de sortida l'1 de gener de cada any de vigËncia del Conveni ser‡ el mateix percentatge que l'IPC general espanyol previst pel Govern espanyol mÈs 1 punt. I en conseq¸Ëncia, es redactar‡ una nova taula de retribucions amb els nous valors.

Article 8

RevisiÛ salarial

Durant els anys 2003, 2004 i 2005 respectivament.

Hi haur‡ una revisiÛ salarial a l'alÁa, a final de cada any, respectivament, en el cas que l'IPC general de l'Estat espanyol excedeixi el mateix IPC en mÈs de 0,75 punts, per l'excÈs corresponent.

Aquesta revisiÛ nomÈs s'aplicar‡ en el moment en quË efectivament es produeixi aquest excÈs sobre l'IPC previst mÈs 0,75 punts, al mateix mes en quË aixÚ es produeixi.

Article 9

Dietes

Les empreses, sempre prËvia justificaciÛ, abonaran les despeses de locomociÛ amb mitjans de transport propi a raÛ de 0,20 euros per km i les despeses de peatge i aparcament.

Article 10

Plus de puntualitat i assistËncia

S'estableix un plus en relaciÛ amb la puntualitat i l'assistËncia, que tindr‡ el car‡cter d'incentiu extrasalarial per dia efectivament treballat, en les condicions de puntualitat o assistËncia completa.

El concepte que correspon a aquest plus neix de la circumst‡ncia especial que en aquesta ind˙stria Ès molt difÌcil la fixaciÛ de rendiments mÌnims, atesa la diversitat de funcions que assumeix forÁosament cadascun dels treballadors. L'import d'aquest plus queda indicat en la columna B de l'annex de la taula de retribucions.

Aquest plus comprËn els que poden derivar de l'aplicaciÛ del plus de dist‡ncia i la pujada de les tarifes de transports.

Es pagar‡ per 25 dies al mes, sense que per aixÚ es modifiqui el concepte de l'esmentat plus.

Al personal que durant la setmana no sigui puntual o falti al treball, li seran descomptats del plus de puntualitat i assistËncia els seg¸ents:

Falta de puntualitat

No hi haur‡ descompte del plus amb 1 o 3 faltes de puntualitat al mes de 5 minuts com a m‡xim cadascuna. Si excedeix de 5 minuts, la sanciÛ Ès de mig dia de plus. Es descompta mig dia de plus per cada dia en els casos de 4 a 6 faltes de puntualitat al mes; comptant la deducciÛ des del quart dia.

Es descompten 2 dies de plus a partir de 7 o mÈs faltes de puntualitat.

Falta d'assistËncia

Per 1 falta d'assistËncia: descompte de 2 dies de plus.

Per 2 faltes d'assistËncia: descompte de 3 dies de plus.

Per mÈs de 2 faltes d'assistËncia: descompte d'1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR